• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Nemůže mít stopstav na licence, to bylo porušení konkurence. Kromě toho můžeš jako mBank mít licenci v jiném státě EU. Nicméně mohou být hodně hodně důslední na základě lobbyingu stávajících velkých bank. Fio to trvalo docela dlouho. mBank se ty banky na začátku smály. Dneska se 300k účty to už je vážná hrozba. Nejvíce výděleční klienti jsou obvykle hodně mobilní..
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    VANEK: urban legend :)
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Mně včera kdosi z finančního oboru tvrdil, že ČNB má stopstav na licence, tak musejí něco kupovat, ale nevím, nakolik to je urban legend.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: Jestli nemyslí "komplikované" = "složitý ceník, aby se zakrylo, že jsme drazí". Něco jako mbank, ale frančízovat pobočky (tak jako to má ČP). Pokud chtějí porazit mbank, tak musí nabídnout něco navíc - zahraniční platby, širokou síť bankomatů a poboček, atd.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: mi to tu prijde docela zasycene, by me zajimalo jak presvedci nekoho, aby si zrusil konto jinde a presel k nim...
    "nová banka by měla zbortit představy o bankovnictví jako nesmírně komplikovaném odvětví"
    to nevim ceho se tyka, v "pouzivani" banky nic sloziteho nevidim. jedine by vylezli s vecma ala fondy a investovani ve forme, kdy netreba zapojovat mozek a staci kliknout na ikonku a dal se nestarat, tak dejme tomu. jinak si nedovedu predstavit, co tim mysli.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: v pátek se mám s pár lidma od nich potkat :) dlouho jsem poslouchal drby, že chtějí koupit LBBW (tedy její českou část), aby se nemuseli párat s papírováním, ale nakonec to asi nějak nedopadlo. no jsem zvědav, co se z toho vyklube.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MRTVY_KENNY: u FIO též.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ZONICEK: u mbank je vsechno, co popisujes, zdarma.
    ZONICEK
    ZONICEK --- ---
    Potřeboval bych poradit..
    Potřebujeme zřídit účet, kam budeme 2 lidi posílat měsíčně 5000(2x2500) a bude se z toho platit SIPO+internet+telefon. Nic víc než e-banking nepotřebujeme.
    Ideálně bez nákladů na vedení a co nejméně za odeslané položky... díky
    FINSON
    FINSON --- ---
    ADAMM: Ten pán musí znát moji mamku!
    VXP
    VXP --- ---
    HARALD: v komerce to tak plati ... neuvedes VS, neplatis za vklad nic... uvedes, platis 75,- :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    HARALD: ne, to jsem se špatně vyjádřil. Zdarma to bylo v komerčce, CSOB za to platbu chce.
    HARALD
    HARALD --- ---
    BRUKEV: moment, chceš říct, že to platí obecně? nebo jen u nějaké jedné konkrétní banky?
    VANEK
    VANEK --- ---
    Mno, ještě bych počkal, až přijde majiteli účtu výpis.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    STARDAY: nebrali, ale mohlo jim to dojít. Schválně jsem se ptal, kam mám dotyčnému na vkladní lístek napsat poznámku ke vkladu, zda do VS či do zprávy pro příjemce. Takže bylo jasné, že minimálně majitel účtu nejsem :)
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    BRUKEV: zřejmě mají nějaký interní pokyn, jak takovou třetí osobu bezpečně poznat :) každopádně se připravili o výnos. měli možnost nějak poznat, že nejsi oprávněná osoba? brali si OP? :)
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    ENTENTYKY: jo, to je ono

STARDAY: ETTK má pravdu, soobně dnes potvrzeno. Vklad na cizí účet, nejsem majitel ani oprávněná osoba k manipulaci, nevyplnen VS, vklad zdarma

THX všem.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    ENTENTYKY: to neni pravda. v soucasnosti ma za vklad treti osobou poplatek 75 korun
    Sazebník KB - Hotovostní operace
    http://www.sazebnik-kb.cz/cs/obcane/platebni-styk/hotovostni-operace.shtml
    (2) Třetí osoba je osoba, která není majitelem účtu nebo oprávněnou osobou, ve prospěch kterého je prováděna platba v hotovosti.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    BRUKEV: treba KB ma vklad zdarma, ale jak se uvede VS, tak je to za 50,- (resp. do nedavno to tak alespon bylo, soucasnej je zbytecny, abych hledala - cely jen pro info, ze neco takovyho fakt existuje)
    NELDE
    NELDE --- ---
    BRUKEV: Je možné, že v některé bance je to rozdíl.
    BRUKEV
    BRUKEV --- ---
    Jen dotaz.
    Při fyzickém vkladu na přepážce na cizí účet je zhusta vyžadován poplatek. Známý tvrdil, že se tomu dá vyhnout pokud se neoperuje s variabilním symbolem (dle mě nesmysl, mnohdy se nepoužívá), nicméně prý tam nějaká klička je.

Na žádnou jsem nenarazil, proto se ptám tady.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam