• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    jako rozumim, ze pokud mas firmu a hybes s desetitisicema denne tam a zpet v cashi, tak mbank nebude to prave orechove. proc ale investice resit pres cash moc nechapu, bych predpokladal, ze investide se dejou bezhotovostne a ne takovymahle psycho vyberama pul melounu do kufriku, ktery prenesu a zase ho dam nekam na ucet.
    nevim, nerozumim, tolik penez nemam, tak jsem v klidu :)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    ADAMM: ja to vyresil tak ze pouzivam raiffaisen bank. Poplatky vychazeji lepe a tech 100 korun na vedeni uctu neresim ... mbanka neni moc user friendly kdyz ma clovek hodne penez
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    jen dodám, že 50k se dá v klidu vybrat i z bankomatu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ASACHI: no je to jednoduché: toho půl mega na ostravské (ani jiné) pobočce nevybereš, protože jsou všechny bezhotovostní. takže výběry částek nad 50k je nejlepší řešit tak, že zajdeš do KB / ČSOB (případně jinam, ale tyhle bývají obvykle nejlepší alternativa) a požádáš o Cash Advance - čili výběr nadměrné hotovosti na platební kartu. je dobré se předem informovat, jestli to umí i s neembossovanou kartou (obvykle ano, u České spořitelny ale často ne). mBank umožňuje využít tuto službu zdarma. více informací o cash advance třeba zde: http://archiv.vydelavej.cz/115-CASH-ADVANCE.html
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    NELDE: auta se nedaj platit převodem? Nekupoval jsem.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    tak ja treba vkladam vybiram 50 denno denne ... ale ve firme no, takze radeji preferuju mit tu pobocku naproti :)
    Co se tech kreditek tyka, tak ja jima platim celkem rad. Ovsem treba takovy kauffland je nebere a rada prodejcu, kteri se snazi drzet ceny u zeme je taky nepodporuji. Je to proste tak ... ja jako zakaznik taky nejradeji preferuju 3% slevu oproti moznosti platit kreditce, kde se mi tech 3% projevi v cene zbozi. Pul milionu clovek vybira celkem casto kdyz ho ma a vi jak ho investovat ;). Vyberes, investujes ... vrati se .. vlozis .. vyberes ... etc ...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    tak ja treba vkladam vybiram 50 denno denne ... ale ve firme no, takze radeji preferuju mit tu pobocku naproti :)
    Co se tech kreditek tyka, tak ja jima platim celkem rad. Ovsem treba takovy kauffland je nebere a rada prodejcu, kteri se snazi drzet ceny u zeme je taky nepodporuji. Je to proste tak ... ja jako zakaznik taky nejradeji preferuju 3% slevu oproti moznosti platit kreditce, kde se mi tech 3% projevi v cene zbozi. Pul milionu clovek vybira celkem casto kdyz ho ma a vi jak ho investovat ;). Vyberes, investujes ... vrati se .. vlozis .. vyberes ... etc ...
    NELDE
    NELDE --- ---
    TANTRICK: Na auto? Na byt to ani nestačí. Pro firemní potřebu to může být na cokoli.
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    ASACHI: půl milionu v hotovosti je potřeba na co?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    tak o rychlosti se nebavime, mi prijde v poho pokladni strcit kartu a nez si to tam vytiskne, alespon si naplnim tasky zbozim, navic to mam pak pekne ve vypisu, ze jsem utratil tam a tam tolik a tolik, nemusim resit ty bankomaty.
    pul milionu nemam, ale kdybych mel a chtel ho jednorazove vybrat, tak na tu pobocku nejak dojit zvladnu, ne? :) ale vyber pul melounu, abych ho mel cash mi prijde dost bizardni operace, jedine bych chtel na ulici lidem rozdavat tisicikoruny, jinak me nenapada, k cemu bych to mel chtit...
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    MRTVY_KENNY: jo jasne, ale z bankomatu pul milionu tezko vyberes ... 10 tisic mi prijde zbytecne davat na nejake 3% uroceni. Placeni kartou je fakt, ale na vetsine mist to bohuzel porad nejde efektivne ... nekdy je hold hotovost porad rychlejsi ...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ASACHI: ted nevim o jakych castkach mluvis, ale mbanku vyberes (u mkonta 3x mesicne bez poplatku) v jakemkoliv bankomatu, navic dneska se da skoro vsude platit kartou...
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    z bankomatu ?
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    mbanka je fajn, ale nevim jak u nich jdou vybirat penize, kdyz pobocek maji jako safranu ... ja to teda osobne resim tak, ze si to poslu na druhy bankovni ucet a vyberu z nej (; // pobocku maji v ostrave jen jednu
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BIO23: imho můžete být úplně v klidu. o peníze nepřišli ani ti, co měli peníze v nejpostiženějších bankách - na českém trhu je opravdu zbytečné panikařit. ale jestli chcete rozdělit peníze tak, abyste měli do výše pojištění (25k €), eMAX - http://mbank.cz/emax/ doporučuju :D
    BIO23
    BIO23 --- ---
    BUNDA: dikas
    BIO23
    BIO23 --- ---
    BUNDA: napověz mi Ale
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BIO23: tak nemít vše v jedné instituci je občas výhodou. Dnes je možností kde zdarma uložit na více než 3% a přitom mít částku k dispozici prakticky ihned několik.
    BIO23
    BIO23 --- ---
    hele,možná je to hloupost,ale máme v GE MONEY peníze na barák a mám kruté svírání,že se k nim při nějakém průšvihu(bankrot...) nemusíme dostat....otázka zní:VYBRAT???
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam