• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    LAMICZKA: Já pomlčku při mobilním bankovnictví nahrazuju křížkem. Ostatně, tak je to psáno v návodu k jeho používání (kterýžto doporučuju vyhledat i tvé kamarádce).
    HARALD
    HARALD --- ---
    LAMICZKA: pomlčka nahrazuje doplnění čísla za pomlčkou na 10 míst nulami. účet 19-123/0100 je to samé jako 190000000123/0100.
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    BUNDA: tuto moznost ji jeji mobilni bankovnictvi nenabizi, jen cislo uctu a kod banky .. tak to tam napsat vsechno dohromady ?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    LAMICZKA: i předčíslí a je na něj zvlášť kolonka pomlčka se tam doplní sama :-)
    LAMICZKA
    LAMICZKA --- ---
    dotazek: Kolegyne potrebuje pres mobil zaplatit do komercky .. ma tam psat i to predcisli 19- ...atd ? jestli ano, tak s mezerou nebo dohromady ?
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    2 Adamm:
    Jak to vypadá s kreditkou?
    Bude ještě letos?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ATAN: ČS tuším také. Mají to jako součást mobilních plateb. Bude to asi postavené na stejném principu jako dobití kreditu.
    ROMANET
    ROMANET --- ---
    jo na to jsem vlastně taky zvyklej, navíc jsem nikdy neplatil vodafonu fakturu. já nebudu nikde zkoumat, jaký má číslo, prostě tam čas od času něco pošlu (většinou, když mi pošlou, že jim něco dlužim)
    ATAN
    ATAN --- ---
    Tak treba CSOB umi okamzitou platbu Vodafone faktur dle cisla faktury a tel. cisla, tzn ze se nejda o klasicky prevod a nemusi se cekat az tam penize dorazi.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ATAN: dobíjení kreditu se bude řešit asi přes mPeníze, pokud budou mít operátoři zájem. nechce to tolik lidí, aby stálo za to to zavádět s vysokou prioritou. platbu faktur - tomu nerozumím, co ti v tom brání?
    ATAN
    ATAN --- ---
    existuje u mBanky nejaka roadmap sluzeb? co treba dobiti kreditu? platba faktur operatorum?
    R_G
    R_G --- ---
    Zdravim, muzete mi prosim vysvetlit rozdil mezi notarskou a bankovni uschovou pri koupi nemovitosti (bytu)?
    EDASX
    EDASX --- ---
    NYX: kurz by mel byt podle devizoveho kurzu.
    NYX
    NYX --- ---
    ale i na kurzu se dost prodela pri posilani klasickym prevodem, ne? imho se vyplati vyuzit nejakou devizovou spolecnost (WallichFx, REOL apod...), byt jen takhle jednorazove
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDASX: Nevím, kolik je limit ve CH, ale standard je tuším 30 bankovek na jeden výběr a některé banky to udělají bez poplatku (otázka je kurz, ale to je jiná - ten musíš optimalizovat tak jako tak). Pokud by bankomat vydával 200 CHF (tuším mají i větší), tak to jsou 3 výběry, maximální poplatek bude tak 150 za jeden. A normální banky nemají poplatek za složení na účet.
    Já takhle platil byt v NL - vyzvednul jsem peníze z ATM a složil je na účet majitele na přepážce. Rychlejší, pohodlnější a nížší poplatky (cca 180 CZK u AmExu).
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Těch 2000 v mém případě bylo české bance, jenže mě to proplácel zaměstnavatel.
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    Me prijdou vic zlodejske za prijimani, ale nepru se :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    PINCHE_GRINGO: No a ty jsou právě zlodějské, ne?
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    EDASX: Spousta svycarskych bank nema zlodejske poplatky za prijem penez (treba moje nema), takze se zkus informovat a treba te to bude stat jenom poplatky ceske banky..
    EDASX
    EDASX --- ---
    NELDE: tem 2k se snazim vynout. na exchange.cz jsem ted videl, ze delaj i devizovy operace a posilaj do zahranici bez poplatku. - ta operace je i pres 100k co je jejich minimum, ale registrovat se u nich kvuli dvoum obchodum - no nevim =)
    EDASX
    EDASX --- ---
    NELDE: no to neni zrovna standardni postup =))
    NELDE
    NELDE --- ---
    EDASX: Když jsem posílal větší částku před lety do Holandska (skoro 6000 EUR) tak byly poplatky asi 2000 CZK. To už je fakt asi lepší to vyzvednout na kartu a složit hotově..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam