• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    QUIFF
    QUIFF --- ---
    TRISSIE: diky, takze pocitam ze tohle bude bud ta pulka nebo 3/4, to bych teda mohle dostat i celou castku, popr teda 250...:o)

BUNDA: diky...
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    QUIFF:
    Náhradu za necelé bankovky a za celé bankovky složené z více než dvou částí poskytují Česká národní banka a banky provádějící pokladní operace podle velikosti plochy poškozené bankovky.

Náhrada se poskytuje ve výši:
    nominální hodnoty bankovky, jestliže je celá nebo její předložený zbytek je větší než tři čtvrtiny původní plochy bankovky,
    jedné poloviny nominální hodnoty bankovky, činí-li předložený zbytek polovinu až tři čtvrtiny původní plochy bankovky,
    jedné čtvrtiny nominální hodnoty bankovky, činí-li předložený zbytek nejméně čtvrtinu a méně než polovinu původní plochy bankovky.
    Za zbytek bankovky menší než čtvrtina původní plochy se náhrada neposkytuje.

Poškozené bankovky a mince vydané Českou národní bankou, u kterých nejsou pochybnosti o tom, o jakou nominální hodnotu se jedná, vyměňují Česká národní banka a banky provádějící pokladní operace. Bankovky, pokud jsou celé a nejsou složeny z více než dvou částí, u kterých nejsou pochybnosti o tom, že k sobě patří, a poškozené celé mince se vyměňují v plné nominální hodnotě bez jakýchkoliv srážek. V plné nominální hodnotě se vyměňují i poškozené bankovky, pokud jsou celistvé, u kterých chybí pouze část nepotištěného bílého okraje.

Výměnu bankovek nebo mincí, jejichž obrazec nebo reliéf je nečitelný, deformovaný nebo proděravělý, mohou banky odmítnout. Takové bankovky nebo mince odeberou bez náhrady a zašlou je ke zničení České národní bance. O odebrání bankovek nebo mincí vystaví předložiteli potvrzení.

Jestliže jsou bez náhrady odebrány bankovky, které byly popsány, pomalovány, přetištěny, potištěny, perforovány nebo které byly zamazány barvou, lepidlem nebo jiným podobným materiálem, vystaví se plátci potvrzení o jejich odebrání a zašlou se k posouzení České národní bance.

V případě, že jde o bankovky či mince zuhelnatělé, zetlelé nebo rozpadlé na drobné části, mohou právnické nebo fyzické osoby zaslat České národní bance žádost o posouzení a poskytnutí náhrady. Zasílá-li se žádost poštou, je vhodné přiložit průvodní dopis. V žádosti se uvede, jakým způsobem k poškození došlo, zásilka se označí textem "Poškozené peníze".
    QUIFF
    QUIFF --- ---
    ahoj, nevim jestli to patri zrovna sem, ale nic podobneho jsem tu nenasel. nevite nekdo jestli z tohohle dostanu v nejake bance aspon dve stovky? (pejsek uradoval...:o)
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    EDASX: Nehodlam pres ne kupovat akcie, takze se podobnych veci nebojim a s pojistenim to jiz popsal Adamm. Vic, nez tak 20000EUR stejne v Cechach nedrzim..
    ADAMM: Hlavni duvod je moznost vedeni uctu v EUR a USD (zadara) a prevody do a hlavne ze zahranici, prestoze prozatim trosku komplikovanejsim zpusobem. Nejsem asi specificky zakaznik, kdybych nechtel drzet v CR co nejmin, tak bych to delal vsechno pres HSBC Premier, ale takhle je pro me lepsi FIO
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    EDASX: tohle se jich musím zastat. platí pro ně zcela stejné pojištění vkladů jako u bank (aktuálně má sice mBank víc, protože v Polsku schválili zvýšení pojištění vkladů rychleji - na 50k Euro, u nás stále platí ještě 25k, ale to je otázka maximálně týdnů) a ručíš do dvojnásobku vkladu - což jsou v případě FIO dvě koruny. nehledě na to, že lze myslím předpokládat, že během příštího roku dostanou bankovní licenci.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PINCHE_GRINGO: důvody? :)
    EDASX
    EDASX --- ---
    otazka je, kdy nastane moment kdy to vyhodnejsi prestane bejt, az se ti stane to co nam. dal nevim, jak je to v zalozne s rucenim statu? vim, ze bylo neco jako 400k... kdyz sem mel na uctu pres 400k, tak jsem z toho nikdy nemel dobrej pocit =) + mam pocit, ze jako druzstevnik rucis svym vkladem krat dva za nejaky provozni ztraty zalozny ci co??? no proste je to dost nespolehlivej a pro me nepruhlednej produkt...
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    ADAMM: Ja teda pres vsechny pripominky tady stale vidim FIO ucet jako (pro me) o dost vyhodnejsi. Mam v soucasne dobe oba ucty, ale mBank asi brzo necham lezet ladem bez penez..
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Kdyz jsem asi mesic obchodoval pres FIO, behem mesice dvakrat nemeli dostupna data o trhu a jednou jim to nejelo pro jistotu vubec, samozrejme dovolat se tam v tu chvili neslo. A to, ze data z trhu jsou zpozdeny (alespon u tech americkejch akcii), takze clovek dostane cenu nekde jinde, nez jakou vidi, pripadne se to s nastavenym limitem neprovdede, to je jeste dalsi vec.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    ADAMM: Nepouzivam jako ucet jen pro obchodovani.. ale neja k tomu ted nemam moc duveru.. zvlaste po tech 2 prihodach z nichz ta 2. mne stala par tisic..
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: :-) Používám jak mBank tak Fio (tedy jen DZ o akciích vím prd) a každá má své pro a proti. Aktuálně navíc i Ing, když už mají tu akci :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Pánové, to mi nedělejte! FIO je podle mFóra nejlepší a nejkrásnější, nejvýhodnější a celkově prostě milionkrát lepší než my - a vy mi to tu kazíte :(

(nemohl jsem si pomoct).
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    Ehm.. ja mam s FIO posledni dobou taky celkem negativni zkusenosti..

1) Pri prodeji 1 lotu mi omylem prodali loty 2
    2) Pri jakekoli akci (nakup/prodej) se mi jiz X krat stalo ze vysla hlaska odmitnuto pri validaci FIO a prikaz se neprovedl (tj. tim to haslo) Po tel.dotazu mi bylo receno zkuste to zopakovat prip. zavolejte a my vam to protlacime rucne. (a ja myslel ze prednost E-brookeru je prave to ze nikam nemusim volat jak kokot)
    Jenze posledne jsem opakoval prikaz 3x (nakupni) 3x byl zamitnut (pokazde slo o 1lot) a o 20 minut pozdeji jsem koukal jako puk ze jsem se stal stastnym majitelem 3 lotu.

Takze jsem se po teto zkusenosti rozhodl ze radeji zacnu u nekoho jineho.. (i kdyz zatim tam ucet mam..)
    VANEK
    VANEK --- ---
    EDASX: To nezpochybňuju, ale doufám, že mezi záložnou a brokery mají čínskou zeď a dohled ČNB taky k něčemu je; reference o té jsou zatím celkem dobré.
    EDASX
    EDASX --- ---
    Casto tu slycham FIO, ja u nich obchodoval s akciema a cela ta firma je ponekud neseriozni a pro me dost neduveryhodna. Pri domlouvani uveru na margin jsem podepsal smlouvu a dal ji k overeni na nejaky jeji uverovy centrum... jake prekvapeni, kdyz se smlouva vratila zpet s preskrtanymi udaji o urocich, ktere byly zvednuty o pul procenta apod. - pri prevodu zpet, pak typek zadal do smlouvy uplne jiny cislo uctu, kam se akcie z uveroveho uctu maj presunout, pri pouziti linky s brokerem a telefonickem dohodnuti obchodu obchod neprobeh proste proto, ze broker nebyl schopen vyplnit jejich vlastni formular spravne a tisic dalsich historek. Never more. Na firemni prachy uz tuplem ne.
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ENTENTYKY: jj, myslim, ze by ten programek hrave zvitezil v soutezi o nejhorsi GUI :) navic v moji aktualni verzi proti manualu chybi ikonka disketka, takze jsem musel jeste rucne hledat+editovat konfiguracni soubor, abych to rozchodil na flashce jako tu puvodni aplikaci... nechapu :/
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    BUTHRAKAUR: hehe, rozdil jen v tom, ze to druhy je moc dlouhej nazev a kdo vi o co jde, tak to stejne pochopi i tak ;)
    kdyz na me vyskocilo to divny svetle modry okno, tak jsem koukala dost udivene
    to predtim mi taky vyhovovalo - tohle je jak naka hra pro maly deti - ty vobrovsky ikonky boze :/
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ENTENTYKY: ne nova verze podpisu, ale nova verze podepisovaci aplikace, ne? to je dost rozdil :) taky jsem to musel podstoupit a kdybych se neorientoval v Jave, tak s tim asi taky budu mit problem.. navic ta aplikace je dost silena :// kvuli SMS autorizaci se bohuzel musi na pobocku, ale az budu mit cas, tak jdu do toho. ta puvodni aplikace mi naprosto vyhovovala, ale tahle Java vec je zlo ;((
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    BUNDA: nj, ale s tim se taky musi na pobocku ne ..
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ENTENTYKY: co přechod na sms autorizaci?
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    jsem ted musela generovat u fia nakou novou verzi podpisu, starej prestal premavat, a jako z toho jejich vypatlanyho navodu, kde kazdej druhej odkaz jinam navic ani nefungoval, jsem myslela, ze me vzteky klepne

zvlast kdyz se mi pak smazal klic a vypadalo to, ze budu muset delat novej a letet s nim na pobocku (ok, bylo tam, ze se ma zalohovat, ale pouze "doporuceno", nikoli jako nutnost, takze kdo by to delal - nastesti jsem ho pak vyhrabala v naky jiny slozce pomoci vyhledavani)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam