• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: Odvolat spolumajitele lze pouze přes mLinku.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: A jde to také udělat na Kiosku? Vzhledem k tomu, že přes mLinku to bude trvat 14 dní minimálně...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LEDOFREDO: jde to, viz: http://www.mbank.cz/pruvodce/spolumajitele-disponenti/

Jak spolumajitele odvolat? K odvolání jednoho ze spolumajitelů jsou potřeba souhlasy obou spolumajitelů. Odvolat spolumajitele lze pouze přes mLinku. Jeden ze spolumajitelů kontaktuje mLinku, která zadá pokyn k přeměně společného účtu na individuální. Úkon bude proveden, jakmile Banka obdrží zpět podepsané dokumenty, jež mLinka na základě této objednávky nechala zaslat Klientům. Jedná se zejména o: prohlášení podepsané oběma spoluvlastníky o shodném pokynu k přeměně společného účtu na individuální, individuální smlouvu podepsanou Klientem, který se stává vlastníkem účtu a xerokopii dokladu totožnosti.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    helou - mam u mbanky spolecny ucet s pritelkyni a ted sem si chtel zalozit svuj - a ejhle, ono to nejde - na jedno rc pry muze byt jenom jeden ucet - jde udelat neco jineho nez ucet zrusit a zalozit si novy na sebe ? .. neco jako zrusit pouze toho druheho spolumajitele (samozrejme za souhlasu obou)
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Před pár dny jsou koukal na nastavení kreditky a mám tam default 9999 plateb.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: kolik je tam standardně teď nevím, ale protože mám kartu už nějaký ten pátek měl jsem 0 (což ty nemáš když prošel PP bez navyšování).
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: standardně je to 9999?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZONICEK: pozor na limit počtu plateb (denní, měsíční) v IB ho neuvidíš a změnit ho může jen mLinka.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    ADAMM:
    Supa, díky za pomoc, sem nečekal že to takhle rychle odečtou, ale je to už verified :) Jdu zkusit platit :)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    ADAMM:
    Nene... to je jasný... už jsem si tam předevčírem převed pro jistotu 100 :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZONICEK: bo ještě jeden žblept "ono to nefunguje" a zjistím, že dotyčný neměl na účtu peníze, a prorazím pěstí zeď :D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZONICEK: aktivuj v IB. v okamžiku aktivace uvidíš, že se změnil status na "aktivní". okamžitě ji můžeš přidat na PayPal - ALE - pouze pokud už máš na účtu peníze! PayPal strhává kontrolní platby - v hodnotě 1 a 50 Kč (ta první se nezaúčtuje, ta druhá ano a v ní je ten kód - najdeš to v historii transakcí - v blokacích), co musíš napsat na stránkách PayPalu. 50 kč se ti následně při první transakci vrátí.
    PINCHE_GRINGO
    PINCHE_GRINGO --- ---
    ZONICEK: zkus to a uvidis..
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Tak dneska došla platební karta od Mbank...7 pravních dnů...
    Za jak dlouho jí můžu regnout na paypal ? jestli je tam nějaká prodleva od aktivace k jejímu "zviditelnění"...
    NELDE
    NELDE --- ---
    PILNIK: Provident et al.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: hurá :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MISHUGE: ne za prosinec. za celý rok 2008 :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Kreditka, poslední kolo: Přišla mi dneska poštou a je už aktivována. Tak to skončilo šťastně.
    MISHUGE
    MISHUGE --- ---
    ADAMM: á tak to bylo za prosinec;) jsem se koukla pouze na den, tot bylo 31,takze jsem si nejak vsugerovala,ze je to za leden..navic mi prisel predtim mail s tou chybou, kterou sam zminujes a automaticky jsem si to spojila..mno jo, priste budu pozornejsi;))
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CASTER: každý účet se úročí zvlášť. eMAX má teď 2,70% a mKONTO 0,3% - no a musíš tam mít tolik peněz, aby se ti připsal aspoň halíř měsíčně. daň odvádíš pouze tehdy, je-li to více, než 1 Kč na úrocích.
    CASTER
    CASTER --- ---
    ADAMM: jak se urcuje na ktery ucty (kdyz mam mKonto a par eMAxu) pujdou uroky a ze kterych se strhnou dane z uroku? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam