• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    HARALD
    HARALD --- ---
    PULKA: ke stavebnímu spoření dostaneš dobré rady nejlépe v tomto klubu: [ Osobní finance - Investice, úvěry, spoření, pojištění ] . DJFractal evidentně nerozumí ani naprostým finančním základům, od něj bych si stavební spoření doporučit nenechal.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    PULKA: imho je to jedno kdy, stavebni sporeni se dostalo do statusu: "bohuzel, zmena mozna..." takze nikdo nevi jak se to bude vyvijet treba za pulrok

jinak kdybys chtela do konce roku dej vedet do posty ;)
    PULKA
    PULKA --- ---
    Možná je trochu pozdě, ale kdybych chtěla uzavřít stavební spoření, tak by bylo lepší letos než příští rok, co? Neměl byste někdo tip o čem a kde uvažovat? Díky předem za radu.
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    jde o investice do technologie, diky za .nfo
    NELDE
    NELDE --- ---
    DJFRACTAL: To budeš těch 250k splácet aspoň 5 let. A pokud to bude na něco neúčelového, tak i více. Můžeš si to přibližně spočítat sám. Z 66k dáš při 10% úroku (a to ještě není jistý, jestli na něj došáhneš) 25k za úroky, tedy splatíš 41k a budeš dlužit 210k. Další rok splatíš 45k a budeš dlužit 165k. Třetí rok splatíš 50k a budeš dlužit 115k, čtvrtý splatíš 55k a budeš dlužit 60k. Pokud chceš konkrétní věc, tak je lepší jít do speciální půjčky - hypo, spotřební úvěr, leasing, atd, kde jsou nižší úroky.
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    ATAN: chybej ti tam uroky takze +- 50000
    ATAN
    ATAN --- ---
    DJFRACTAL: 5500*12=66000
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    muzu si dovolit splacet 5500/mes.
    YNZA
    YNZA --- ---
    DJFRACTAL: zkus banku s organama spis
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    SKAFF: tak asi ty pujcene penize hodla nejak neskutecne efektivne zhodnotit :)
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    SKAFF: to je ta Kalouskova finanční gramotnost :-D
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    premyslel jsem o KB, unicredit, volksbank, GE money
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    muzete mi pomoct najit banku na male investice (resp. na pujcku)?
    splatnost 1rok
    castka: 250 tis
    fyzicka osoba, student, vlastni byt, bez vetsich prijmu (do 15tis/mes.)
    TRISH
    TRISH --- ---
    SKAFF: + 500 za ctyri vybery z bankomatu, muzes si tu vybrat max 1 500 000Rp, never mind. kdyby to nebylo pred Vanoci,...dobre ze se to vyresilo.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MUNIN: Ten dolarový šek (případně cestovní šek) bude asi nejlepší volba. Asi nejlépe nějakou banku, která je i v ČR. Citi, ING, HSBC,...

SKAFF: Nejjednodušší je, aby si půjčila od někoho v ČR, kdo ti to může dát a komu to ona dá po návratu.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    SKAFF: SWIFT transfer pro neklienta prakticky žádná rozumná banka neprovede. Zbývá Western Union, ale je to svinsky drahé. Další možnost je najít co nejserióznější banku v Thajsku - ideálně pobočku nějaké nadnárodní, nechat si vystavit cashiers chech a ten poslat EMS do ČR.
    ADAM
    ADAM --- ---
    jedině western union - a nebude to levné.

(v thajsku se platí bathy, rupie jsou v indii :-)
    YNZA
    YNZA --- ---
    program vyhoď
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    NELDE: jo, vedet tak, ze se to jmenuje program vyhod, tak se chytam :) diky
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    FINSON: vazan vazan.. to je tezko. zazadal jsem, zadost odmitli. resil jsem to v dobe, kdy jsem tam lital s papirama. hypo stara 2roky. hodne driv nez hypo jsem mel konto, v dobe reseni hypa jsem prechazel k mbank.
    a bez pojisteni nemovitosti mi rekli, ze mi hypo taky neschvali asi nenutili vylozene svoji pojistku, ale resil jsem to dost narychlo. byla rozbehla rezervace u realitky na tyden a byla to doba, kdy ty byty sly docela rychle..
    NELDE: o te sleve neco nekde najdu?
    DJFRACTAL
    DJFRACTAL --- ---
    jenom 50%... ze stejnych duvodu... a pojisteni vkladu jsem tipoval
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam