• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    STARDAY: firemni klientelu - opak retailu
    TINA
    TINA --- ---
    HARALD:
    NELDE: dekuju, toho jsem se bala. tak ted uz mi zbyva jen premluvit sousedy, aby sli do prohlaseni vlastnika. do cehoz jit ale nechtej.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    LEDOFREDO: to jsem cetla, ale porad nerozumim, co z toho povazujes za wholesale?
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    STARDAY: kenny si stezoval ze jeho prca Datart za kazdou blbost (whatever he does) a kdyz na neho sere Axa tak je to v poradku ... k tomu patrilo to moje retail vs wholesale
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    LEDOFREDO: axa bank je take retail, tak moc nechapu to srovnani
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    MRTVY_KENNY: retail vs wholesale to jsou holt jiny metry -)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    BUNDA: asi chyba v makru :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    koukám, že tady víc lidí napadlo totéž :) ale je to drb z druhé ruky, který nemám nijak potvrzený, takže mě pls nikde necitujte, dík :P
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    BUNDA: mozna jenom radek v sheetu v excelu :D
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    lol
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: chceš snad naznačit, že jak mi zmizel u Axy účet tak někdo smazal sheet v excelu? :-D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: co jsem slyšel od kolegů, kteří mají informace "od zdroje", tak v AXA se prý neuvěřitelné množství věcí dělá v podstatě ručně. dokonce to popsali jako "banka fungující v excelu". no tak uvidím, jaké budu mít štěstí s otevíráním účtu já :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    LEDOFREDO: no jako to se ma delat podle me uplne jinak. blby datart me otravuje telefonem, proc jsem nedokoncil objednavku za par stovek, kdyz uz jsem ji zacal tvorit, a temhle se vrati aktivacni balicek a nehnou ani prstem.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    MRTVY_KENNY: na to mam jedinou odpoved - cos cekal od frantiku ? -)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    takovy uplne zbytecny emo post trosku, ale AXA teda uplne nejvic lame zalezitost, se kterou jsem se ve svete bankovnictni setkal... a to mam jako hlavni financni ustav mbank :o)

faze 1: hura hura, 3% urok = zazadano o konto, tusim nasledujici pracovni den prisly vsechny dokumenty a pokyny, ofocena obcanka apod., poslana hned v ten den, dale mesic cekani bez vysledku.
    faze 2: telefonat na infolinku, dobry den, blabla. aktivacni balicek se nam vratil, adresa je v poradku? ano, je, zasleme tedy znovu.
    faze 3: telefonat na infolinku podruhe cca po tydnu od prvniho: dobry den, uz si to hlidam, poslali jste? aha aha, adresa je v poradku?, zasleme tedy znovu. (o tom, jestli to vlastne podruhe znovu poslali, nebo to nejaka lama jenom rekla do telefonu, netusim)
    faze 4: po dvou mesicich od zadosti bez jakehokoliv vysledku (100% ostatni posty mi chodi bez problemu) to vypada, ze penize utopime stejne nekde jinde.

je to TRAPAS i bez mizicich uctu.
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    NELDE: hypotéka u družstevního bytu lze, nicméně je nutné do 1 roku byt převést do osobního vlastnictví.
    NELDE
    NELDE --- ---
    TINA: Jak napsal Harald - je třeba ručit a to nejde částí. Takže hypotéka bez prohlášení vlastníka (= rozdělení baráku na 3 byty) nejde. Stejně jako nejde u družstevního bytu. Nicméně bych zkusil půjčku ze stavebního spoření, ta by měla jít i na družstevní byty.
    HARALD
    HARALD --- ---
    TINA: i když nejsem přímo bankovní pracovník, tak s dovolenímodpovím.

banka poskytne hypotéku jen na jednotku, na kterou lze zapsat do katastru zástavu. proto nejsou problematické hypotéky na jednotlivé byty zapsané do katastru samostatně. technicky lze poskytnout hypotéku i na dům v podílovém vlastnictví. Zbývající vlastníci by ale museli souhlasit s tím, že do zástavy půjde celý dům, tedy i jejich podíly. To se ale v praxi nestává.
    TINA
    TINA --- ---
    Mela bych dotaz primo na bankovni pracovniky: je pravda, ze vam v zadne bance neposkytnou hypoteku na byt, ktery se nachazi v dome v podilovem vlastnictvi?
    Tzn. v celem dome jsou tri byty a cely ten dum je v podilovem vlastnictvi tri vlastniku a ja chci koupit ten jeden podil.
    Musi byt nejdriv ten dum rozdelen prohlasenim vlastnika na jednotlive byty a musi tim padem vzniknout Spolecenstvi vlastniku?
    NELDE
    NELDE --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam