• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    BUNDA: asi chyba v makru :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    BUNDA: mozna jenom radek v sheetu v excelu :D
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: chceš snad naznačit, že jak mi zmizel u Axy účet tak někdo smazal sheet v excelu? :-D
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: co jsem slyšel od kolegů, kteří mají informace "od zdroje", tak v AXA se prý neuvěřitelné množství věcí dělá v podstatě ručně. dokonce to popsali jako "banka fungující v excelu". no tak uvidím, jaké budu mít štěstí s otevíráním účtu já :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    LEDOFREDO: no jako to se ma delat podle me uplne jinak. blby datart me otravuje telefonem, proc jsem nedokoncil objednavku za par stovek, kdyz uz jsem ji zacal tvorit, a temhle se vrati aktivacni balicek a nehnou ani prstem.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    MRTVY_KENNY: na to mam jedinou odpoved - cos cekal od frantiku ? -)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    takovy uplne zbytecny emo post trosku, ale AXA teda uplne nejvic lame zalezitost, se kterou jsem se ve svete bankovnictni setkal... a to mam jako hlavni financni ustav mbank :o)

faze 1: hura hura, 3% urok = zazadano o konto, tusim nasledujici pracovni den prisly vsechny dokumenty a pokyny, ofocena obcanka apod., poslana hned v ten den, dale mesic cekani bez vysledku.
    faze 2: telefonat na infolinku, dobry den, blabla. aktivacni balicek se nam vratil, adresa je v poradku? ano, je, zasleme tedy znovu.
    faze 3: telefonat na infolinku podruhe cca po tydnu od prvniho: dobry den, uz si to hlidam, poslali jste? aha aha, adresa je v poradku?, zasleme tedy znovu. (o tom, jestli to vlastne podruhe znovu poslali, nebo to nejaka lama jenom rekla do telefonu, netusim)
    faze 4: po dvou mesicich od zadosti bez jakehokoliv vysledku (100% ostatni posty mi chodi bez problemu) to vypada, ze penize utopime stejne nekde jinde.

je to TRAPAS i bez mizicich uctu.
    DAIIKA
    DAIIKA --- ---
    NELDE: hypotéka u družstevního bytu lze, nicméně je nutné do 1 roku byt převést do osobního vlastnictví.
    NELDE
    NELDE --- ---
    TINA: Jak napsal Harald - je třeba ručit a to nejde částí. Takže hypotéka bez prohlášení vlastníka (= rozdělení baráku na 3 byty) nejde. Stejně jako nejde u družstevního bytu. Nicméně bych zkusil půjčku ze stavebního spoření, ta by měla jít i na družstevní byty.
    HARALD
    HARALD --- ---
    TINA: i když nejsem přímo bankovní pracovník, tak s dovolenímodpovím.

banka poskytne hypotéku jen na jednotku, na kterou lze zapsat do katastru zástavu. proto nejsou problematické hypotéky na jednotlivé byty zapsané do katastru samostatně. technicky lze poskytnout hypotéku i na dům v podílovém vlastnictví. Zbývající vlastníci by ale museli souhlasit s tím, že do zástavy půjde celý dům, tedy i jejich podíly. To se ale v praxi nestává.
    TINA
    TINA --- ---
    Mela bych dotaz primo na bankovni pracovniky: je pravda, ze vam v zadne bance neposkytnou hypoteku na byt, ktery se nachazi v dome v podilovem vlastnictvi?
    Tzn. v celem dome jsou tri byty a cely ten dum je v podilovem vlastnictvi tri vlastniku a ja chci koupit ten jeden podil.
    Musi byt nejdriv ten dum rozdelen prohlasenim vlastnika na jednotlive byty a musi tim padem vzniknout Spolecenstvi vlastniku?
    NELDE
    NELDE --- ---
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: Maestro není ořezanější MC, Maestro je bývalý Cirrus (občas narazíte na bankomaty s tímto logem). Maestro je méně dostupný (i když se to zlepšuje), v některých zemích s tím je problém - bankomaty dělají banky a ty podporují jen ty karty, které samy vydávají. V ČR by to ale nemělo být problém. Jinak osobně bych doporučoval spíše Visa, přišlo mi, že Mastercard je trochu méně dostupný.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    IKARIE: jj, presne tak... stoplistace je zadaco, nicmene nektere banky udelaly to, ze pekne osoli vydani te nahradni karty...
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    tak koukam, ze od listopadu plati novy zakon, ze stoplistace ma byt zdarma, tak asi proto, co? mno aspon neco :)
    http://finweb.ihned.cz/c1-37236770-novy-zakon-kdyz-ztratite-platebni-kartu-nebo-mobil-muzete-byt-klidni
    IKARIE
    IKARIE --- ---
    mam dotaz, byla mi ukradena kabelka s penezenkou a mobilem - karty (komercni banka) jsem ihned zablokovala a do 7 dnu mi maji prijit nove (master kard k uctu gaudeamus 2 a kreditka visa) - pani na blokaci mi tvrdila, ze to je zdarma, ale nejak se mi to nezda. je to mozne?
    HARALD
    HARALD --- ---
    ENTENTYKY: To je dobrá zpráva
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    SUCZKER: to me na tom jedine mrda :))
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    TOM_HOST: when you are banking with FIO, you are supporting social-fascism ;)
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    tak jsem FIO aktivni ...

dekuji vsem ;)
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    fajn vylepseni, ne ze ne ;)

Vážení klienti,

Komerční banka zavádí od 3.5.2010 průběžné připisování běžných plateb v CZK došlých ze zúčtovacího centra ČNB. Nově budou platby zaslané z jiných bank v ČR na Váš účet připisovány již v průběhu obchodního dne a promítnou se tak do dnešní činnosti a aktuálního použitelného zůstatku účtu.
    Zobrazení přehledu dnešní činnosti může při větším počtu položek vykazovat delší časové odezvy způsobené nutností zpracování většího objemu dat.

Komerční banka
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam