• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    MISERY
    MISERY --- ---
    NELDE: Hmmm no jasne...

Ja jsem tam byla nekdy v listopadu tesne po tom, co si strhli ty prachy za embossku a ptala jsem se jich tam tenkrat, jestli treba nemaj pro me nejakej vyhodnejsi ucet, kdyz jim tam sypu docela dost penez (mesicni income pres 30k si myslim neni az tak malo, u eBanky tusim tohle stacilo na to, aby clovek nemusel platit zadny poplatky) a oni ze maj (ale mrchy ho sami nenabidnou, hlavne ze mi furt volaj, jestli nechci treba pujcit penize), ze dokonce nebudu muset platit ani ty poplatky za emboss (je skvely se to dozvedet 5 dni po tom, co to bylo zaplaceny), ale ze jsem momentalne v nepovolenym debetu, tak mi to nemohli prevest hned, pricemz jsem tedy rikala, ze druhy den bych tam uz mela mit penize a slecna v bance mi rekla, ze to nevadi, ze abych tam nemusela znova chodit, tak ze mi tu smlouvu pripravi a posle e-mailem a ja ji jenom podepisu a bud jim to odfaxuju nebo poslu postou. Vykaslala se na me. Asi fakt zacnu uvazovat nad tim, ze si tam necham jen nejakej uplne nejobycejnejsi a nejlevnejsi ucet kvuli hypo a kompletne se presunu k mBance... :-/
    NELDE
    NELDE --- ---
    MISERY: Oni ti těžko udělají takovou sniňárnu, když tam tu kartu nebudeš mít. A řeší se to notifikací na SMS nebo email. A než se to vyřeší, tak tam ty peníze na hypo dáš.

MISERY: Jasně, protože si ty prachy strhnou tak jako tak. Budeš na kontokorentu nebo nepovoleném debetu a budeš jim dávat velká procenta. Kdyby to byl cizí účet, tak může to inkaso do minusu nedovolit nebo i dovolí ale zisk jde jinam. Navíc tě zkásnou ještě o další poplatky za inkaso a vedení účtu.
    MISERY
    MISERY --- ---
    stejne musim mit ucet u komercky, protoze ona nedava hypoteku, pokud u ni nemas BU, inkaso z jinyho uctu (mimo komercku) pry nejde
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    no tak to mame u sporky, pac puvodne chteli za zmenu hypo smlouvy (ve smyslu zmeny konta na inkaso) 5000,-. ted to pry zmenili na 500..
    MISERY
    MISERY --- ---
    NELDE: jo, nejak podobne to mam, ale ted si vezmi, ze mi nejakou takovou svinarnu banka udela tesne pred tim, nez se zaplati hypoteka a co pak? Budu kvuli tomu stejne muset litat a jeste to bude mozna horsi :-/
    NELDE
    NELDE --- ---
    MISERY: Jsem na tom podobně. Co ti ale brání mít druhý účet jinde a v KB si nechat jen inkaso hypotéky a po té, co přijde výplata, vše kromě peněz na hypo dát jinam? Sice budeš dál platit poplatky KB, ale můžeš je silně omezit - jen základní konto a IB.
    MISERY
    MISERY --- ---
    NAVARA: Ja odtamtad rychle pryc nemuzu, mam tam hypoteku :( Minimalne jeste 4 roky.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MISERY: jo, u KB jsou obdobne excesy normalni... rychle pryc.
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    MISERY: :[
    MISERY
    MISERY --- ---
    Tak ted me vytocila komercka, koukam na vypis z uctu a tam jako poplatek za kartu 700,- Mam emboss, ale ten poplatek jsem platila v listopadu, tak tam volam, co to je za bordel, ze mi to strhli znova v unoru. A oni teda ze to by byt nemelo, ze to je asi nejaka chyba, ale ze tam musim zajit, ze takhle se na to podivat nemuzou. To jsou sluzby!!!
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    SUCZKER: :DDD tak tohle uz je moc..a to studuje vysoko skolu a objevil latku druhe tridy zakladni skoly. omg
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    _BENNY: No já myslim, že klučina vobjevil ameriku a teď na základě toho bude měsíc tvrdit, že ho má většího než ostatní... připomíná mi to jednoho klučíka, co napsal asi před rokem tohle:

http://propravo.blogspot.com/2007/12/je-rpsn-klamnm-spotebitele-ii-ni-rpsn.html
    NELDE
    NELDE --- ---
    _BENNY: Hlavně to má jedno chybu, že tam nenapsal ty podmínky celé. Protože oni hlavně počítají, že měsíc má 30 dní. Tedy za každý měsíc dají 1/30 úroků. Tyhle dny navíc jsou vlastně jen pro případ, kdy je necelý měsíc.
    _BENNY
    _BENNY --- ---
    HARALD: jo, taky si myslim
    HARALD
    HARALD --- ---
    _BENNY: Má tam jednu chybu. Za podvodné považuje i úročení 360/360. I v tomto případě ale klient platí pouze a jenom to, co má ve smlouvě. KB by tam měla být zeleně.
    NOSPAM
    NOSPAM --- ---
    NELDE: to mas z toho ze kupujes na kreditku zvejkacky..
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: To asi ne, podle občankového věku bychom se možná tolik nelišili, ale podle vzhledového věku ano (-;
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: Na uctence najdes jeji telefonni cislo? :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    Závěrečný bod kreditky: dneska první platba. Oproti delfínovi bez podpisu (jen na PIN), normálně s delfinem se na stejné prodejně musím podepsat. A paní zřejmě nevidí zlaté často, ale usmála se. Jsem zvědav, co bude dále.

Závěr: martyrium za to stálo.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DAIIKA: jestli to u nás někdo v síti natvrdo řekne, tak je vůl. což nic nemění na tom, že je to víceméně veřejné tajemství a na mFóru se o tom flejmovalo už asi tisíckrát... ani já už se k tomu nechci a nebudu nijak vyjadřovat...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam