• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    CASTER
    CASTER --- ---
    NELDE: to by me taky zajimalo kdy si budu moct pozadat o chip-embosku k mKontu...
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Tak jsem dneska navštívil mKiosk a dozvěděl se, že ač bylo info o kreditkách vypuštěno do světa, nové žádosti se nepřijímají. Nevíš o tom něco?
    ADAM
    ADAM --- ---
    EDASX: s Var symbolem, na firemní účet.
    EDASX
    EDASX --- ---
    ADAM: a) vkladas to s variabilnim symbolem, b) vkladas to na ucet treba telecomu, cez, podobnejch? pokud to vkladas bez VS a na bezny ucet obcana, tak je to snad zadaco dokonce..
    ADAM
    ADAM --- ---
    měl bych rychlý dotaz. kolik stojí vklad v hotovosti u KB? 

účet tam nemám, potřebuju vložit na účet třetí osoby přes 100tis kč.
    (do sazebníku jsem samozřejmě koukal, ale moc jsem se v něm nezorientoval)
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    No ono je to fakt demence. U velkych castech ty poplatky chapu ...
    ale takhle mi dodavatel posle sek a ja mu pisu at mi nic neposila, ze 80% seku propada bance ...
    Pak proc lidi posilaji prachy v obalce prez UPS (;
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    MUNIN: Hlavně, že máme Evropskou unii, piča.
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    ADAMM: nějakej poplatek kartovnímu systému jo, ale ne o moc víc jako si účtujou zprostředkovatelé kartovních platebních bran na netu.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    ASACHI: Ne. Ve Spořce za stovku + výlohy korespondenční banky nebo za 250 u KB.
    ASACHI
    ASACHI --- ---
    Nejaka sance jak si nechat vyplatit sek na +-500Kc z GB a neprijit tak o pulku na poplatcich ? (;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TANTRICK: to ale z logického důvodu nejde: i kdybychom to udělali, VISA / Mastercard / AmEx si budou brát stále provizi. sice by byla asi menší, ale ne tak malá, jakou můžeme nabídnout jako u mPeněz. v tomhle případě je vydavatel karty neobejitelný... (jestli takové slovo existuje...)
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    Placení debetníma kartama v mPenězích bez horentních poplatků pro obchodníka by bylo super. Killer.
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    EDASX: jak pro koho...
    EDASX
    EDASX --- ---
    DEMONOFANARCHY: a ze je paypal drahej jak svine =)
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    NAVARA: hlavne proc vymyslet vymyslene? Kdyz proste banky na tomto nemaji zajem proc to resit? Jedinej problem je v tom ze stale vetsina lidi v CR nema paru co je paypal....
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: skoda, takze jen dalsi z rady pokusu o vendor-lockin ala ebanka, paysec,... - a ceska konkurence paypalu stale v nasich vodach chybi.
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    ADAMM: ok dik.

V dokumentaci mPeníze vidím tři tlačítka:

- Online platba
    - Půjčka (připravujeme)
    - Kreditní karta (připravujeme)

?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TANTRICK: mpeníze nejsou a nebudou napojené na karty - budou jen pro klienty mBank. takže jediné, co lze případně očekávat je, že přes mPeníze by mohli zaplatit i klienti polské a slovenské mBank.
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    ADAMM, lze s mPenězi inkasovat peníze převodem i ze zahraničních mBank?

Až budou mPeníze umět platbu kartou, půjde to i z karet vydaných v zahraničí?
    LITTLELI
    LITTLELI --- ---
    SUCZKER: myslis ta diskuze, kde plati nazor jenom jeho vlastnika? dik nechci.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    O nic nejde, proste menova politika se tam taky resi, nicmene skoro vsichni aktivni diskutujici, kteri tam jsou, se ti snazili odpovedet tady...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam