• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    KY_109: Zajímavá informace. Prověřím. Díky.
    KY_109
    KY_109 --- ---
    FALLENANGEL: pokud se nepletu (pripadne me prosim opravte) KB firmam pujcovala na zaklade obratu, nikoliv zisku prave kvuli teto "optimalizaci" ;o) ale mozna uz je to starsi informace...
    FALLENANGEL
    FALLENANGEL --- ---
    Ahoj, mám skormný dotaz. Sháním peníze na starší nemovitost (ca 800.000,-). Nemovitost je po slevě, takže její hodnota je (údajně) o něco vyšší. Bohužel na plný úvazek pracuju ve firmě, která si mě platem nerozmazluje a do podnikání průběžně investuju tak, aby nevykazovalo žádný zisk a tudíž jsem nemusel platit daně, ačkoliv v něm protočím ca 400.000,- ročně a kdybych trochu přesměroval cash flow, mohlo by mi pohodlně splácet nějakou půjčku. Nevíte, jestli je možné se s nějakou bankou u nás dohodnout na půjče zajištěné nemovitostí, bez nutnosti dokládat výši příjmu, nebo čestného prohlášení o výši příjmu? Případně nějaká jiná cesta jak financovat nemovitost?

Předem díky za jakýkoliv nápad.
    JUSTIF
    JUSTIF --- ---
    ahoj, zajímalo by mě jak je to s kontokorentem u cesky sporitelny. presneji receno s tim dolozenim prijmu. jakto ze studenti nic dokladat nemusi a nestudenti ano? chtel bych si ho zalozit v tomto tydnu tedy jeste nejsem student, ale od rijna budu, a nejaky prijmy mi na ucet taky chodi, daji se zeny za prepazkou ukecat?
    NELDE
    NELDE --- ---
    ENTENTYKY: Asi bys měla napsat jaká banka a jaký obchod. Případně jaká karta. Spíše bych tipoval, že ten obchod má nějaký nestandardní terminál/kontrakt.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    ;))
    ja myslim, ze je to snad jasny z toho co pisu, ze je to dost polopaticky popsano?

ale jestli ne - tak to zkusim par vetama:
    "blokace se udelala, pak zrusila, cela platba se tim zrusila, coz se potvrdilo i v bance, ze ta platba byla zrusena = penize se vubec odecist nemeli, coz uznavaj i oni - PRESTO se odecetli"

a me zajima, jestli nekdo netusi, jak je to mozny (ale tohle nebude vedet nakej beznej uzivatel karty, spis nekdo, kdo vic vidi do toho interniho systemu plateb kartou - takze dotaz byl ciste nahodou proto, kdyby tady nekdo takovej byl - ale moc v to nedoufam)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ENTENTYKY: snad ano :-) Píšeš, že blokace proběhla (byť nezvykle krátká).
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    ENTENTYKY: takže platila jsi nebo neplatila kartou?

Pokud jsi kartou zaplatila a peníze ti byly stržené, i když bez blokace, tak kde je problém?
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    umis cist?
    tady zadna blokace nebyla - bylo to zruseny i v internim systemu banky
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ENTENTYKY: a v čem je problém? Já třebas něco kupoval blokace tam visela 14dní pak zmizela a po dalších několika dnech si obchodních platbu strhnul. Na mFóru byl popsán i případ k ke stržení peněz došlo až s několikaměsíčním zpožděním.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    nevite nekdo, jak je mozny tohle?

platila jsem debetkou online - na vterinu se udelala blokace (to vim, protoze mi chodej pohyby na mobil jako sms) a vzapeti byla autorizace zrusena a blokace zmizela (druha sms)
    v net bankovnictvi samozrejme nic (ani v blokacich, ani v pouzitelym zustatku se to neprojevilo - coz se jinak objevuje vzdycky)

v bance v nejakym jejich vnitrnim systemu maji tu platbu taky zrusenou

a presto se mi prachy nakonec odecetli

na prepazce mi to samozrejme nebyla schopna vysvetlit, ocividne videla neco takovyho poprvy (ze prej veci mezi nebem a zemi, pch - pockam jak vyridej reklamaci a pak jim dam veci mezi nebem a zemi, jak to nevratej!)

nicmene by me zajimlo, jak se to muze stat
    TMA
    TMA --- ---
    ATAN: Jde o to, jake budou poplatky potom az se stane normalnim uctem, nebo kolik pak stoji jeho zruseni v pripade, ze clovek nakonec ten finalni ucet u nich nechce. Jestli je uroceny je taky dulezite (precejen 200000 znamena pri 2% uroku kazdy den desetikorunu (pred zdanenim)).

Jinak co jsem slysel, tak tenhle ucet neni potreba (krome vyjimecnych pripadu, kdy to jiny zakon vyzaduje pro udeleni nejake licence -- ale tam jde vetsinou o akciovky), staci cestne prohlaseni spravce vkladu, ze ty penize ma v hotovosti. (Pokud zalze, tak je to blby a on za ty chybejici penize zodpovida.)
    ATAN
    ATAN --- ---
    TMA: v sazebniku jsem to vubec nenasel. ani zminku o nejakem zvlastnim uctu. sel jsem tam rovnou za firemnim poradcem, rekl co chci a bylo. uplne zadarmo. dokud neni firma zapsana v OR se ani neuctujou poplatky za vedeni. castka ZJ je blokla. Rovnou vystavili potvrzeni o vkladu pro soud. A ze se mam stavit az budu mit od soudu vypis z RO, aby se urcil typ uctu, dalsi sluzby a samo podpisove vzory. A vse bylo asi behem 15 minut hotovy. Ani nevim jestli by to vubec mohlo byt nekde lepsi.
    TMA
    TMA --- ---
    ATAN: To řekli jen tak na pobočce, nebo se to přecejen někde nechá najít jako zapadlá položka sazebníku?
    ATAN
    ATAN --- ---
    ATAN: tak prece CSOB a slozeni zakladniho kapitalu zdarma. Ono to asi poskytuje kazda banka, jen ne kazda to pise v nabidce sluzeb. Treba to povazuji za samozrejmost.
    ATAN
    ATAN --- ---
    TMA: diky. zatim jsem tuto sluzbu nasel u Reiffeisen Bank (individualni poplatek) a u Volksbank (500kc). Bud to nenabizi kazda banka, nebo spatne hledam.
    TMA
    TMA --- ---
    ATAN: Speciální pro základní jmění jsem levný nenašel, Spořitelna i Unicredit ho levný nemají, jinde jsem ješte nehledal. Levný korunový pro firmu má třeba FIO, jestli je levná i karta jsem nezkoumal.

Jinak firemní účty v CZK dneska nabízí kdekdo, nejsem si ale jistý u HSBC, Royal Bank of Scotland, Deutsche Bank, Commerz Bank a ostatních, kteří tu sice mají nějaké zastoupení, ale retail moc neprovozují.
    ATAN
    ATAN --- ---
    TMA: uz chapu, blbe polozena otazka.

Specialni pro slozeni zakladniho meni. Jinak staci obyc korunovy ucet s Internet bankingem. Levne a s kartou.

Jak je na tom treba CSOB?

TMA
    TMA --- ---
    ATAN: Co přesně požaduješ? Přístup k účtu přes aplikaci Multicash? Příjemné lidi na pobočce? Vysoký limit pro neohlášený výběr hotovosti? Dobrou dopravní dostupnost pobočky? Nízkou cenu? Vysokou kvalitu?

Jaký účet? Běžný korunový, devizový v běžných měnách, devizový v exotických měnách? Spořicí? Termínovaný s revolvingem nebo bez něj? Speciální pro složení základního jmění?
    ATAN
    ATAN --- ---
    ahoj. poradte prosim banku pro ucet obchodni spolecnosti. nebo odkaz na nejaky clanek. diky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam