• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Jinak HSBC to tady balí, ale můžeme příští rok čekat nové banky... Britská společnost AnaCap (vlastník Credomy, nebankovního poskytovatele hypoték) koupila českou část Banco Popolare: http://www.mesec.cz/aktuality/ceska-banco-popolare-ma-noveho-majitele/
    Rajfka zase bude rozjíždět středoevropský projekt, ve kterém chce dělat něco mezi mBank a eBankou - což je vzhledem k předchozím krokům docela (přinejmenším na českém trhu) zvláštní věc (mimochodem, část lidí ze slovenské mBank přešla právě na tento projekt a slyšel jsem i spekulace, že tam míří Marek Duban, do konce roku stále generální ředitel mBank.sk)... http://www.lupa.cz/zpravicky/raiffeisen-planuje-vytvoreni-internetove-banky/
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SVANC: není třeba se dívat ani na FIO na Slovensku - český účet funguje "jako" slovenský, stačí změnit kód banky na konci, číslo zůstává stejné. funguje to pro příjmání výborně a odchozí platby do eurozóny jsou taky za nejlepší poměr cena/výkon.
    KY_109
    KY_109 --- ---
    Britská banka HSBC omezuje aktivity v ČR. Ruší účty běžným klientům | FinWeb.iHNed.cz -
    http://finweb.ihned.cz/c1-39446440-britska-banka-hsbc-omezuje-aktivity-v-cr-rusi-ucty-beznym-klientum
    CASTER
    CASTER --- ---
    ADAM: neni ted paypay trochu nebezpecny? nebo uz se to vyresilo kdo je teda ten pravy provozovatel? :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    fio, paypay
    SVANC
    SVANC --- ---
    NELDE: Dík, mrknu na to.
    NELDE
    NELDE --- ---
    SVANC: Zkus se podívat na nabídku FIO na Slovensku.
    SVANC
    SVANC --- ---
    Zdravím a prosím o radu. Potřeboval bych přijímat platby v eurech. Cca 10 plateb ročně, z mé strany tak 5 příkazů ročně.
    Jinak na korunové operace mám e-konto. Jde mi o to, aby náklady na provoz účtu a poplatky za převody byly co nejnižší. Předem dík za každý tip, v téhle problematice se bohužel moc neorientuju.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ADAMM:
    1) Ne, možno měnit pouze písemnou žádostí na pobočce. Ale za x let používání účtu jsem nic podobného neřešil, tudíž to pro mne není nikterak důležité.
    2) Rozumím, nicméně bankomatů PS/ČSOB je všude docela dost. Nemluvě o tom, že pokud vybírám dvakrát za měsíc, tak je to moc.
    3) Různých typů notifikací je tam požehnaně (více viz níže). Na výběr je mezi emailem a sms (pochopitelně vyjma výpisu z účtu). Email zadarmo, sms placená.

pravidelné informace o zůstatku
    informace o dosažení nastaveného zůstatku
    avízo o zaúčtování platby
    zaslání výpisu z účtu
    avízo o zahraniční platbě
    avízo o platbě Eurogiro
    zpráva o podání platebního příkazu
    zpráva o výběru/vkladu hotovosti na pobočce
    zpráva o neprovedení platebního příkazu z důvodu nedostatku zdrojů
    zpráva o vyřazení platebního příkazu ze zpracování
    VIDA
    VIDA --- ---
    ADAM: Jestli čtu dobře, tak u Fia je uvedeno do 17 hodin pro podání na přepážce i v internetovém bankovnictví.
    ADAM
    ADAM --- ---
    VIDA: nevíte, jakej časovej limit je pro FIO?
    VIDA
    VIDA --- ---
    Onehdá jsme se doma bavili, do kdy je potřeba podat příkaz, aby byla platba zúčtovaná ten den. V tutom článku je k tomu tabulka.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: email notifikace u mBank bych raději pominul. To je dobrý akorát tak k podrobnější historii.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ADAMM: 3 ano
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    STEPNI_VLK: nic proti, každý má svého favorita.
    1) on-line úprava limitů na kartě tam je?
    2) dávám přednost třem výběrům zdarma kdekoliv než všechny zdarma u ČSOB/PS (ale to je samozřejmě moje osobní preference)
    3) nějaké e-mail / sms notifikace tam jsou?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ADAMM: Osobně využívám Postžiro Zadarmo a spokojený jsem nad míru - neplatím opravdu za nic z běžného provozu (ostatně, viz ceník služeb). A e-banking Poštovní spořitelny je už nějaký ten pátek luxusní.
    THE_ID
    THE_ID --- ---
    NELDE: mno to muzu i tady, jen sem se chtela zeptat, jestli s tim mate nekdo zkusenosti a okolik penez se to vetsinou musi preplatit.... :) aby nechteli jako pokutu tolik, kolik doplatek... coz se kamaradovi stalo :(
    NELDE
    NELDE --- ---
    THE_ID: Tak tam zajdi, řekni, že to chceš předčasně splatit, ať ti dají papír, kam a jak máš ty peníze složit. To je všechno. A pak si půjčuj tam, kde můžeš cokoli kdykoli předčasně splatit.
    THE_ID
    THE_ID --- ---
    NELDE: mne jde o to, ze chci mit z krku to pravidelne placeni splatek pujcky.... taze je nechci ukladat na dalsi a dalsi ucty, ale zbavit se jednoho a pak resit dalsi :)
    potrebuju zmenit zamestnani a nez ukoncim jedno, rada bych mela z krku ty nejdnutnejsi ztraty penez :) a sporeni pocka :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    THE_ID: Vyšší splátka je totéž jako předčasná splátka. Prostě řekni, že to chceš splatit celé, ať ti dodají informaci kolik a kam máš zaplatit. To by měli být schopni (pokud neumí, tak to udělá centrála). Jasně, že si něco naúčtují, ale nemělo by to být více, než kolik bude ve splátkách do konce období. Pokud by to bylo stejně, tak je lepší ty peníze dát na spořící účet a nastavit si nějaké automatické platby.
    Servis 24 ti asi nic neřekne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam