• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    zuno spustilo před časem na Slovensku, dá se očekávat start v CZ na začátku 2011 a podobná produktová nabídka i ceník... takže možná stojí za to omrknout :)

http://www.zuno.sk/ a zejména: http://www.zuno.sk/pomoc/uzitocne-informacie/cennik/
    dva typy účtu:

Plus - vedení účtu za 2,80€ a výběry z Tatra banky nad 50€ i příchozí / odchozí platby, trvaláky a inkasa zdarma
    Obyč - vedení zdarma, ale výběry z Tatra banky, trvaláky a inkasa za 0,80€
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    dalsi vec, zrovna dneska drzim v rukach jejich obchodni podminky, strkaji ti to az pod nos vedle reklam a letaku, tak by to asi melo byt, ale at si pak hlidaji zamestnance, je fakt neprijemne, kdyz o te bance vis vice nez clovek co tam pracuje... uz mlcim, pomluv bylo dost
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    dodatek... raabovci mi nechteli dat pojebany 200 EUR kontokorent, nechteli mi vyjit vstric, protoze si mysleli ze sem chudy studentik (a to jsem tam byl v obleku, na ktery by ani ten kontokorent nestacil) kazdy den mi strhavali 200kc za minus, co se mi tam nahodou obevil (takove veci se bohuzel proste stavaji) ale nemusi za to trestat fyzicke osoby druhy den... jak sem tady nize napsal z jejich poplatku si ted muzu dovolit tri banky, kazda je v necem super, at jdou s tou zlutou do prdele, v olomouci nelogicky dva bankomaty v podstate 300 metru od sebe, tomu rikam dobra prace fakt :(
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    T_Y_L:
    NELDE: rozumim, a presne tak to udelam, az bude cas :)

NELDE: raaabku mi ani nepripominej, pekne si to u me posrali
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    DJFRACTAL: To jsou zase nesmysly. Jak jsem psal níže, jestli toužíš po tom začínat od nuly, klidně si vyber své peníze, kup si za ně pole a jdi si tam pěstovat potraviny a ošacení. Žádná banka tě nebude vykořisťovat svými poplatky. V dnešní době ti v tom nikdo nebrání.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DJFRACTAL: Ale máš možnost výběru banky. Těch 10000 lidí nemusí ty peníze vybrat. Oni je mohou jen přesunout do jiné banky. Banka nezkrachuje, to jí ČNB nedovolí, ale dostane se do stavu, že bude mít nedostatek aktiv s efekty:
    1) Nebude moc prodávat nové kreditní služby (půjčky, kreditky atd) a tedy půjde její výnosy velmi dolů. Bude muset silně vylepšit svoje debetní služby.
    2) Bude si muset půjčit od ČNB a za to se platí - tedy tuto banku de facto budou jiné banky úvěrovat.
    Víceméně ji tím donutíte vylepšit služby nebo snížit náklady - neboli konkurence konečně zafunguje.
    Pokud vím svého času s tím měla problém RB - měla nedostatek hotovosti, když začli odcházet bonitní klienti eBank. Zhruba v té době začala nabízet, že bude za vedení účtu platit a vyvinula další snahu získat klienty zpět.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    MRTVY_KENNY: hej klidne pomuzu, banky by se k tobe meli chovat jako k cloveku, potazmo klientovi, kteremu muzou pomoct za nejake to smoceni sosacku, ne jako vymetelove a vytrznici, s obrovskou reklamou.. tj. obrovskymi castkami za poplatky, tj. ojebavani lidi, vyuzivani jejich nevedomosti

jde mi jenom o to ze at klidne vsecky banky krachnou a zacnem od nuly, procisti se krev, i kdyz kdo by se vzdaval dnesniho krasne a pomerne rychle pracujiciho systemu?

verte tomu ze i kdyby za smycku zatahlo 10000 lidi najednou, at uz cechu, nebo nejakych jinych blaznu, tak je to plivnuti do hajzlu... efekt bude, kdyz se to odvazi udelat 10000 podnikatelu co tam toci velke prachy, vydelavaji na urocich litry denne a jsou s bankou kamaradi, protoze jim to spolu funguje atd. ...rad prehanim
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    T_Y_L: zamestvanatel mel vybrat, zejo :o)
    TRISSIE: jsem ostravak :P

konec komedie, omlouvam se.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SUCZKER: ja pocital, ze takova hura akce by pri opravdu divoke fantazii sejmula jednu dve banky, to uz mame taky za sebou, v jedne jsem mel kdysi terminak na rok. krachla a prachy jsem dostal po nejakem case zpet. ze na tom lidi nevydelaji je jasne, ale spis byl zajem, aby na tom nevydelali bankeri.

ale nepitvam, byla to fotbalisticka akce na poli banky, co chcete. :)
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    MRTVY_KENNY: Hm a co tvůj zaměstnavatel - ten u nich peníze nemá (ze kterých ti platí mzdu)? A nemá u nich třeba provozní úvěr? A co další lidé, kteří kupují jeho produkty, nikdo z nich tam peníze nemá? A co hypotéku, nebo jiný úvěr (tu by totiž při krachu banky bylo potřeba splatit). Samozřejmě v té bance má peníze i jiná banka, takže pád jedné dostatečně velké banky by znamenal řetězovou reakci a pád dalších bank. Můžeme být proto obecní.

Ta loď není banka, ale celá ekonomika. A ta by při pádu klíčových bank přestala fungovat.

Z té (ekonomiky) v současnosti samozřejmě dá vystoupit, ale jít dřít na svém políčku a jíst jen produkty z něho (nebo od podobně laděných kamarádů) není tak sexy protest, jako hrozit prstíkem bankám.
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    MRTVY_KENNY: hele, třeba taková blbost, ale u koho má účty Pražská správa komunikací? Co když jejich banka krachne a oni nebudou moct kupovat benzín?
    Nebo třeba popeláři...

I když vynechám destabilizaci ekonomiky, která se tě dotkne hůře představitelným způsobem, tak tyhle malé praktické záležitosti můžeš pocítit velmi rychle...
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    MRTVY_KENNY: no, pokud se posere likvidita v ekonomice obecne, tak se posere cela ekonomika a ve vysledku budes muset do toho, co mas ve slamniku sahnout mnohem hloubeji.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    T_Y_L: proc se vezou? hypoteticky, kdyz vyberu vsechno, co mam ze sve banky, jak me jeji krach zasahne, pokud tam nemam zadny jiny produkt?
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    T_Y_L: imho spis, aby to natreli lodivodovi, ale jinak velmi vystizne ;)
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    PAULMUADDIB: No mě to přijde v principu trochu jako, když se cestující snaží převrhnout kýváním loď na které se vezou, aby to natřeli některým jiným cestujícím.
    PAULMUADDIB
    PAULMUADDIB --- ---
    T_Y_L: To je jasný, položil se systém, takže kryptofašistický média nemůžou informovat, protože neví, co dělat :-))

Jinak tohle jsem čekal, taky jsem nesehnal dost velkej uzamykatelnej kufr na hotovost, tak jsem se na to vykašlal, ale nápad zajímavej, kdyby se do toho opřelo víc lidí... Ale je to takové to "co to udělá, když zmáčknu tohle červený tlačítko? :-))
    T_Y_L
    T_Y_L --- ---
    PAULMUADDIB: Tak to vypadá, že děti neměly v bankách dost peněz :-)). Včera jsem nezaznamenal ani žádnou zprávu, která by se toho týkala.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Centrální bankovnictví se tu asi moc neřeší, ale tohle mě teda opravdu pobavilo...

V USA pokazili tisk miliónů stodolarovek, mačkal se papír – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/ekonomika/218996-v-usa-pokazili-tisk-milionu-stodolarovek-mackal-se-papir.html

V prepoctu cca 2 bilionu korun mimo hru, tzn. asi petinasobek obeziva Ceske republiky. Jen aby to nebyl nejaky pokus o manipulaci s trhem a o posileni dolaru :).
    CASTER
    CASTER --- ---
    THEFISH: my uz nejakou dobu pujcujeme na http://www.kiva.org/ ale to je spis "charita" nez vydelek
    THEFISH
    THEFISH --- ---
    ATAN: napadlo me to. a taky me napadlo skrz ten web nekomu pujcit, ale njesem si zatim uplne jisty, tak jsem se chtel napred zeptat zkusenejsich.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam