• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    SIN
    SIN --- ---
    Tak to vypadá, že přesuneme úspory k GE money, protože sem nějak ztratil důvod mít spořící účet u mBank. Nějak si totiž nedovedu odpovědět na otázku: proč bych tam měl zůstávat?
    GOR
    GOR --- ---
    GOR: Koukam, ze jsem se s 1% o moc nesekl... :-(
    ATAN
    ATAN --- ---
    to je fakt zly sen. :( tomu rikam dobry nastroj nutit lidi utracet.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: 150 Kč jako výnos oproti nasranosti těch lidí, co to jednou udělají omylem, a pak celou sumu radši naštvaně převedou pryč? možná jsem idealista, a mluvím teď za sebe, a nikoliv za banku, ale já věřím, že to upozornění mít je ve finále i finančně výnosnější - i když bych měl asi problém dokazovat to na datech v praxi :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Nepodceňujete trochu ty klienty? Navíc stačí jeden, který to rozšíří a už tak pojede většina. A hlavně tohle řešení umožňuje vidět, kde jsem ten příkaz už dal (-; Stačí ty plusy pojmenovat 1,2,3,4. Tak kde je nula, tak jsem ho dal, jinde mám ty úroky připsané koncem měsíce (-;
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: upozornění? Ale no tak, vždyť je potřeba stáhnout nepozorného klienta o peníze ne? :-)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NELDE: hehe. to uz pak budou mit ty vypisy z mkonta nabeh na jakysi druh umeni :)
    pak by si to mohla mbank dat do reklamy "vice nez 10 000 000 bankovnich operaci tydne" :)
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    VANEK:
    Ten článek prostě stáhnuli... uplně... Tak jestli náhodou někdo neví proč ?
    Protože mě překvapilo, že včera byl ten článek že banky nechtějí půjčovat a když jo tak zvyšují úroky a chtějí větší krytí.... Ten stáhnou a dneska je uplně obrázcenej článek na :
    http://finance.idnes.cz/banky-se-predhaneji-v-nabidkach-uveru-bez-zajisteni-fxq-/bank.asp?c=A090317_092629_bank_fib
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: dobrý nápad, ale většina lidí není tak chytrých ani jim na tom tak nezáleží. já jsem spíš prosazoval, aby se stalo, že při druhém a dalším převodu v měsíci by se tam objevilo upozornění - bohužel to ale nebylo aktuálně možné.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: Zřejmě je to pro většinu Klientů moc složité.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Čekal jsem osobně, že na Plusu dáte trochu více. Bude někde na titulní stránce (přehled účtů) vidět, ze kterého už jsem tento měsíc převáděl? Myslím, že taková kosmetická změna by docela pomohla, jinak to budou lidé hledat.
    Napadlo mě následující řešení: dám si 4 Plusy. Všechny spořené peníze převedu na jeden z nich. Jakmile budu nějaké potřebovat, tak převedu vše na mKonto a co nepoužiji, převedu na další Plus v řadě. Tedy získám de facto jeden Plus se 4 převody za měsíc. Nebylo by lepší povolit rovnou jen jeden Plus a účtovat až pátý a další převod? Budete potřebovat méně náročné systémy na zpracování.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    eMAX Plus si můžete založit již teď. Více informací také na updatovaných stránkách: http://mbank.cz/msporeni/
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    díky. myslím, že je to skutečně velmi dobře napsaný text. nicméně to neznamená, že bych si dělal iluze o názoru řady lidí na změny, které jsme ohlásili.

http://www.mbank.cz/blog/article.html?id=114
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: ale umíte to na blogu krásně podat všechna čest :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Nevšiml jste si pls. včera někdo na sfinance článku, kde psali otom, že banky nechtějí půjčovat a že nemají prostředky jak donutit banky aby šli dolu s úrokem když jde dolu s úrokem ČNB ?
    Já ho tam včera viděl jako aktuální a dneska je pryč :(
    KY_109
    KY_109 --- ---
    Hm, zase naky bonusy ;o) Takze si zalozime 3. ucet u mBank a za pul roku nam nenapadne jeden z nich zpoplatni ;o))))

To je defacto snaha z nej udelat terminovany ucet, ze?
    Nicmene pokud bude mit eMax Plus nejaky kloudnejsi uroky, bylo by to fine tam fixovat vetsinu penez. Mozna pak ale ztrati smysl mit ten "prostredni" eMax. Ikdyz, asi uvidime zitra podle uroku.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    VANEK: Smrtelně nemocní kandidáti mají přednost.
    KEEPER
    KEEPER --- ---
    ADAMM: Diky. Jsem na to zvedav.
    VANEK
    VANEK --- ---
    A pak že je krize: http://jobdnes.idnes.cz/prace/trenkwalder-a-s--reditel-penezniho-ustavu-JXS550975.aspx (co tím proboha myslí? jako pobočku?)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam