• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CASTER: mňo... tak jsem si dal takovou ... večerní směnu.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    CASTER: vidíš a mě se tato kombinace libí víc než chip+emboss.
    CASTER
    CASTER --- ---
    Dnes mi prisla nova platebni karta k mKontu. Chip ma, embos ne, jsem zklamany... nejsem sam
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: potkat s poradcem se můžeš kdykoliv :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Vyprší mi fixace v květnu a potřebuju vědět, kdy mám začít komunikovat, abych to stihl. Hlavně co potřebuji za dokumenty.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: nic vážného - imho že karty jsou embossované a s čipem... trochu opožděně (v předchozích - současných - podmínkách je teď napsáno, že nelze provádět transakce na imprinteru, což od 1.1. už de facto neplatí).
    TANTRICK: yup. je to na stránce o eMAXu, i v FAQ.
    NELDE: to je individuální, záleží to na více věcech, primárně zda se jedná o REF24 nebo klasické refinancování (první případ = rychlejší, hypotéka se bere "as it is" - nelze třeba měnit parametry či nemovitost, kterou se ručí, ani délku hypotéky). REF24 se dá stihnout, má-li klient nachystané všechny dokumenty, od začátku do konce imho do 10 dnů.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Ještě jeden dotaz. Na výpisu píšete:
    Změna podmínek
    Rádi bychom Vás informovali o připravované změně Podmínek pro vydávání a používání platebních karet mBank od 1.2.2009. S novou verzí Podmínek se můžete seznámit na našich internetových stránkách www.mBank.cz od 15.1.2009.

Čeho se to bude týkat?
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    BUNDA: dik.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Jak je rychlé získání mHypo pro refinancování?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    TANTRICK:sice nejsem ADAMM, ale eMax je spořící účet proto omezení na transakce je mKonto. Ale zase můžeš platit kartou k němu což se většinou u spořících účtů nedá.
    TANTRICK
    TANTRICK --- ---
    ADAMM, na eMAXu můžu mít jen jednu šablonu plateb? Zkouším si vytvořit druhou a píše mi to, že počet šablon překročen.
    ADM
    ADM --- ---
    NIXMA: jj, dnes jsem vymenil normalne v KB
    NIXMA
    NIXMA --- ---
    ADM: proc by ne a rozhodne vykupuji i (nektere) smenarny..
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    STEPNI_VLK: uvidíme jak dlouho - myslím, že ostatní čekali na nás a podle toho zareagují. já odhaduju, že PS do 14 dní sníží třeba na 2,8%.
    jde o vývoj trhu - viz: http://www.cnb.cz/cs/financni_trhy/penezni_trh/pribor/denni.jsp
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ZBYNEK: Červené konto u PS má kupodivu stále 3,3% při zůstatku nad 50 tísíc a denní úročení, resp. měsíční připisování úroků. + Žádné poplatky za zřízení, vedení, zrušení, za transakce a elektronické výpisy.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ADM: rikali myslim, ze do 16.1. nebo tak nejak bylo to datum
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    ADM:
    Kdyby jsi zjistil kde nejlíp taky jách tu mám asi 2k :(
    ADM
    ADM --- ---
    a co slovensky bankovky, nejaky mi tu zbyly, vemou to cesky banky?
    PRUSATKO
    PRUSATKO --- ---
    ahoj, nevíte kde směnit libry v mincích? ;)
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    BUNDA: 3,3 má bejvalej Bawag, ale nam měli nějaký poplatek...
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Miluju novej rok.. -370 za používání a pojištění karty od ČS...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZBYNEK: a Fio 3,5%, několik dalších bank 3,3%.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam