• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    GOR
    GOR --- ---
    ADAMM: Takze na eMaxu max. 1% jako v Polsku? (WIBOR 3M je v Polsku 4,3%) To bude zuzo :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: ano

NELDE: jistě nebudeš sám. očekávám největší bouři nevole od startu mBank.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: znamena, ze ke svemu mkontu a 4 emaxum muzu pridat dalsi 4 emaxy plus?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: To snížení úroků na normálním eMaxu mi docela vadí. A mít více eMaxů, to už je vůbec padlé na hlavu. Ale chápu, že při současné sazbě ČNB to asi jinak nejde.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    dozvíte se zítra :)

ale otázka je, co ještě chybí do celkové skládačky. produkt bude svým fungováním téměř totožný, jako dnešní mBUSINESS eMAX: vysoké úročení, převod pouze 1x měsíčně zdarma, jinak za 150 Kč. Až 4 eMAXy Plus (=reálně až 4 výběry měsíčně).

zároveň dojde ke snížení úroku na eMAXu. o nový produkt bude moci stávající zákazník požádat přes IB, vše probíhá automaticky (není třeba nikam chodit, nic podepisovat, atd), do 24 hodin by měl být nový účet aktivní.

řekl bych, že jediné, co nevíte vy a vím já je - kdy se to spustí a jaké budou úrokové sazby. ale už to budete za chvilku vědět i vy, nejen já...
    KEEPER
    KEEPER --- ---
    Vite uz nekdo vetsi podrobnosti o eMax Plus od mBank?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    DEMONOFANARCHY: jsem prostě nezkrotný optimista a zase jsem se sekl ;)
    DEMONOFANARCHY
    DEMONOFANARCHY --- ---
    ADAMM: kdyz jsem zase u toho:-)

s prichodem kreditky jsi rikal ze "uz moc veci nestoji v ceste zahranicnim platbam"

Tak jakej je aktualni status?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JUANITA: Ne (objedeš a ušetříš využívaje PayPay), Ne (objedeš a ušetříš využívaje PayPay), Ne (není třeba, protože limity na net lze on-line měnit na kterékoliv kartě), Ano.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    JUANITA: ne, ne, ne, ano.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    paypal ano
    NELDE
    NELDE --- ---
    JUANITA: Zahraniční platby neumí. Virtuální kartu můžeš řešit jako skutečnou a stavět si limity vždy jen na dobu platby. Tedy lepší než virtuální karta a je/byla zdarma. Paypal snad umí.
    CASTER
    CASTER --- ---
    ne
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    jak je na tom aktualne e-banking mBanky? umi platby do zahranici, prijimat zahr. platby, virtualni kartu a paypal? potreboval bych si zalozit dalsi ucet, bez tehle ficur bych se ale neobesel. dekuji!
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Nojo, nemáte mít tak sexy veřejnou prezen(ta)ci :-)

Oops, chtěl jsem říct Reflexu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    VANEK: no já řeším každý týden nasraný klienty, co půjčku nedostali a tu je článek jak hrom, který nás kritizuje, že je to příliš snadné. paradoxně zrovna ve chvíli, kdy jsme v podstatě přestali půjčky vůbec poskytovat (ale to je jen přechodně, omezení do 18 tisíc Kč...)

lehce nefér mi nepřijde ani tak ten článek (který není zdaleka jen o nás), ale to, že i když je pak řeč o USA nebo o nebankovních půjčkách v ČR, všude jsou tam fotky mkiosku, atd atd..
    DAVESADE
    DAVESADE --- ---
    Nevím, jestli je tohle správný klub, ale zeptám se - kdyžtak mne nasměrujte jinam, díky.
    Mám konto u ČSOB, používám k plné spokojenosti internetové bankovnictví. Včera v noci jsem posílal nějaké peníze (rovněž na ČSOB konto), byl jsem hodně unavený, ale spěchalo to, takže jsem provedl proceduru, naklikal tam SMS a všechno se zdálo být v pořádku.
    Dneska ráno jsem se díval na výpis účtu a odeslaná suma tam není vidět. Jakobych nic neudělal. Částka není ani blokovaná. Tak teď vlastně nevím, jestli jsem ty peníze opravdu poslal.
    Je možné, že třeba o víkendu se to započítává opožděně - až v pracovní den? Nevybavuji si, že bych kdy posílal prachy o víkendu, i když asi jo, jen jsem si toho nevšímal - tato platba je ale důležitá, tak zkoumám, co se děje.
    Díky.
    VANEK
    VANEK --- ---
    PAVELK: Nakonec jsem v http://www.fio-zalozna.cz/docs/obchodni_podminky.pdf našel tohle:

Čl. X. Platební styk a zúčtování
    8. Hotovostní výběry z účtů jsou zúčtovány okamžitě, nejpozději
    do jednoho pracovního dne od jejich uskutečnění (splatnosti).
    Oprávněná osoba je povinna takový výběr družstevní záložně
    písemně potvrdit.
    9. Výběry z účtů nepřevyšující částku 50.000,- Kč za den,
    záložna může pro jednotlivé úřadovny stanovit jinou (i menší)
    částku, není nutné hlásit záložně před datem jejich splatnosti.
    10. Výběry z účtů nad 50.000,- Kč nepřevyšující částku 100.000,- (atd.)

Tak doufám, že tím nemyslí, že se výběr teda stejně musí ohlásit online, ale stačí v den splatnosti, a že někde ve sklepě není vyvěšeno snížení limitu na 1 Kč pro pražské pobočky.

Co se hlásičů týče - to je fajn, že se to dobře strojově zpracovává, ale na tom by už nic nezměnilo o řádek víc. Možná by se nevešly do SMS (mně teda při přeposílání ani tak ne), ale nechat na konec se dají jiné nedůležitější položky: Opakuju, název protiúčtu je to jediné, z čeho platbu identifikuju; číslo je mi na houby a do zprávy pro příjemce mi teď třeba zaměstnavatel začal psát naprosté krávoviny.

BTW, v novém Respektu si stěžují na nezodpovědnost rychlých půjček nabízených "mBankou" :-)))
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAM: Možná to je o tom. Ale na rovinu, kam půjdeš na oběd? Do restaurace, kde chtějí vařit, nebo do herny, která se obědy přivydělává? Kam půjdeš pro potraviny - do velkého obchodu, kde mají velký výběr nebo do trafiky? Problém Fio je, že 1) nemají žádný marketing 2) jsou vnímaní jako záložna. Osobně bych měl u Fio strach, že zítra tu službu přestanou poskytovat.
    Další věc je kritické množství klientů. Pro celou řadu služeb je důležité dosáhnout minimálního počtu klientů. Jinak se ti nevyplatí je provozovat, resp. nemůžeš je provozovat na stejné úrovni jako ti, co to množství mají. Typicky IB, pobočky, atd. Tedy opět u Fio bych nečekal, že mi nabídnou nové služby s vyšší hodnotou.
    HARALD
    HARALD --- ---
    ADAM: ne, jen neoficiální řeči při kafíčku s lidmi z FIO a několika bank.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam