• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Levné účty bez poplatků a nejvyšší úroky na vkladech. Tipy pro letošní podzim - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/levne-ucty-bez-poplatku-a-nejvyssi-uroky-tipy-podzim/
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    STOURAL: taky FIO, minimalne reifka ma nenazrany poplatky a ucet ted stehujeme do FIO
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    STOURAL: doporučuji Fio.
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    Nevíte někdo, kde nejlépe zřídit transparentní účet pro Společenství vlastníků bytových jednotek? U nás to umí v současnosti jen fio, rajfka a ge?
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    Abychom jen nekritizovali, tak mám čerstvou pozitivní zkušenost s Citinou. Vlastní blbostí jsem zaplatil kreditku o dva dny pozdě - omylem jsem na plaťák nacvakal správné datum, ale rok 2011, a když jsem si všiml, že peníze neodešly, bylo už po termínu. Hned jak jsem to zjistil jsem jim napsal, že došlo k nedopatření, které už ale nestíhám napravit včas, a oni opravdu bez řečí pokutu a několik tisíc úroku stornovali. Znamenám si velké plus.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Víme první: Fio banka startuje naostro 1. září, ceny bude držet při zemi - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/fio-banka-startuje-ceny-bude-drzet-pri-zemi/
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VXP: zrovna u mBank je otázka, kdo schrábne ty 2% :-)
    VXP
    VXP --- ---
    LEFTY: asi zalezi na bance... pokud treba platis kartou od mbank, tak to mas tak, ze visa prevede menu na euro ... vezme si 2% jako poplatek... a pak to banka prevede z eur na czk :-)
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    jakým způsobem banky přepočítávají kurzy pro měny, které nejsou běžně obchodovatelné? Konkrétně mi jde o litevské Litai. Přes euro?
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Jak (ne)přechytračit banku

Článek je reakcí na ony pochybné a ne právě košer rady pana Dvořáka, na něž jsem odkazy dával již dříve. A diskuse pod ním je - jak jinak než - výživná.. a dost možná zajímavější než článek samotný..
    ADAM
    ADAM --- ---
    GOR: ucet zarabajici(nebo jak)/earning account.

oteviral jsem na firmu, takže klasické dokumenty (OR) ofic. přeložené do polštiny.

na os. účet nevím...
    GOR
    GOR --- ---
    ADAM: To mas na kterym uctu presne? Otevreli mi Alior ve Walbrzychu, ze bych to precijen zkusil?

Co bylo potreba k otevreni uctu?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ADAMM: tak alespoň sis vyzkoušel jak dopadli někteří klienti u mBank když měli problém s kartou :-D
    ADAM
    ADAM --- ---
    SUCZKER: je to možné, ale já PLN používám víc než CZK, takže mě to až tak netrapí. navíc tyhle dvě měny jsou spolu celkem silně korelované.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    ADAM: no, asi se to vyrovná kurzovym rozdílem, ale kdo ví ;)
    ADAM
    ADAM --- ---
    JUANITA: ani ne. prostě bydlím (skoro) v polsku..
    JUANITA
    JUANITA --- ---
    ADAM: bankovni turista? :]
    ADAM
    ADAM --- ---
    konečně se mi podařilo otevřít učet aspoň v nějaké polské bance - alior.

zajimave je na tom učtu to, že při prum mes. zustatku pres cca 60tis kč tam každý měsíc připíší asi 300kc, což dělá za rok docela pěknej urok cca 6.5%
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    STEPNI_VLK: btw. včera jsem si aktivoval kartu pro platby po netu a hned v prvním případě jsem shořel jak papír - chtěl jsem si koupit letenky easyjetu do paříže, když jsem vybral "Visa Electron" (jak se ta karta tváří), tak to napsalo, že jsem si vybral špatný typ karty. když jsem dal Visa, tak mi to napsalo, že transakce je zamítnutá. zhruba 20 minut volání na linku AXA (a přehazování z jednoho oddělení na druhé) vedlo logicky k tomu, že vše je v pořádku a debil jsem já. takže jsem se trochu nasral, řekl jim, že podobné věci jsem v jiné bance sám řešil a ať ze mě nedělají vola :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    SUCZKER: Imho to předali do Polska (lokální pravomoce jsou mizerné) a tam to prostě ignorovali. Nejlepší by bylo kdyby českou mBank někomu prodali (-;
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam