• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: Dávám přednost počítat jen s těmi alternativami, pro které se najde aspoň jeden zastávající expert. (To mi připomíná, jak mi matka včera vážně líčila své investiční strategie...)

ADAMM: Já to věděl, parchanti.
    FIN
    FIN --- ---
    NELDE: zajímavé, vždycky mě zajímalo, proč je, kurnik, u nás spotřební zboží nižší kvality a přitom o tolik debilně dražěší než v západní evropě, že se, jak poučení vědí, vyplatí jezdit nakupovat například do drážďan nebo londýna... znamená to, že teď přijde krize, klesne a konečně to bude u nás levné nebo ještě zdraží a budou ještě dražší?
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Oficiálně nikdo. To je riziková varianta, s kterou musíš v současné době počítat.
    Důvod je jednoduchý - většina zboží je z dovozu. Při devalvaci koruny z důvodu problémů s exportem (export za každou cenu), stoupne cenová hladina velmi rychle. Ty problémy s exportem už jsou. Zejména v automobilovém průmyslu. Prodejnost spotřební elektroniky a dalšího spotřebního zboží v západní evropě půjde také dolů - hned po vánocích. Tedy další pokles exportu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Formulace "je určena zejména pro žadatele, kteří ... v minulosti již využívali nějaký úvěrový produkt nabízený jiným bankovním domem" implikuje, že je i pro některé z prvožadatelů.

No, dík za poučení/připomenutí, co jsou banky za vykořisťovatelské parazity ;-) BTW, když mám (a řádně/předčasně splácím) úvěr ze stavebka, tak v registru jsem?

ADAMM: A nešlo by nabídnout jim, že když vám pošlou svolení, tak to vysvětlíš? Ani by se přece jejich osobní údaje nemusely zveřejňovat...

ADAMM: Dneska jsem čekal na pobočce zdravotní pojišťovny (evidentně měly hory lidí stejný nápad jako já, nechat si na poslední chvíli proplatit program rozšířené péče) a krátil si to zápisy v knize přání a stížností; ty byly srovnatelné.

NELDE: A těch >10% předvídá jako kdo?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: pokud by velká většina lidí své úspory v obraně před znehodnocením inflací utratila nebylo by si od koho půjčit :-) Byl by to jaksi konec bankovního trhu.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Kdyby nebyl ta krize tak ano. Pokud ale dojde na rychle rostoucí inflaci, tak ta nízká likvidita je docela problém. Pamatuji dobu, kdy na jeden měsíc vyskočili termíňáky na 15%. Takže raději o procento méně a možnost kdykoli vyzvednout. Nejlepší obrana proti inflaci je ty peníze utratit a na zbytek si půjčit za pevnou sazbu.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    tak pro lidi který těch pár stovek tisíc budou držet tak jako tak celý rok či dva na Ing, eMaxu či Fiokontu může být MPÚ výhodnější. Každopádně likvidita zas mluví pro dříve zmíněné.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: já bych se těch půlročních termíňáků úplně nebál. ale je pravda, že situace je nestandardní obecně, takže to může dopadnout vše jakkoliv :)

BLACKYT: info o eMAXu - http://www.mbank.cz/emax/
    (upozornění: nejsem nestranný, protože pro mBank pracuju, starám se o "online reprezentaci" a web.)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Termínované vklady v dnešní době jsou docela slušné riziko! Roční inflace může být v příštím roce cokoli od -2% do 10%! I více.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BLACKYT: eMax je srovnatelný produkt s ING kontem. Dostaneš ho spolu s mKontem a dalšími službami úplně zadarmo. Karta je výhodná, pokud chceš peníze v hotovosti rychle (což může nastat).

ING má i internetbanking.

Osobně ti doporučuji eMax, kvůli tomu IB a kartě - operativně můžeš ty peníze přesouvat, případně částečně utratit, když ti dojdou jiné. Navíc eMax připisuje úroky měsíčně (ING čtvrtletně) a zasílá elektronický výpis měsíčně (ING ročně). Aktuálně má eMax o půl procenta lepší úroky. Oboje půjde dolů, ale zhruba stejně.
    BLACKYT
    BLACKYT --- ---
    NELDE: ja sem v tom nevyznam vubec...proto se ptam tady... IB ma ING asi taky ne? o eMaxu sem nikde neslyšela zatim...a kartu k tomu zas tak uplne nepotřebuju...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BLACKYT: můžeš využít i terminované vklady, třeba Moravský peněžní ústav dává solidní úročení. ovšem lze předpokládat, že všechny spořící účty půjdou dolů - ING mělo donedávna 3,25% a ani my nebudeme držet 3,5% do nekonečna. Po posledním snížení sazeb ČNB šla dolů cena peněz na mezibankovním trhu - a když se podíváte na kolik, asi docela odhadnete, jaké sazby se dají v lednu čekat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BLACKYT: A proč to nedáš na eMax? 3,5% a daj ti k tomu IB (abys to mohl převést sám) a platební kartu, abys to případně mohl utratit nebo vybrat v bankomatu.
    BLACKYT
    BLACKYT --- ---
    ahoj, chci se zeptat jestli mate zkušenosti s ING kontem a jestli je dobry? mam cca 100tisic ale nechci je davat na fondy...proste si je chci nekam uložit (třeba na to ING s tim 3% urokem mi přijde ok) a třeba za 3 roky zas vybrat...
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    DAIIKA:
    ADAMM:
    diky
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    JULYZ: kontaktní adresy a formuláře včetně podmínek jsou na cbcb.cz, nebo na solus.cz.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: nezamitli, vsak to take v NAVARA pisu.

historii kontokorentu mam, konkurenci pak stacilo jen potvrzeni prijmu...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NAVARA: nikdo mimo banky si nedovedete představit, kolik úsilí mě stálo přesvědčit ostatní kolegy, aby tam byl aspoň takový text. tak jsi nedostal - a co - zamítli ti kvůli tomu půjčku někde jinde? úvěry na základě historie prostě ještě nejsou, až budou, nic ti nebrání zkusit to znovu, budeš-li mít zájem.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JULYZ: http://www.cbcb.cz

Jinak nejlepší jsou maily, ve kterých si to různí klienti potřebují vyříkat přímo se mnou:
    Na internetu nabízíte klamavou reklamou na půjčku k Vánocům a nakonec stejně nikomu nepůjčíte, pokud neměl nikdy jinde žádný záznám.
    Takže milý pane Zbieczuku, Vás jako instituci považuji za amatérkou a doufám, že tak jak brzo jste do ČR vpadli, tak rychle taky odpadnete!
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAMM: ten text tam bohuzel nebyl v dobe, kdy jsem si zadat sel... a pujcku jsem nedostal, prestoze jsem mel zaznam naprosto cisty (tj. od mbanky je tam prvni)
    JULYZ
    JULYZ --- ---
    DAIIKA: kde sa da dat ziadost vypis z bank. a nebank. registrov?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    HARALD: já to vím - ale fakt, že mPůjčka je nějak nastavená a my to "do podrobna" klientům nevysvětlíme, proč a jak neprošli - za to dostávám na fóru čočku už víc jak půl roku a očividně ani ústupek ve formě toho textu, co cituji níže, mnohé neuspokojil.

pak jsou to řeči o "trestných bodech" a podobně - a zvlášť na fóru se pravidelně rozčilují nejčastěji lidi, kteří mají nesplácecí škraloup, jenže to já samozřejmě na tvrdo v odpovědi uvést nemůžu, protože nemůžu nikde zveřejnit osobní údaje takového charakteru...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam