• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    NELDE: nerozumim tomu ze nemaji dost penez, oni tech penez prece maji kolik si "vyrobi", ty kterymy budou nafukovat menovou bazi , take v teto chvili jeste neexistuji
    NELDE
    NELDE --- ---
    ANDY_WARHOL: Na nulu to nesníží. Potřebuje nenulovou sazbu, jinak peníze ztratí význam jako oběživo (lidi to budou sušit doma). Už teď nemá kam snížit. Deflace se bojí právě kvůli té ztrátě role peněz jako oběživa.
    Aby vykoupil státní dluh, na to asi nemá dost peněz, nicméně vrhnutím peněz na trh vyvolá devalvaci měny (ne nutně inflaci) a vylepší tím negativní zahraničně-obchodní bilanci - zboží z dovozu bude drahé a naopak.
    Osobně si myslím, že lepší by byla dočasná ochrana trhu vyššími cly.
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    co se stane po tom co by toto udelali ?
    ANDY_WARHOL
    ANDY_WARHOL --- ---
    ahoj mam dotaz, nevim jestli se tu to uz neresilo a ani nevim jestli sem ve spravnem klubu,

mate nekdo poneti co se stane, kdyz fed snizi sazby na nulu a uz nebude kam ustupovat.
    cetl sem ze potom budou lit penize do systemu aby vyrovnali deflacni tlaky a bude temi penezmi skupovat statni dluh.
    kdyz budou nafukovat penize v systemu, tak by mela nastat inflace, to je jasne
    proc se tedy te deflace tak boji, kdyz maji jedinecnou sanci na snizeni sveho statniho dluhu vlastne z niceho ?
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Dulezitej je primarne cip, protoze do ted jsem tady delfinem nemohl zaplatit nikde... v zadnem obchode v mem okoli neni terminal na prouzek...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: výhoda je to u kreditky, kde můžeš platby rozporovat než je zaplatíš bance. U debitky, kde ti můžou vyluxovat účet během pár minut, to zase taková výhoda není. Zejména, když se ti nepočítají transakce až od okamžiku nahlášení. Typicky někde zaplatíš a oni si udělají kopie. Těžko budeš dokazovat, že ve stejné ulici jsi toho nekoupil více.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: právě, že při platbě žehličkou zaplatím bez ohledu na limity? Stoplistace zdarma je ok, ale jak to bude s případnou reklamací dodatečně zaúčtovaných off-line transakcí? Na druhou stranu v zahraničí v půjčovnách a jinde to leckdo ocení. Ideální by asi bylo nabízet obě varianty.
    ADM
    ADM --- ---
    ADAMM: treba v tom ze kdyz mi ji ukradli platil jsem za stoplistaci 2-3 litry. Platit offline zehlickou mi prijde v dnesni dobe jako totalni nesmysl. Nikdy vice embosovanou kartu, nebo ma to snad nejakou vyhodu kterou jsem nepochopil? jediny rozdil co si pamatuju mezi emboss a non-emboss je ze sem nemusel davat pin a stacil podpis, a ze se dalo platit na vice mistech napr. v taxiku (dnes to povazuji jednoznacne za nevyhodu kvuli zneuziti)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: je mi to jasné, nikdo se všem nezavděčí... imho je to v kombinaci s ostatníma prvkama zabezpeční a cenovou politikou v klidu. stoplistace nestojí 2 litry, můžeš si operativně nastavovat limity - atd. kdybychom ho zdražili, tak neřeknu. ale jinak - v čem vidíte nevýhody embosu?
    ATAN
    ATAN --- ---
    Vydani duplikatu ja za kilo. Je to tam napsane.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Bude mozne hned toho 2.ledna pozadat o vymenu karty? kolik me to bude stat?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: limity pro netové platby v IB super, ale škoda že nejsou zároveň limity počtu transakcí. Překvapila mě informace, že Delfín bude embossovaný. Pro někoho příjemné pro jiného odhaduji nepříjemné překvapení.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    PINCHE_GRINGO: to nic není, asi nečteš fórum, ne? tohle jsou ještě velmi velmi pozitivní komentáře :)
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    Ted jsem si precetl claek, ktery odkazoval ADAMM (o novinkach - kreditce atd) a nestacim se divid diskuzi pod nim. Nekteri lide maji pocit, ze jim banka patri a ma pracovat pro ne :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: ovšem rozdíl je, jak se tak dívám, spíš v položkách, které v tom srovnání vůbec nejsou (vedení embossované karty - u nás zdarma, v RB zdarma o Premium, nikoliv u Extra (40 Kč) - ale ve srovnání je běžná neembossovaná karta; vedení podúčtu v jiných měnách - zdarma u Premium, u Extra za 11 Kč, mBank: nenabízí).

SIN: ale je fér říct, že 1) já jsem zaměstnanec mBank 2) mBank neposkytuje některé služby, které jsou často chápány jako "samozřejmé" - zahraniční platby, hotovostní operace všeho druhu na pobočkách (obecně se servisní věci řeší po netu nebo telefonicky), účty v cizích měnách, nabíjení telefonů přes IB... možná mě někdo doplní.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: sorry.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Tam stojí eKonto Extra.
    SIN
    SIN --- ---
    ADAMM: To jsem potřeboval - šlo mi o celkový srovnání - co je pro mě jako pro klienta výhodnější (i když je samozřejmý, že každej klient je jinej - takže řekněme pro průměrnýho). Děkuju.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SIN: jde ti o srovnání cenové, funkcionalit, nebo jaké? :)

docela podrobné srovnání je třeba zde: http://mbank.cz/mbank/srovnani/
    u RB je tam použito eKONTO Premium (čili nejvýhodnější verze).
    SIN
    SIN --- ---
    Má někdo srovnání mKonta u mBank vs. eKonta u Raiffeisenbank/Ebanka? Předem díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam