• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MISERY
    MISERY --- ---
    DAIIKA: aha...tak to je fakt hodne...to pockam ty 4 roky a pak se uvidi...co je to ta domicilace plateb?
    MISERY
    MISERY --- ---
    NELDE: jak to myslis "obcas (jednou za mesic) se podivat do KB"? Kdyz budu mit nakej ten jejich nejlevnejsi ucet, tak ten je bez e-bankingu...to jako myslis se jich tam chodit ptat? :D
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    NELDE: doporučuji ale pečlivě prostudovat smlouvu k hypotečnímu uvěru, může tam jako podmínka být zadána domicilace plateb, pak se na účet musí přeposílat dohodnuté částky...nejen splátka...

mimořádné splacení mimo fixaci stojí 25% z jistiny, která zbývá zaplatit...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: je to rozbité... aktuálně to řeším.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MISERY: To je asi zbytečný - budeš totiž platit tolik, jako kdybys to u nich měla do konce doby fixace. Já bych přešel na mBank jako hlavní účet, nechal si vystavit karty apod. Převedl výplatu do mBank a zrušil všechny karty a trvalé příkazy a souhlasy s inkasem u KB. Prostě nechat tam jen hypotéku a všechno ostatní pryč. Pak si dej u mBank trvalý příkaz do KB na poslání té měsíční částky (je konstatní), pár dní před splatností. A stačí občas (jednou za měsíc) se podívat do KB, zda je všechno v pořádku. Dokonce bys mohla najít nějaký vhodný typ účtu, který je skoro zadarmo. Mě nabízela KB účet zadarmo, pokud budu mít aspoň nějakou výplatu. Hezké, ale proč bych to dělal, když u mBank to mám bez podmínek. Navíc to zadarmo nebylo úplně zadarmo, jen se to tak v marketingové presentaci tvářilo. Stejně jako když mi v ČS říkali, jak je výhodné platit já nevím kolik za to vyšší úročení, že se mi tím pokryjí všechny poplatky. Jářku to mám bez poplatku. Prostě banky vymýšlí vějičky, ale služby mizerné a drahé. To raději mizerné a zdarma.
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Jasně, ale pokud je ten poplatek nula, tak nemám problém s opakováním platby nebo akce.
    MISERY
    MISERY --- ---
    NELDE: ja mam u mBanky taky ucet, ale zatim je vedlejsi, mam ho jenom na takovy sporeni, kdyz si potrebuju ulejt prachy stranou...ale fakt to asi zmenim...
    Nevite nahodou, kolik si KB rika %, kdyz u nich splatite hypoteku jinak nez v ty mimoradny splatce? Urcite to budu mit napsany ve smlouve, ale nemam ji ted u sebe :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: tak se jukni na mFórum a i tam najdeš případy kdy klient musel vyreklamovat neoprávněně naúčtovaný poplatek. Byť díky její bezpoplatkovitosti to není tak častý případ. Všude je to o lidech a kvalitách systému.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MISERY: No jo, proto jsem u mBank, když ta udělá chybu a musí se opakovat transakce nebo máš kartu navíc, tak za to není žádný poplatek, protože není normálně! Prostě za kartu, kterou platíš v obchodě poplatek být nemá, mají ho od obchodníků v míře více než vrchovaté. Tak si říkám, že české banky asi splňují všech 7 hlavních hříchů.
    MISERY
    MISERY --- ---
    DAIIKA: Oki, jeste ted zavolam te bankovni poradkyni, se kterou jsem o tom mluvila vcera, posilala jsem ji nascanovanou tu smlouvu a predavaci protokol, takze se ji zeptam, co by s tim delala ona a podle toho se eventuelne obratim na toho reditele pobocky. Dekuji za radu :-)
    A doufam, ze to vyresej brzo, protoze tech sedm stovek mi docela chybi...
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    MISERY: opravdu tady radím, detailně případ popsat a obrátit se na ředitele pobočky...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: děje se aktuálně něco s mFórem? nemohu se dostat do všech kategorií stále mě to hází do nezařazených.
    MISERY
    MISERY --- ---
    DAIIKA: Ok dekuji...no a co v pripade, ze to treba ta slecna neudelala? Protoze prave v tom systemu ta karta zustala, ALE JA JI FAKT NEMAM! :(

A co se chyb tyce, tak jasne, vsichni delame chyby...ja kdyz udelam chybu, tak se netvarim jako mistr sveta, sklopim usi a omluvim se. Ale v KB nikoliv, tam udelaji chybu a zakaznik at si zaplati. Kdyz jsem si tam delala hypoteku, tak bankovni poradkyne spatne opsala nejake udaje z katastru nemovitosti a kdyz pak z katastru vratili navrh, ze je pry spatne a museli jsme ho tam podavat znova, coz stalo petikilo, tak myslite, ze to banka zaplatila? Ani omylem. My jsme sice udelali chybu, ale je to vase vec :(
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    nechci se nikoho zastávat, bohužel i bankovní úřednící jsou jen lidi. vím, že občas děláme chyby, stejně jako je ve svých povoláních a životech děláte i vy.
    a pro všechny, kdo na pracovníky bank nadáváte bych chtěla jen na naši obranu říct, že bych vám přála si to na pár dnů zkusit....a věřte, že vím, o čem mluvím, dělám to už skoro 20 let.
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    MISERY: předávací protokol se vyhotovuje v 1. vydání , podepisovat ho musí obě strany a předává se do evidence platebních karet, bez jejího podpisu by ho oddělení zpracování vůbec nemělopřevzít. pokud proběhla výměna embosované Pk za tzv. moji kartu a slečna neudělala výpověď původní karty, důsledně žádej o reklamaci a stěžuj si, doporučuju na ředitele příslušné pobočky, funguje to rychle.

skartace platebních karet převzatých od klientů probíhá protokolárně, zapisuje se do evidence a je k ní nutné přikládat kopie přestřižených karet, dřív se nesmí zlikvidovat. navíc je nutné kartu vypovědět i v systému, jinak bude po konci platnosti automaticky vydána znovu.
    MISERY
    MISERY --- ---
    NAVARA: Tak uvidime no...jestli se budou nejak hodne cukat, tak premigruju nekam jinam i s hypotekou :-/
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MISERY: Jo, ale uz to ze mas ten predavaci protokol je aspon neco, s cim se muzes zacit hajit - sama od sebe zrejme nebudes mit vyplnene formulare KB...
    Ja jim predaval potvrzeni, ktere tvrdili ze nedostali, ackoli ho dostavali spolu s dalsim, ktere tam meli (ztratit vsechny papiry - no, dejme tomu - ale ztratit jejich cast?)
    MISERY
    MISERY --- ---
    NAVARA: vlastni kopii ceho? vypovedni smlouva zadna nebyla, ta blbka asi nevedela, ze mi ji ma vystavit, proste mi jenom vymenila kartu za kartu...jediny co mam je smlouva o predani karty a pak predavaci protokol, kterej neni podepsanej tou blbkou, protoze nevim....
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    MISERY: jestli mas vlastni kopii tak muzes, jestli ji maji jen oni... nerikam, ze to maji prikazano, jen ze mi to provedli.
    MISERY
    MISERY --- ---
    NAVARA: to jako ze jim to nedokazu? to si delas srandu :( Kvuli naky blbce prijit o sedm stovek se mi fakt nechce...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam