• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MRTVY_KENNY: u FIO též.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ZONICEK: u mbank je vsechno, co popisujes, zdarma.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Potřeboval bych poradit..
    Potřebujeme zřídit účet, kam budeme 2 lidi posílat měsíčně 5000(2x2500) a bude se z toho platit SIPO+internet+telefon. Nic víc než e-banking nepotřebujeme.
    Ideálně bez nákladů na vedení a co nejméně za odeslané položky... díky
    FINSON
    FINSON --- ---
    ADAMM: Ten pán musí znát moji mamku!
    VXP
    VXP --- ---
    HARALD: v komerce to tak plati ... neuvedes VS, neplatis za vklad nic... uvedes, platis 75,- :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HARALD: ne, to jsem se špatně vyjádřil. Zdarma to bylo v komerčce, CSOB za to platbu chce.
    HARALD
    HARALD --- ---
    BRUKEV: moment, chceš říct, že to platí obecně? nebo jen u nějaké jedné konkrétní banky?
    VANEK
    VANEK --- ---
    Mno, ještě bych počkal, až přijde majiteli účtu výpis.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    STARDAY: nebrali, ale mohlo jim to dojít. Schválně jsem se ptal, kam mám dotyčnému na vkladní lístek napsat poznámku ke vkladu, zda do VS či do zprávy pro příjemce. Takže bylo jasné, že minimálně majitel účtu nejsem :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    BRUKEV: zřejmě mají nějaký interní pokyn, jak takovou třetí osobu bezpečně poznat :) každopádně se připravili o výnos. měli možnost nějak poznat, že nejsi oprávněná osoba? brali si OP? :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ENTENTYKY: jo, to je ono

STARDAY: ETTK má pravdu, soobně dnes potvrzeno. Vklad na cizí účet, nejsem majitel ani oprávněná osoba k manipulaci, nevyplnen VS, vklad zdarma

THX všem.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ENTENTYKY: to neni pravda. v soucasnosti ma za vklad treti osobou poplatek 75 korun
    Sazebník KB - Hotovostní operace
    http://www.sazebnik-kb.cz/cs/obcane/platebni-styk/hotovostni-operace.shtml
    (2) Třetí osoba je osoba, která není majitelem účtu nebo oprávněnou osobou, ve prospěch kterého je prováděna platba v hotovosti.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    BRUKEV: treba KB ma vklad zdarma, ale jak se uvede VS, tak je to za 50,- (resp. do nedavno to tak alespon bylo, soucasnej je zbytecny, abych hledala - cely jen pro info, ze neco takovyho fakt existuje)
    NELDE
    NELDE --- ---
    BRUKEV: Je možné, že v některé bance je to rozdíl.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jen dotaz.
    Při fyzickém vkladu na přepážce na cizí účet je zhusta vyžadován poplatek. Známý tvrdil, že se tomu dá vyhnout pokud se neoperuje s variabilním symbolem (dle mě nesmysl, mnohdy se nepoužívá), nicméně prý tam nějaká klička je.

Na žádnou jsem nenarazil, proto se ptám tady.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    NELDE: Mnou popsaná situace ovšem nebyla způsobena podpisem, a i tak měl díky ní dotyčný problémů víc než dost. V dnešní době se prostě důvěřivost mění na absolutně nežádoucí vlastnost - minimálně pokud jde o vztah vůči poskytovatelům různých služeb..
    NELDE
    NELDE --- ---
    MALKE: JC, neoponuji. Jen doplňuji, že ten problém je způsobený jistou nevzdělaností.
    MALKE
    MALKE --- ---
    NELDE: A já říkám něco jiného, že mi oponuješ?;)
    NELDE
    NELDE --- ---
    MALKE: Není to v pohodě, nicméně pokud něco podepisuješ a nevíš co, tak je to špatně. A to je něco, co by se měly učit děti ve škole - podpis je důležitý.
    MALKE
    MALKE --- ---
    NELDE: To jsem ale psala, že podpisem (eventuálně mlčením) stvrzuješ, že si za to můžeš sám. Pro mě to ale stejně neomlouvá podobnou situaci STEPNI_VLK: . Btw, jedna z těch věcí bylo u té ČS nabízení změny účtu (původní podmínky za jakýsi jiný balíček, který tě ve výsledku přijde dráž). Není řešení, které je pro tebe dražší, svým způsobem nefunkční? Zase: jistě, ty jako klient máš možnost si to rozmyslet a nenechat se oklamat. Ale není už ta snaha neseznámit tě se všemi informacemi za tím účelem, abys přijal řešení výhodnější pro poskytovatele služeb, neetická? Vážně si myslíš, že je v pořádku, že ti záměrně dají jen část informací? Jestli je to podle tebe v pohodě, tak to se zkrátka neshodnem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam