• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    ADAM: AXA má imbecilní internetové bankovnictví, ale pochopitelně IBAN má - stačí se podívat na papírový výpis.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    BUNDA: tak tak - a to je relevantní námitka. u mBank je na eMax/eMax plus podobné omezení jednoho cílového účtu, ale lze to změnit okamžitě.

VANEK: na novém webu se částečně podílelo Ataxo, sazebník v PDF je ovšem imho záměr banky, to jsme jim určitě neradili (a na rozdíl od ostatních by si to mohli odpustit - sazebník je skutečně rozumný, takže není imho důvod ho skrývat do PDF) :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    1. uvodni obrazovka je seznam účtů se všemi akt. zústatky.

starý zústatek je zobrazen jen na výpise - je to zúst. na zač. zobrazeného období - hned vedle je zúst. na konci období.

ad 2. - omezení je psáno naprosto všude

ad 3 - sazebník moc nepotřebuješ, téměř vše je zdarma. obecně dokliat se na webu banky k sazebníku je porod celekem běžně...

takže z tvých námitek mi nezbyla ani jedna relevantní.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VANEK: tuším, že se změna projeví až od půlnoci (tedy pro další den).
    VANEK
    VANEK --- ---
    VANEK: oops: nedokončil jsem ..."nějak zázračně se mi v Informace o účtu - Vlastnosti objevilo Povolený cílový účet: Zadat". Vyzkouším, jestli to aspoň jde bez potvrzování SMS...
    VANEK
    VANEK --- ---
    Na ibankingu Fia mě začíná štvát, že na nejexponovanějším místě obrazovky vlevo nahoře je měsíc STARÝ stav na účtu.

A pokus platit ze spořicího Fio Konta do jiné banky skončil "Pro zvolený spořící účet neni k datu platby zadán povolený cílový účet." Nevybavuju si, že by mi říkali o omezení na běžný transakční účet (jakkoli by to bylo do jisté míry logické), jde to trošku proti vychloubání "Příchozí a odchozí platby v rámci ČR - zdarma" a koneckonců když ho člověk má k běžnému účtu, je to akorát zbytečný opruz, kterým nic neomezí, jen musím klikat dvakrát tolik. A taky mě delší dobu irituje, že nový web je poněkud méně strašný než býval, ale sazebníky (v PDF :-( nemají v téže sekci jako bankovní služby/reklamu, ale schované úplně na konci Společnost Fio > Dokumenty. Aha, tak jsem slepý: po kolonce "Externí cílový účet" ve formuláři smlouvy jsem našel i "Oproti klasickému běžnému Fio účtu nelze u Fio konta využít SIPO platby nebo inkaso a finanční prostředky lze převádět pouze na jeden externí účet, který lze elektronicky zdarma měnit." hned na začátku http://www.fio.cz/bankovni-sluzby/sporeni/sporici-ucet-fio-konto a když jsem si chtěl stěžovat, že to nastavení pořád nemůžu v ebankingu najít

Ale nutno říct, že furt lepší než ING: smlovu na Konto jsem podepisoval minulé pondělí, tohle pondělí mi odeslali číslo účtu a "klientské číslo" s tím, že "PIN a heslo obdržíte do 7 dnů v obálce do vlastních rukou". Zlatá, zlatá GEMB!
    TMA
    TMA --- ---
    ADAM: Jde to. Vím o tom, že se to podařilo prošťouchnout, jen nevím jak (paypal sám nepoužívám).
    ADAM
    ADAM --- ---
    TMA: imho ne, mají slovenský iban a paypal akceptuje jen iban český. druhá otázka je, zda na ten slovenský iban lze přijmout koruny (ne-eura).

každopádně axa iban nemá, z paypalu tam peníze přijmout nelze.
    TMA
    TMA --- ---
    ADAM: Do Fio snad z paypalu peníze poslat jdou. Nevím, jak moc je to snadné nastavit, ale jde to.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MYKO: I kdyby byla RB ve Francii, tak ty máš účet u české RB, takže ti to nepomůže. Kromě šeku (což ale není poslání na účet, dotyčný si to musí nechat proplatit) bych doporučoval zaplatit to z RB účtu přes internet banking (ten by ti měl fungovat z Francie). Protože předpokládám, že na účtu nemáš dost peněz, tak půjdeš to záporu (pokud máš kontokorent, tak v pohodě). A Eura pošli někomu komu důvěřuješ jako Eura, ať ti je vloží na účet.
    Nebo holt najdi nějakého Frantíka a dej ty Eura jemu, ať je pošle.
    ADAM
    ADAM --- ---
    má axa účet číslo iban? potřebuju si tam poslat peníze z paypalu. krom axy mám už jen fio, a tam z paypalu poslat peníze také nejdou..
    HARALD
    HARALD --- ---
    MYKO: nejlaciněji tě vyjde si nechat vydat šek a ten poslat poštou a nechat si jej proplati v cílové bance. částka za poplatky bude suveréně nejnižší, byť kurz pro směnu šeku bývá o něco méně výhodný, než u směny hotovosti.

Pokud potřebuješ převést peníze elektronicky z EUR na CZK, tak jsem slyšel (vlastní zkušenost nemám), že výhodná je tato služba u FIO, kde Eura přijímají prostřednictvím svých slovenských poboček a mají minimální poplatek za konverzi. Ale tohle tu snad upřesní někdo, kdo FIO má. Ale to vyžaduje mít účet i v té Francii a z toho co píšeš, tohle není tvůj případ.

SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    MYKO: Mozna bych se poptal na nejakou Western Union, ale to taky neni zadna lace ...
    MYKO
    MYKO --- ---
    ahoj vespolek, prosim o radu: jsem ve Francii, mam u sebe eura a potrebuju poslat koruny na ucet rekneme u Cesky Sporitelny. Jakej je nejlepsi postup? Nakracet do nejblizsi banky? Mam ucet u RB, ale ta tu ve Francii neni, takze nevim. Predem dik.
    HARALD
    HARALD --- ---
    LEFTY: Pokud nelétáš pravidelně do Ameriky nebo do vzdálenější Asie, tak to nalétáš na segmentech, nikoliv na mílích. Takže bonusové míle (za předpokladu, že se skutečně započítávají) ti žádný užitek nepřinesou.
    NELDE
    NELDE --- ---
    LEFTY: Před časem jsem tu zlatou měl. Nepočítají se ani různé promo-bonusy. A myslím ani bonusy za status. Nicméně většinou nalétáš dříve segmenty. 15 letů po Evropě. A status máš ode dne nalétání, klidně už v lednu.
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    NELDE: pravdu máš.
    "Do nároku na kartu (SkyTeam míle) se započítávají pouze míle za lety s Českými aeroliniemi a s partnery z aliance SkyTeam. Požadovaný limit pro nárok na kartu musíte „nalétat“ vždy v průběhu kalendářního roku."
    NELDE
    NELDE --- ---
    LEFTY: Pokud vím, nepočítají se do statusových, stejně jako se do nich nepočítají bonusové akční míle, bonusové míle za status a míle za hotely. Navíc je ta karta za poplatek.
    BAARKA
    BAARKA --- ---
    FINSON:
    NELDE: dik, vyfiltruju..
    LEFTY
    LEFTY --- ---
    otázka ke kreditkám - používám už několik let Citi Kreditní kartu (tu základní modrou co je její vedení zdarma).
    teď častolítám, tak mě zaujala Citi ČSA karta. Kromě ročního poplatku za vedení, jsou tam nějaký další odlišnosti v bezúročným období? Tedy, mám prostě peníze na cca měsíc "zdarma"?
    Nevíte, jestli se míle, co palcením naspoříte, počítají do statusových mílí > platím kartou, sbírám míle > budu mít brzo Gold status ČSA, nebo jsou to jenom bonusový míle na letenku?
    Nezjišťoval jste si to někdo? Díky.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam