ADAM: Ne nutně. Nabízeli mi konto od KB. Při určitém přijmu většina základních služeb zadarmo. Jenže jak to byla služba, která nebyla na seznamu v nabídce, tak se za ní samozřejmě platilo. Navíc to bylo postavené na principu, že když ti jeden měsíc ty peníze nepřijdou, tak máš smůlu a platíš. Tak proč bych do toho měl jít?
Já chápu, že Fio nabízí služby také zadarmo. Proč tedy nemá tolik klientů? Proč se ještě nestala bankou? Proč i když tady byla dříve, začaly ostatní banky reagovat až na mBank? Tak jako tobě by vadily některé problémy mBank, tak jiným by asi vadily jiné problémy Fia. A navíc ty problémy má jen někdo a jen někdy.
Asi bych měl shrnout, kdy jsem měl problém s mBank já.
1) Debilní kurýr, který přišel dříve než měl a vadilo mu, že na něj nemám čas. Ale to nemělo efekt na žádnou službu. A zkušenosti v kmenovými zaměstnanci jiných bank mám také negativní (vede GE), až na ČS kde mám už léta personální bankéřku (byl jsem tenkrát jeden z prvních a dostal jsem ji jako reakci na svoje stížnosti), se kterou jsem spokojen - na pobočku de facto nechodím.
2) Nezaplacení inkasa, protože nebylo dost peněž na mKontu (byly na eMaxu). Moje chyba a stalo by se mi to i jinde. Navíc jsem v té době nepoužíval email push.
3) Prodlužované pořízení kreditky. Do toho jsem ale šel, že to je nový produkt a že de facto testuji službu. Kdybych šel do té 35k, tak by to asi bylo bez problémů, ale já chtěl větší limit a mít v peněžence Visa Gold (za tu si jinde účtují od 1000,- výše).
Takže jediné, co mi trochu vadí, jsou chybějící služby typu příchozí zahraniční platby, protože ve skutečnosti (i když to možná z průzkumů tak nevypadá) vadí asi více, než se zdá - nutí to lidí držet si druhý běžný účet, kdyby jim náhodou jednou za rok měla přijít zahraniční platba. Dále mi chybí možnost účtů v cizí měně (EUR a USD by asi mohly stačit). Mimochodem, ani nemusí být přímo u mBank, proč nemohou být u Commerzbank (nebo přímo Commerzbank ČR) s tím, že mBank bude dělat zprostředkovatele? Speciální nabídka pro klienty mBank za nízkou cenu spojená s tím, že se o ty účty stará mBank? Ty zahraniční platby mohou být navázané na ty cizoměnové účty.
A další věc je věrnostní program pro držitele platebních karet. To začíná být skoro standard. A nabíjení předplacených karet operátorů (za to snad je nějaká marže, takže by se to vyplatilo). Asi by se toho našlo více, ale tohle jsou jen bonbonky na dortu.