• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Co se má kombinovat odkud? :-) BTW, nevíte někdo, jak to teď má Fio s vysokoúročenými terminovanými účty? Nechce se mi hledat...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TBC: doporučuju se podívat třeba na http://zlaty.mesec.cz/ - to máš relativně nezkreslený obrázek.

v čr máš aktuálně různé volby - podle mého osobního názoru (jsem zaměstnanec mBank) je nejlepší kombinace mBank a FIO, pro vyšší úročení se vyplatí poohlédnout i po dalších záložnách a jejich terminovaných účtech. za určitých okolností (podle toho, jaké máš obraty a kolik plateb bězně uděláš) se může také vyplatit RB (eKonto) nebo GE Money (např. pro malé podnikatele). tyto čtyři banky podle mého názoru pokrývají celé spektrum potřeb - ostatní jsou obvykle dražší a pro jejich využití je obvykle dobré mít nějaký speciální důvod ;)

toto zde samozřejmě prezentuju jako svůj ryze soukromý názor :)
    ATAN
    ATAN --- ---
    Nekdo ucet u nejaky banky? Tady? Neeee...
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    Diky moc za tipy....
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    NELDE: Ne. V ČR (teda Polsku) vydaná VISA nebo MC karta je z hlediska US obchodníka vždy CREDIT.

Půjčovnám je srdečně jedno, je-li karta ve skutečnosti debetní nebo kreditní, ale chtějí mít jistotu, že v případě nějakých potíží nebo poškození můžou náklady naúčtovat bez spolupráce držitele karty. Transakce označené jako DEBIT se v USA zúčtovávají přes NYCE nebo STAR sítě a vždy vyžadují pin (a tedy nejde MOTO ani late charge), zatímco CREDIT pošle autorizaci na VISA/MC a je většinou proti podpisu.

Neembosovaná karta je principiální potíž jen u největších loserů, kteří záruku vytvoří tak, že na žehličce vyrobí bianco účtenku - vyhýbal bych se takovým půjčovnám tak jako tak.

Pravda je, že neembosované karty mají často nějak kravsky nastavené PIN preference (čehož je mBank zářným příkladem) a prodejce raději osobu s divným přízvukem a divnou kartou pošle do háje, i když by při ručním naťukání údajů do terminálu transakce prošla i bez pinu.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: o jejich standardech nic nevím, ale na otázku credit or debit odpovídat credit i s debetkou :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Jestli jsem to dobře chápal, tak v US pojetí je embosovaná kredit a hladká debit.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BUNDA: btw a nezapomeň na 2% ke kurzu navíc.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    DEMONOFANARCHY: v půjčovnách chtějí většinou emboss což už umí i mBank. hlavně všude zadávat Credit Card i v případě, že půjde o debetku.
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    ADAMM: Mas nejake informace od klientu jak s Mbank v Americe? Chystam se na vylet a nevim jestli si s tim dokazu pujcit auto atd?
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    ADAMM: Kterého roku?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ATAN: léto.
    ATAN
    ATAN --- ---
    na kdy se planuje doplneni mkonta z emaxu, kdyz spadne pod urcitou castku?
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    ADAMM:
    Ou... ale díky ...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZONICEK: Cetelem není v bankovním registru, takže nic. u nich se zapisuje jen negativní historie.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Takovej dotázek týkající se té možnosti půjčky vs. historie.
    Když něco nakoupím přes cetelem (můžu to koupit hned, ale maj tam :
    * délka splátek až 6 měsíců
    * přímá platba již od 10 %
    * navýšení 0 Kč
    * RPSN tedy 0 %
    http://obchod.ronnie.cz/a-8-splatky-bez-navyseni

Započítá se to do mé kladné schopnosti splácet, kdybych potřeboval pak půjčku u mBanky ? Díky
    NELDE
    NELDE --- ---
    T_Y_L: Jenže pokud to je půjčené na osobu a barák je jen zástava, tak je možná problém v případě osobního bankrotu - banka je jen jeden věřitel. Takže bude asi primární zástava. Navíc nevím jak u baráků, ale třeba u aut to mají spočítaný tak, že pokud se rozhodneš auto zatížené půjčkou prodat před koncem doby, tak na tom docela dost tratíš a banka vydělá. Tedy si myslím, že za normálních okolností, pokud to vzdáš (nemáš prachy) tak banka shrábne prachy. To by ale při té půjčce na osobu jako u nás nešlo.
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    TRISSIE: Vzhledem ke konkurenci, která na US trhu hypoték panovala, by mě nepřekvapilo, kdyby některé banky takové podmínky nabízely. Ale jisté je, že rozhodně tam takto nefungují všechny hypotéky.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    T_Y_L: mě to přišlo, že je to určitá forma leasingu spíš než ručeného úvěru - když vrátím leasingovce auto, taky už jeho zůstatková cena není můj problém, ale problém banky (za předpokladu, že tedy mám právu leasingovou smlouvu vypovědět)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam