• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NINE_OF_NINE: FIO :)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    NINE_OF_NINE: raiffka, podnikatelske Ekonto ...
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    Kterou banku by bylo mozno doporucit k vedeni mensiho firemniho uctu v CZK a EUR?(kandidati jsou zatim CSOB,EB)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CASTER: bude hybridní. karty bez proužku se ještě v čr nevydávají.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    GOR: ne mám stejný dojem prvních pár měsíců jsem takřka všude musel zadávat PIN i podpis a dnes většinou jen PIN. Podpis prakticky nikdo nekontroluje (kartu už mám v okamžiku podepisování uloženu) a to i v případě, že nevyžadují PIN. Což je pro případnou reklamaci nejspíše i výhodnější než zadávání PINu. Transakce se zadáním PINu jsou prakticky nereklamovatelné.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ZBYNEK: Po mně většinou chtějí oboje. Ale možná je to neznalost prodavačů.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    GOR: Buďto PIN, nebo podpis.
    CASTER
    CASTER --- ---
    mBank: Ta chipovka bude zase visa, bez embosu? A bude vlastne hybridni nebo uz jen chip? Kdyz k mKontu jeste zadnou nemam (jen k eMaxu) bude zadarmo? :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    v tescu je modernější typ terminálů. karty byly nastaveny od začátku na vyžadování PINu.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    GOR: podpis už po mě chtějí jen v Penny, jinak nikde. a to ho chtěli vždy všude (zezačátku mBank)
    GOR
    GOR --- ---
    Stava se to jen mne(Tesco, Hypernova) nebo mB prestala vyzadovat PIN+podpis?
    ARFEA
    ARFEA --- ---
    NTR23: Jo, funguje, díky :)
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ARFEA: stáhni nový certifikát
    ARFEA
    ARFEA --- ---
    Ahoj, nejde se mi přihlásit na čsob internetbanking, cookies mám povolený, nic mě nenapadá. Hlásí to "Při spojení s ib24.csob.cz nastala chyba neboť je používán neplatný bezpečnostní certifikát. Certifikát není důvěryhodný neboť jeho vydavatel je neznámý."
    Můžete prosím poradit?
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ADAMM: díky, ještě to vydržím. i za cenu toho poplatku
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ale od 14.12. budou blokace a objednání karty možné i přes IB - jen nevím, jestli i vydání duplikátu. to si musím ověřit.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NTR23: žádost o duplikát přes mLinku. Jestli chvíli vydržíš, tak od 2.1. chipové karty - taky telefonicky.
    NTR23
    NTR23 --- ---
    ADAMM: již se vrátily.
    jen mě zarazilo, že si to vzalo správný název účtu z neexistujícího čísla účtu

Stává se mi velmi často, že mi terminály nechtějí vzít kartu, není výjimkou že se chytne třeba až na 15 pokus a jen zdržuji u pokladny. Díval jsem se do žádostí, ale není tam volba o kartu k mKontu, jen o další eMax, případně kartu k němu.
    O novou kartu k mKontu musím požádat přes mLinku?
    Případně počkat už na tu chipovku? ta se bude taky objednávat telefonicky?
    VANEK
    VANEK --- ---
    Neví někdo, jak to má FIO s posíláním SMS o pohybu na účtě? V tom článku na Měšci, co někdo dával, píšou, že stojí 2 Kč, v ceníku jsem pak taky našel VII. Další služby poskytované k účtům: 6. SMS zpráva dle dispozice majitele účtu 2 Kč; když jsem si zřizoval "hlásič", žádné upozornění tam nebylo, SMS chodí, ale nic se mi neodepisuje... Že by to bylo vždycky najednou až ke konci měsíce, a zpráva o připsání listopadových úroků se už počítala do prosince?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: ano.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: To info o kreditkách zjisti, rád bych si o ní zažádal co nejdříve.

Cash back: Je ten dovýběr zdarma neomezený počet krát za měsíc?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PISTA1: já svou kreditku dostal poštou včera :) takže šance je, ale asi budeš muset nakupovat na poslední chvíli. informace ke kreditkám pořád nemůžu pustit, ale snad ještě dnes večer nebo zítra budu mít v ruce víc info...

NELDE: cash back funguje pro místa, co mají terminály KB a ČS. třeba Globus, Interspar. kde jsou terminály ČSOB (Albert, Hypernova), tak fungují jen karty ČSOB a "přátel" (Volksbank, FIO, možná ještě někdo). pro karty od mKonta je to zdarma.

NOSPAM: cash advance - to je výběr (obvykle vyšší částky) hotovosti na pobočce banky (nebo to taky dělají směnárny). víc třeba zde (ale je to starší text): http://archiv.vydelavej.cz/115-CASH-ADVANCE.html
    jako první jsme to udělali zdarma, jinak je to dost drahá služba. ale musíme nějak umožnit lidem vybrat větší množství peněz, když nemáme hotovostní pokladny.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam