• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ARGONC
    ARGONC --- ---
    NELDE: Myslím, že GE má bezpečnost na vysokém standardu a není hlášeno mnoho frodů tohoto typu. Pokud bys dokázal uzmout telefon i s pinem, číslo bankovního účtu i přihlašovací heslo k internet bance, stejně by bylo možné vystopovat kam jsi peníze přeposlal ne? Nabourat se z venku je zase ztíženo celkem kvalitním šifrováním. Myslím, že bezpečnost IB splňuje náročné mezinárodní standardy. A klienti mohou mít zrovna u GE klidný spánek.

VANEK: Také mi to připadá dobré. Můžu si překontrolovat kolik a kam peněz posílám ještě jednou. Primárně je určitě zapnuto, jestli se dá vypnout nevím. Navíc je tam limit, kolik se dá za den převést a pak ještě kanálový limit (kolik IB umožňuje maximálně) – takže nějaké velké tunelování mi připadá touto cestou téměř nemožné.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ARGONC: Ten rodinný příslušník ti v nestřeženou chvíli sbalí i mobil (-; U GE bych nebyl klidný nikdy.
    ARGONC
    ARGONC --- ---
    VANEK: Myslím, že to je bezpečnostní minimum. Jak říká Bunda stačilo by nasadit malý prográmek do počítače (co sleduje a potají zapisuje, jaké klávesy mačkáš), nechat tě se přihlásit a mohli bychom disponovat Tvým účtem. Pokud vím tak GE posílá SMS bezplatně. A také umožňuje jako alternativu využít certifikátu (ten máš uložený ve svém počítači a nemusíš posílat SMS). Jinak nikoho asi moc nepřekvapí, že do účtu se nejčastěji ilegálně nabourá rodinný příslušník:-)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VANEK: opruz jak pro koho. Někteří lidé jsou klidnější u GE než tam kde stačí id a pass. Paranoia z keyloggerů získaná koukáním na TV :-)
    VANEK
    VANEK --- ---
    http://www.mesec.cz/aktuality/mbank-dostane-noveho-generalniho-reditele/ - krysy opouštějí potápějící se loď?

Ech, teprve teď jsem zjistil, že "Internet Banka" GE Money vyžaduje pro každé přihlášení kromě hesla kód posílaný SMS. Dost opruz, ale taky to nebudu používat bežně.
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---

bankovní šeky vystavujeme na pobočkách KB běžně, nemusíte být ani klientem, v tomto případě je ale dobré se domluvit a nechat si šek den dopředu připravit, šek se v tomhle případě vystaví za hotové na pokladně.

bližší info když tak do pošty... pokud teda mohu pomoci v centru ostravy.
    MRTVY_KENNY:
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    MRTVY_KENNY: Do Francie se fyzické osobě dají peníze posílat normálně z pošty složenkou Z/C za paušální poplatek 145 Kč. V pobočkách RB jsou dementi - mě zase posílali na centrálu s šekem k inkasu.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ZBYNEK: mám na mysli spíše jak to bude vypadat s mezibankovním trhem v červenci než, že by na něm akce ING něco zásadně měnila.
    ZBYNEK
    ZBYNEK --- ---
    BUNDA: Tyhle akce má ING průběžně (ale pouze pro nové klienty a pro částky do 200.000), takže si myslím, že trh nebude reagovat nijak.
    VANEK
    VANEK --- ---
    BUNDA: No, nepochybně lepší než nejmenovaná konkurence :-) ale elektronicky by mi to docela stačilo.

Nojo, "ostatní zůstatky se úročí sazbou 0,1 % p.a." zjevně zůstává, už jsem to stačil vytěsnit :-)

5 % zní dobře, kde jsou nějaké detaily?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VANEK: závisí do 40litrů je to podstatně méně jinak u vyšších částek ne :-) Každopádně takhle s předstihem informovat klobouk dolů. V červnu je tu ING s 5% (na měsíc) a pak se uvidí co trh.
    VANEK
    VANEK --- ---
    Už je to tu: dopis z GE, že od 1. června snižují úrok Plusu na 3 % (BTW, neví někdo, jestli tohle závisí na částce, nebo ne?) a že to je nadále z nejvyšších na trhu a jelikož mám zjevně zájem zhodnotit své prostředky, můžou mi nabídnouut 3,6 % na tříletém termíňáku, eventuálně co rok, to o promile níž.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: LOL, hlavně, že to chce jako šek.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    od kamose:

Zarizuji dovolenou v zahranici (Francii) a poskytovatel ubytovani vyzaduje zaslani EURo zalohy ve forme seku; potvrdili mi ze jsou schopni akceptovat seky vystavene ceskymi bankami.

Volal jsem nejdrive na info linku RB, jestli to dokazi zaridit, slecna mne promptne odkazala na navstevu jakekoliv pobocky teto banky.

Dneska rano jsem navstivil pobocku RB v Ostrave- Porube; obsluha uprimne priznala, ze s takovym pozadavkem na pobocce jeste nesetkali a takovyto pozadavek budou muset overit v hlavni pobocce v Ostrave nebo Praze ( ale obecne by v tom nemel byt problem, jelikoz v ceniku pro tuto operaci jiz sazbu ( docela vysokou 1% z castky, minimalne 500,- Kc) maji).
    Slibili mi, ze jakmile zjisti neco blizsiho, tak mi zavolaji.

Za pul hodiny mi zavolali s tim, ze mi vystavit sek nemohou. Jedinym duvodem je, ze jsem klientem byvale eBanky a pro tyto zakazniky nejsou schopni sek vystavit. Jedinym moznym resenim z pohledu banky je si zalozit dalsi ucet, ale uz u RB.
    SINISTER
    SINISTER --- ---
    tak dneska je rb pretizena jako nikdy.
    SUBDRUM47
    SUBDRUM47 --- ---
    BUNDA: jo tak, ja jsem spatne pochopil ze tim chces rict ze v obchode nebudu moct platit :D jasne, taky jsem cekal ze v obchode poplatek nebude :/
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SUBDRUM47: hm holt jsem zhýčkán bankami co poplatek za platbu nechtějí.
    SUBDRUM47
    SUBDRUM47 --- ---
    BUNDA: jaktoze v obchode ne? podle tohodle to vypada ze jo...

With Maestro you can also pay for goods and services at over 9 million retail outlets in over 100 countries worldwide. So whether you are paying for a meal in Barcelona, or enjoying some shopping in Paris, you'll find that using Maestro abroad is just as easy as using it at home.

The transaction charges when you use your card abroad and for transactions in currencies other than sterling are as follows:

When the bank debits a transaction in a foreign currency either at cash machines or at Point of Sale (POS), the amount is converted into sterling (using the Bank's prevailing exchange rate) and a transaction fee of 2.75% is added. This is known as the Exchange Rate Transaction Fee (ERTF) that covers Bank processing fees. The following charges are also payable for the two different types of transaction carried out in a foreign currency:

* For cash machine (ATM) withdrawals, 2% of the sterling transaction amount (minimum £2, maximum £5)
    * For Point of Sale (POS) transactions there is a flat fee of £1.25
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SUBDRUM47: v obchodě ne, ale případný kursový poplatek a poplatek za výběr z bankomatu hledej v podmínkách té banky.
    SUBDRUM47
    SUBDRUM47 --- ---
    Mam v UK ucet u Natwestu, mam debit card Meastro a jsem v CR. Budu muset platit nejake poplatky kdyz s ni chci zaplatit v obchode / vybrat penize z bankomatu? Kolik?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam