• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BEEBOY: stacit by mel i ten studentsky uver.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    STEPNI_VLK: myslim, ze mforum je jeste porad relativne dost slusne, zvlaste v porovnani s prumernou diskusi na ceskem internetu... tech 'divnych' jedincu je relativne malo.

ze se nekteri diskuteri vybijeji pod clanky na jinych serverech (priznivci vs. odpurci), s tim ja uz moc udelat nemuzu. ja to nepisu a priznivce pod kontrolou nemam ;)

co se mPujcky tyce, ja ji za nepovedenou nepovazuji - vydelava nam nahodou velmi slusne. a stalo se toho docela dost - byly tam notifikacni sms a maily, predtim jeste inkaso, no a samozrejme ucty pro zivnostniky. do konce roku bude jeste kreditka, nastavovani vsech limitu (vcetne netovych) pres IB, chipova karta k mKontu.

kontokorent a zah. platby az 2009. vkladomaty tezko rict, podle me za dlouho.
    NELDE
    NELDE --- ---
    STEPNI_VLK: mBank by si měla přečíst hlavně závěr toho srovnání, aby viděla, co nemá proti konkurenci. Kontokorent, zahraniční platby, vkladomaty... Třeba i za poplatek.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    STEPNI_VLK: To není výsadou jenom fóra mbank, ale snad všech fór na netu...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    A ještě přidám něco málo z diskuse:

Datum: 21. 11. 9:10 Nepřečtený
    Vložil: Patrik Chrz
    Titulek: Doplnění (celé vlákno)
    Super článek, teď si snad i ti největší pesimisté přestanou stěžovat na to, že musí platit bance nehorázné poplatky.:
    Jen bych doplnil:
    FIO: vklad a výběr hotovosti na pobočce je sice možný, ale pokladní hodiny poboček jsou kratší než otvírací hodiny. Zpravidla jen do 16:00. Kdo tedy pracuje klasicky "od devíti do pěti" a nemá šanci dojít do pobočky v polední pauze má smůlu, pokud si nechce brát dovolenou.:
    mBank: zatím to sice oficiálně nepotvrdili, ale vypadá to, že úvěr (zatím) nemá šanci dostat nikdo, kdo nemá záznam v Registru.
    Vklad na účet je kromě oficiální možnosti (poštovní poukázkou) ještě různými "méně oficiálními" cestami - přes konta u Sazky, Fortuny (zde je povinnost minimální sázky ve výši 5 Kč na každý vklad) a Tipsportu, popř. založením týdenního termínovaného vkladu (např. u KB a ČS)
    Poštovní spořitelna: zahraniční platby sice umožňuje, ale kurzy ČSOB patří k těm nejhorším na trhu a i poplatky nejsou zrovna ideální. Ještě takový tip - k Poštovní spořitelně je možné převést i "klasické" konto od ČSOB se zachováním starého čísla. Není to úplně jednoduché (musí se plně "vypořádat" včetně odevzdání karty a splacení kontokorentu a nebude to zadarmo - pravděpodobně 200 Kč), ale jde to.:
    Pro zahraniční platby je pořád nejlepší používat devizové společnosti, odchozí platby od 100 Kč, příchozí i zdarma, kurzy cca o 50 haléřů na EUR lepší než u ČSOB.

A ještě něco pro Adamma. Mimochodem, to je teď normální, že pod každou diskusí je k nalezení nekonečný flame o tom, že mBank je banka pro socky vs. její úžasnost?

Datum: 22. 11. 22:07 Nový
    Vložil: Bohouš (neregistrovaný)
    Titulek: Re: Poštovka se rozjela. (celé vlákno)
    Já jsem sledoval mFórum od samého počátku, začátkem letošního roku to mělo ještě nějakou informační hodnotu, ale v současnosti je z fóra jen žumpa sprostých nadávek a urážek, výkřiky divných jedinců a zoufalé volání po rok slibovaných produktech. V podstatě od uvedení SIPA a nepovedené mPůjčky se za celý rok nic nestalo. Proto je sledování mFóra v současnosti naprostá ztráta času a nebo scéna , kde se nonstop ventiluje skupinka "divných" jedinců.

http://mbank.cz/forum/read.html?f=1&i=74293&t=74293& ;sr=dd&pn=1

http://mbank.cz/forum/read.html?f=1&i=76537&t=76 537&sr=dd&pn=1

Tak třeba toto tam zrovna nyní frčí.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Hodně dobré a podrobné srovnání "bezplatných" účtů (FIO, mBank, Poštovní spořitelna a UNIBON): Běžný účet zadarmo. Ano, pokud dodržíte pravidla hry.

Příjemně mě překvapila PS. Teď už jen zjistit, jestli na Postžiro zadarmo můžu přejít z klasického Postžira.
    BEEBOY
    BEEBOY --- ---
    Zdravim, mam dotaz ohledne mPujcky.

Cca pred 2 tydny jsem si precetl komplet forum na mBank, resp. vsechna temata ohledne mPujcky, takze jsem se dozvedel, jak to s mPujckou vlastne chodi a co me asi tak muze cekat, pokud o ni pozadam.

Potreboval bych prefinancovat a mam nasledujici dotazy:

1) Vyuzivam-li "kreditni kartu KB", pocita se do uverovych produktu, o nichz se vede zaznam v BRKI?
    1.1) Pokud ano, ale cerpani kreditky jeste nebylo splaceno, nicmene vsechny dosud vymerene splatky byly vcas zaplaceny, da se to povazovat za "pozitivni zaznam"?
    1.2) Pokud ano a cerpani kreditky bylo alespon jednou v minulosti splaceno, ale aktualne je cerpani nesplaceno, da se to povazovat za "pozitivni zaznam"?
    1.3) Pokud ano a cerpani kreditky bylo splaceno a aktualne z ni cerpano nic neni (tzn. bez dluhu), za jak dlouhou dobu od splaceni se "pozitivni zaznam" do BRKI dostane?

2) Vyuzivam-li studentsky uver G2 u KB a vsechny vymerene splatky byly vzdy (a po dlouhou dobu) korektne placeny, da se to povazovat za "pozitivni zaznam" v BRKI?

Je mi jasne, ze mi tady asi nikdo neda nejakou 100% a fundovanou odpoved, ale mozna nekdo muzete odhadvat ze zkusenosti jinych nebo z vlastniho pohledu na vec ci odhadu.

Diky moc
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    EDASX: Soukromý šek s českým šekovníkem řada bank v USA odmítne vzít a ty, které jej vezmou, jej spolehlivě odmítnou kreditovat - tj. příjemce uvidí peníze až když se opravdu dokončí clearing - zpravidla 4 až 6 týdnů. Poplatky vlastní i korespondenčních bank nese příjemce, a to i když šek bouncne. Proto online obchodníci neamerické soukromé šeky většinou neberou.

Bankovní šek s US šekovníkem (umí to třeba ČSOB nebo KB) je řešením, ale na poplatcích vyjde dráž než převod.

ADAM
    ADAM --- ---
    paypay, posílá do usa šek za 15kč. rychlé, jednoduché, levné
    EDASX
    EDASX --- ---
    nejak mi nejde do hlavy, proc by soukromy sek mel bejt levnejsi a zaroven podporovat vsechny sluzby (cizi mena/cizi banka) - to by se vsichni vratili na stromy a zacli pouzivat tohle =))
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    je rozdíl mezi bankovním šekem, který se vystavuje na přesnou částku /ta se buď složí v pokladně, nebo se strhne z účtu tomu, kdo o vystavení šeku žádá/, a soukromým šekem, kde se vydají jen tiskopisy a majitel účtu si částky na nich vyplňuje sám.
    proplacení šeku trvá kolem 10-15 dnů. poplatky jsou tam stanoveny podle druhu šeku a částky , na kterou jsou vystaveny.
    EDASX
    EDASX --- ---
    TMA: ja se ted koukal do ceniku RB a tam soukromy mezinarodni sek stoji 1%, min 500kc. =) zajimave.

jinak ja inkasuji cizomenne seky cizich bank uz cca 10 let a moje banka (KB) nikdy nemela problem... v posledni dobe trva inkaso max. 10 business days
    TMA
    TMA --- ---
    EDASX: ASACHI: Soukrome seky stojej tak kolem petikoruny jeden formular (podle banky). V tom samozrejme neni zahrnut poplatek za to, ze ten sek banka proplati prijemci. Kdyz jsem se koukal, tak tam, kde jsem pochopil jak se to poplatkuje, za to jsou stejne poplatky jako u SHA prevodu. Prijemce plati poplatky sve bance/bance u ktere si necha proplatit sek. Narozdil od nas to snad nejsou tak silene palky.

Osobne jsem to nezkousel, protoze nakonec jsem si to, zac bych platil sekem nekoupil.

Navic sek ma takove zajimave vlastnosti... Trva to jeste dele nez "obycejny" prevod, stoji to kdovi kolik. Navic stale neni jiste, ze banka prijemce bude schopna najit retezec korespondencnich bank. Nejsem si jist, zda pro seky pouziva SWIFT.
    EDASX
    EDASX --- ---
    ASACHI: no tezko rict, komercka si treba u nas pri prijmu ciziho seku strhava 1%, min 150kc. otazka je, kolik si strhava cilova banka a taky kolik stoji ten sek vystavit =)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Neni nejlevnejsi cestou poslat sek?
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    EDASX: to jo, ale vim presne co za to dam, za doporuceni neceho podobnyho a levnejsiho budu vdecny
    EDASX
    EDASX --- ---
    HEAVYN: dyk paypal si uctuje cca 3% z transakce...
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak zítra na tu mBank party bohužel nedojdu. Zdraví je důležitější. Dejte se někdo report, jaké to bylo.
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    HEAVYN: posílal sem peníze na slovensko obálkovou metodou. zatim fungovalo ;-)
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    PINCHE_GRINGO: to je samozrejme nadsazka, budu to resit nejspis pres paypal.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam