• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ADAMM:
    1) Ne, možno měnit pouze písemnou žádostí na pobočce. Ale za x let používání účtu jsem nic podobného neřešil, tudíž to pro mne není nikterak důležité.
    2) Rozumím, nicméně bankomatů PS/ČSOB je všude docela dost. Nemluvě o tom, že pokud vybírám dvakrát za měsíc, tak je to moc.
    3) Různých typů notifikací je tam požehnaně (více viz níže). Na výběr je mezi emailem a sms (pochopitelně vyjma výpisu z účtu). Email zadarmo, sms placená.

pravidelné informace o zůstatku
    informace o dosažení nastaveného zůstatku
    avízo o zaúčtování platby
    zaslání výpisu z účtu
    avízo o zahraniční platbě
    avízo o platbě Eurogiro
    zpráva o podání platebního příkazu
    zpráva o výběru/vkladu hotovosti na pobočce
    zpráva o neprovedení platebního příkazu z důvodu nedostatku zdrojů
    zpráva o vyřazení platebního příkazu ze zpracování
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: email notifikace u mBank bych raději pominul. To je dobrý akorát tak k podrobnější historii.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ADAMM: 3 ano
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    STEPNI_VLK: nic proti, každý má svého favorita.
    1) on-line úprava limitů na kartě tam je?
    2) dávám přednost třem výběrům zdarma kdekoliv než všechny zdarma u ČSOB/PS (ale to je samozřejmě moje osobní preference)
    3) nějaké e-mail / sms notifikace tam jsou?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ADAMM: Osobně využívám Postžiro Zadarmo a spokojený jsem nad míru - neplatím opravdu za nic z běžného provozu (ostatně, viz ceník služeb). A e-banking Poštovní spořitelny je už nějaký ten pátek luxusní.
    THE_ID
    THE_ID --- ---
    NELDE: mno to muzu i tady, jen sem se chtela zeptat, jestli s tim mate nekdo zkusenosti a okolik penez se to vetsinou musi preplatit.... :) aby nechteli jako pokutu tolik, kolik doplatek... coz se kamaradovi stalo :(
    NELDE
    NELDE --- ---
    THE_ID: Tak tam zajdi, řekni, že to chceš předčasně splatit, ať ti dají papír, kam a jak máš ty peníze složit. To je všechno. A pak si půjčuj tam, kde můžeš cokoli kdykoli předčasně splatit.
    THE_ID
    THE_ID --- ---
    NELDE: mne jde o to, ze chci mit z krku to pravidelne placeni splatek pujcky.... taze je nechci ukladat na dalsi a dalsi ucty, ale zbavit se jednoho a pak resit dalsi :)
    potrebuju zmenit zamestnani a nez ukoncim jedno, rada bych mela z krku ty nejdnutnejsi ztraty penez :) a sporeni pocka :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    THE_ID: Vyšší splátka je totéž jako předčasná splátka. Prostě řekni, že to chceš splatit celé, ať ti dodají informaci kolik a kam máš zaplatit. To by měli být schopni (pokud neumí, tak to udělá centrála). Jasně, že si něco naúčtují, ale nemělo by to být více, než kolik bude ve splátkách do konce období. Pokud by to bylo stejně, tak je lepší ty peníze dát na spořící účet a nastavit si nějaké automatické platby.
    Servis 24 ti asi nic neřekne.
    THE_ID
    THE_ID --- ---
    NELDE: prescasne to mozne je, ale jsou tam nejaky ty procenta jakoze "pokuta"... ale vysvetlovali mi to kdyz chci dat vyssi splatku, ne kdyz to chci ukoncit. a prave pobocku ve meste mam eobsolutne silenou, eschopnou, takze asi bude lepsi zavolat na servis 24, pokud vubec jsou schopi mi tu info podat :(
    jinak te smlove vubec nerozumim :-D
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: Nejlepší je dojít do spořky a zeptat se, jestli je možné to předčasně splatit a kolik tě to bude stát. Pak se můžeš rozhodnout, jestli není lepší ty peníze dát někde vydělávat, než je vrátíš.
    HARALD
    HARALD --- ---
    THE_ID: Musíš uvést o jakou půjčku se jedná. Doporučuju se podívat do smlouvy, případně všeobecných podmínek, ale spíš to najdeš ve smlouvě.
    THE_ID
    THE_ID --- ---
    ahoj. mam takovy dotaz - brala jsem si pujcku na 60.000,- u CS, na 3 roky. ted je to cca rok a pul co to splacim, a chtela bych se toho zbavit. mam nasetreny nejaky korunky... jaky se tam plati "pokuty" za to, ze budu chtit splatit o rok driv tu pujcku? nemate nekdo zkusenost? nebo prehled?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RETESKA: nic moc imho (pracuje tam přítelkyně) - mají sice takový pseudozdarma účet, ale hodí se to podle mě jen tehdy, když chceš strašně často vybírat (z jakéhokoliv bankomatu v ČR za 6,50 CZK) a nebo vkládat (tuším, že jsou tam relativně levné vklady hotovosti). ale jinak nebrat - banky, které ještě nezrušily poplatek za příchozí platbu si nic dobrého nezaslouží.
    YNZA
    YNZA --- ---
    NELDE: 10 bodů za "pozůstalé" :D
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    a co to LBBW? na to jsem kdysi jednou taky nějak mrkla, ale byl v něčem háček, taky snad minimální vklad.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    WITTGENSTEIN: Jedno mega přesně. V rámci svého bohatého portfolia produktů pro duševně choré totiž HSBC požaduje mega zůstatek a zároveň vklad úročí 2% do mega a jen 1% nad mego.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    ADAMM: Mega.
    KY_109
    KY_109 --- ---
    ADAMM: presne tak, za 10 mesicu tento polo-studentsky ucet bude v riti a pak to bude uplne jinde (kdo vi kolik chteji?). Postovni sporitelna se mi nelibi (bez konkretniho duvodu, ale stejne tak netankuju u Benziny, nejsem pojisteny u Cesky poj. apod. ;) Mozna jeste chvili pockam co prijde v 2010 a behem tech 10mesicu dam bud FIO, nebo neco noveho, pokud to bude vyhodny.

TMA: hmm, mas pravdu 3 zdarma + 3 celkem za 18 czk by mi neli stacit a je to min nez pulka.

Diky obema
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Evidentně RB utíkají lidé. Kdyby jen zlevnili ekonto, tak by přišli o prachy, které jim ti pozůstalí platí. Tak udělají novou banku (-; Systémy jsou amortizované z normálních klientů, tak co ne, že?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TMA: eKonto je marketingová oblož, protože dostat se na něm do plusu je téměř nemožné. není to špatný účet, ale imho lehce klamavá kampaň. na jejich místě bych - když nic jiného - aspoň při splnění těch podmínek (jinak rozumných) neúčtoval poplatek za odchozí transakci... HSBC je úplně mimo - tam musí mít člověk půl mega a víc (nebo možná mega?) a pak je zadarmo ledacos - třeba i paralelní účet v UK nebo USA. ale trochu jiná cílovka.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    KY_109: já to řeším tak, že mám mBank a FIO - nepotřebuju vybírat 10x za měsíc - mBank mám tři výběry zdarma a kdyby to nestačilo, tak těch 6 korun za výběr z ČSOB/Poštovní spořitelna u FIO je relativně OK.

oprav mě, jestli se pletu, ale až ti dojede studentský účet, tak už rozhodně nehrozí 50 Kč měsíčně a k tomu výběry zdarma? Případně ještě Postžiro zdarma od Poštovní spořitelny, ale mně osobně se to moc nelíbí. Mimochodem, příští rok budou nové banky - vím minimálně o třech :) Nový projekt chystá RB: http://www.mesec.cz/tiskove-zpravy/raiffeisen-otevre-novou-internetovou-banku/ (nechápu úplně, o co jim jde, protože to vypadá, že chtějí konkurovat mBank - ale imho budou spíš kanibalizovat vlastní eKonto), pak je tu AXXA a jejich projekt (ale to bude spíš na spořáky a la ING) a pak ještě jeden subjekt, o kterém nemůžu nic víc prozradit :)
    TMA
    TMA --- ---
    KY_109: 3*6 = 18 ... to je pořád méně než těch 50. Navíc na pokladně si člověk částku nad 1000 korun může vybrat zcela bez poplatku.

Jako "levný" účet se prezentuje i eKonto od http://www.rb.cz/, ale pohled do sazebníku mne nepřesvědčil.

Nezpoplatněnými výběry z bankomatu se chlubí i HSBC http://www.hsbc.cz/, kladou si ale podmínky -- neotevřou účet každému.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam