• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MZAZRIVEC
    MZAZRIVEC --- ---
    zdravim, viete mi prosim poradit v akej banke v cechach je najvyhodnejsie otvorit si ucet s pristupom na internet bankig. jedna sa mi o medzinarodne prevody. som slovak a v cr nemam ani prechodny pobyt. dik za radu
    NELDE
    NELDE --- ---
    MISERY: Mně to od ČS přišlo automaticky jako každý rok.
    MISERY
    MISERY --- ---
    Jak ziskam ten papir o hypotece za ucelem vraceni penez na danich? Minulej rok mi to banka poslala, letos se na me nejak vykvajzli a kolegovi to taky neprislo, to si musime dojit pro to do banky? Vtipny je, ze nase adminka je uplne nemozna a ze by nam treba rekla tyden predem, ze si mame zajistit veskere veci, ktere chceme dat do danoveho priznani, ze ji to mame odevzdat do patku, ale ne, dneska jsem se to dozvedela uplnou nahodou, ze to chce uz v patek posilat...
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    ADAMM: Mbank v i v tomhle srovnání furt jeden z nejhorších spreadů... chápu, že někde vydělávat musíte...
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    Je ovšem třeba podotknout, že zrovna 17.2. vrcholil nájezd na korunu, kurz byl na několikaletém extrému a většina bank jej v průběhu dne několikrát adjustovala - což ta tabulka na kurzy.cz neukazuje. Takže třeba RB EUR za těch 30,085 opravdu prodávala, ale až od čtyř odpoledne - ráno bylo za 29,48.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    MUNIN: Vim, proc tam nemam ani korunu ...
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    ADAMM: Cisla, co uvadis tady, vypadaji hezky, ale nejak netusim, kde se berou, takze nevim, co maji dokazovat, ale mit spread (rozdil nakup/prodej) 140 haliru na devize, to si nedovoli nektery smenarny dat ani na valutu... Stred je k nicemu, pac ten ti zadna banka neda ;).

ADAMM: Ne ja mam iluzi: Banky jsou zlodeji, protoze maji nehoraznej spread a CNB jsou komici, pac vyhlasujou spotovej kurz,kterej je tak mozna dobrej pro ucely ucetnictvi.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    SUCZKER: Na démonický EUR spread 10% přešla mBank už 15. ledna.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SUCZKER: předpokládám, že ty snad nepatříš k osobám žijícím v iluzi "banky jsou zloději protože nepřepočítávají podle ČNB střed"?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SUCZKER: když se podíváš na srovnání správné kategorie, tak je to sice nejvyšší, ale přijde ti ten rozdíl oproti ostatním tak velký? vezmu-li následujících pět, tak to vypadá takto:

mBank 29.064
    ČSOB 29.025
    Volksbank CZ 28.966
    UniCredit Bank 28.915
    Komerční banka 28.908
    GE Money Bank 28.905

a hlavně: dnes je to takhle, jiný den jinak. třeba k 17.2. byla situace následující:

ČSOB 30.302
    Komerční banka 30.130
    Raiffeisenbank 30.085
    VÚB 30.080
    GE Money Bank 30.048
    mBank 29.999

takže ne, není to ripoff.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    ZONICEK: Njn, jenze to co vidis je kruz "valuta", tj. hotovostni operace, tam by to bylo celkem ok, ale na devizovy operace (automaticky zuctovany platby pres paypal aspol.) je to pomerne ripoff kurz...
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    ADAMM: 27.6461-29.0639 - WTF, ze sem sprostej, ale tohle je fakt vas spread na euro? Pomahej panbuh...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZONICEK: jj, omlouvám se - několik minut tam ta chyba byla - přehazovali jsme web na přesměrování, které by používalo vždy www - a tohle byl průvodní jev, naštěstí jen chvilkový ;)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    ADAMM:
    Jo tak.. toho jsem si nevšimnul, ale to chybělo u mBanky, protože já tam šel přes vyhledávání kurz v searchu... a hlásilo to u všech stránek co šli přes search... ale že to bylo lomítkem, toho jsem si nevšimnul...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ještě doplním: ty úrokové sazby se mohou měnit (a mění) v závislosti na vícero faktorech, primárně tržní ceně peněz a sazbách ČNB.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    EXX: tvůj první účet v životě??

Funguje to docela logicky tak, že to, co máš na běžném, se úročí 0,3% ročně, to co na spořícím, 2,7% ročně - ale úroky se vypočítávají vždy každý den a připisují se měsíčně. kapišto?

tomu, co píšeš o paypalu, už nerozumím vůbec - PayPal s námi nemá nic společného, ale když si naši kartu nastavíš k PayPal účtu, tak můžeš platit jak kartou k mKONTU, tak kartou k eMAXu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    ZONICEK: doporucuju se prvne podivat, jestli nemam preklep v adrese... chybelo ti tam lomitko: http://www.mbank.cz/pruvodce/kurzovni_listek.html
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Tak dneska placeno 2x přes kartu paypalem :
    Dolar kurz 22,75
    Euro kurz 29,05
    Chtěl jsem to zčeknout s kurzem mBanky co maj na stránkách, ale nějak jim to vypadlo :( http://www.mbank.czpruvodce/kurzovni_listek.html
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam