• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    EDASX: Nehodlam pres ne kupovat akcie, takze se podobnych veci nebojim a s pojistenim to jiz popsal Adamm. Vic, nez tak 20000EUR stejne v Cechach nedrzim..
    ADAMM: Hlavni duvod je moznost vedeni uctu v EUR a USD (zadara) a prevody do a hlavne ze zahranici, prestoze prozatim trosku komplikovanejsim zpusobem. Nejsem asi specificky zakaznik, kdybych nechtel drzet v CR co nejmin, tak bych to delal vsechno pres HSBC Premier, ale takhle je pro me lepsi FIO
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PINCHE_GRINGO: důvody? :)
    EDASX
    EDASX --- ---
    otazka je, kdy nastane moment kdy to vyhodnejsi prestane bejt, az se ti stane to co nam. dal nevim, jak je to v zalozne s rucenim statu? vim, ze bylo neco jako 400k... kdyz sem mel na uctu pres 400k, tak jsem z toho nikdy nemel dobrej pocit =) + mam pocit, ze jako druzstevnik rucis svym vkladem krat dva za nejaky provozni ztraty zalozny ci co??? no proste je to dost nespolehlivej a pro me nepruhlednej produkt...
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    ADAMM: Ja teda pres vsechny pripominky tady stale vidim FIO ucet jako (pro me) o dost vyhodnejsi. Mam v soucasne dobe oba ucty, ale mBank asi brzo necham lezet ladem bez penez..
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    Kdyz jsem asi mesic obchodoval pres FIO, behem mesice dvakrat nemeli dostupna data o trhu a jednou jim to nejelo pro jistotu vubec, samozrejme dovolat se tam v tu chvili neslo. A to, ze data z trhu jsou zpozdeny (alespon u tech americkejch akcii), takze clovek dostane cenu nekde jinde, nez jakou vidi, pripadne se to s nastavenym limitem neprovdede, to je jeste dalsi vec.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    ADAMM: Nepouzivam jako ucet jen pro obchodovani.. ale neja k tomu ted nemam moc duveru.. zvlaste po tech 2 prihodach z nichz ta 2. mne stala par tisic..
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: :-) Používám jak mBank tak Fio (tedy jen DZ o akciích vím prd) a každá má své pro a proti. Aktuálně navíc i Ing, když už mají tu akci :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Pánové, to mi nedělejte! FIO je podle mFóra nejlepší a nejkrásnější, nejvýhodnější a celkově prostě milionkrát lepší než my - a vy mi to tu kazíte :(

(nemohl jsem si pomoct).
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    Ehm.. ja mam s FIO posledni dobou taky celkem negativni zkusenosti..

1) Pri prodeji 1 lotu mi omylem prodali loty 2
    2) Pri jakekoli akci (nakup/prodej) se mi jiz X krat stalo ze vysla hlaska odmitnuto pri validaci FIO a prikaz se neprovedl (tj. tim to haslo) Po tel.dotazu mi bylo receno zkuste to zopakovat prip. zavolejte a my vam to protlacime rucne. (a ja myslel ze prednost E-brookeru je prave to ze nikam nemusim volat jak kokot)
    Jenze posledne jsem opakoval prikaz 3x (nakupni) 3x byl zamitnut (pokazde slo o 1lot) a o 20 minut pozdeji jsem koukal jako puk ze jsem se stal stastnym majitelem 3 lotu.

Takze jsem se po teto zkusenosti rozhodl ze radeji zacnu u nekoho jineho.. (i kdyz zatim tam ucet mam..)
    VANEK
    VANEK --- ---
    EDASX: To nezpochybňuju, ale doufám, že mezi záložnou a brokery mají čínskou zeď a dohled ČNB taky k něčemu je; reference o té jsou zatím celkem dobré.
    EDASX
    EDASX --- ---
    Casto tu slycham FIO, ja u nich obchodoval s akciema a cela ta firma je ponekud neseriozni a pro me dost neduveryhodna. Pri domlouvani uveru na margin jsem podepsal smlouvu a dal ji k overeni na nejaky jeji uverovy centrum... jake prekvapeni, kdyz se smlouva vratila zpet s preskrtanymi udaji o urocich, ktere byly zvednuty o pul procenta apod. - pri prevodu zpet, pak typek zadal do smlouvy uplne jiny cislo uctu, kam se akcie z uveroveho uctu maj presunout, pri pouziti linky s brokerem a telefonickem dohodnuti obchodu obchod neprobeh proste proto, ze broker nebyl schopen vyplnit jejich vlastni formular spravne a tisic dalsich historek. Never more. Na firemni prachy uz tuplem ne.
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ENTENTYKY: jj, myslim, ze by ten programek hrave zvitezil v soutezi o nejhorsi GUI :) navic v moji aktualni verzi proti manualu chybi ikonka disketka, takze jsem musel jeste rucne hledat+editovat konfiguracni soubor, abych to rozchodil na flashce jako tu puvodni aplikaci... nechapu :/
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    BUTHRAKAUR: hehe, rozdil jen v tom, ze to druhy je moc dlouhej nazev a kdo vi o co jde, tak to stejne pochopi i tak ;)
    kdyz na me vyskocilo to divny svetle modry okno, tak jsem koukala dost udivene
    to predtim mi taky vyhovovalo - tohle je jak naka hra pro maly deti - ty vobrovsky ikonky boze :/
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    ENTENTYKY: ne nova verze podpisu, ale nova verze podepisovaci aplikace, ne? to je dost rozdil :) taky jsem to musel podstoupit a kdybych se neorientoval v Jave, tak s tim asi taky budu mit problem.. navic ta aplikace je dost silena :// kvuli SMS autorizaci se bohuzel musi na pobocku, ale az budu mit cas, tak jdu do toho. ta puvodni aplikace mi naprosto vyhovovala, ale tahle Java vec je zlo ;((
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    BUNDA: nj, ale s tim se taky musi na pobocku ne ..
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ENTENTYKY: co přechod na sms autorizaci?
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    jsem ted musela generovat u fia nakou novou verzi podpisu, starej prestal premavat, a jako z toho jejich vypatlanyho navodu, kde kazdej druhej odkaz jinam navic ani nefungoval, jsem myslela, ze me vzteky klepne

zvlast kdyz se mi pak smazal klic a vypadalo to, ze budu muset delat novej a letet s nim na pobocku (ok, bylo tam, ze se ma zalohovat, ale pouze "doporuceno", nikoli jako nutnost, takze kdo by to delal - nastesti jsem ho pak vyhrabala v naky jiny slozce pomoci vyhledavani)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NINE_OF_NINE: FIO :)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    NINE_OF_NINE: raiffka, podnikatelske Ekonto ...
    NINE_OF_NINE
    NINE_OF_NINE --- ---
    Kterou banku by bylo mozno doporucit k vedeni mensiho firemniho uctu v CZK a EUR?(kandidati jsou zatim CSOB,EB)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CASTER: bude hybridní. karty bez proužku se ještě v čr nevydávají.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam