• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    STEPNI_VLK: ja na tom nic k pobaveni nevidim
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Kde nás banky nejvíce škubají - FinExpert.cz
    http://finexpert.e15.cz/kde-nas-banky-nejvice-skubaji

Pobavil mne tenhle příspěvek v diskusi:
    leader | 19. 03. 2011 12:59 | [93.91.150.xxx]

Pred lety jsem si zalozil ucet u GE Capital bank. Zridil platebni prikaz na pobocce (platba najmu), po dvou mesicich a notnym vysvetlovanim pronajimateli jsem se na pobocce dozvedel, ze kolegyne asi udelala chybu a prvni platbu prikazu zapsala, v te dobe, az za tri roky...drobna chybicka....misto 2004 - 2007. O rok pozdeji mi bankomat spolkl kartu (v patek navecer), takze jsem o vikendu drzel pust. vysvetleni? Dostal jsem se do nepovoleneho debetu. Na otazku, jak jsem se mohl dostat do nepovoleneho debetu, kdyz jej povoleny nemam a penize na uctu jsou, mi nikdo kloudne odpovedet nedokazal. Prestal jsem pouzivat kartu a chodil radeji na pobocku. V roce 2009 mi pred vanoci zmizelo z uctu cirka 10000Kc. Poprve v zivote jsem dostal regulerni tik v oku, jaky to byl sok. Nikde nebyl videt zadny pohyb penez, jen zustatek byl mensi, nez by mel byt. Opet zadne kloudne vysvetleni, jen za deset dni byly penize nazpet. Okamzite jsem splatil uver (samozrejme, ze s poplatkem za predcasne splaceni) a zrusil ucet (zruseni melo byt zdarma, ale dle zustatku a vybrane hotovosti mi chybelo asi sto korun, nacez jsem mavl rukou, myslel si sve a radeji odesel). Nikdy vic! Kdyby mi GE platilo za spravu meho uctu, nevratim se.
    LILIANNE
    LILIANNE --- ---
    ahoj, vím, že jsem tu trochu mimo, jelikož v záhlaví je napsáno "zkušenosti s českými bankami", ale dělám řešerši, která se týká zahraničních direct bank a chtěla bych se zeptat, jestli máte zkušenosti s nějakou directní bankou, která v zahraničí funguje? nechci po vás, abyste mi něco googlili, to už jsem udělala sama, spíš mě zajímají názory typu: "v německu funguje tahle a tahle banka, je srovnatelná s mbank" atd...předem díky.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    A ještě jsem tím zaplatil vstupné na konferenci LeWeb, abych jim nekřivdil, takže 3:2 :)
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    ADAMM: Na PayPal taky funguje OK. Ale potvrzuji, že ve Státech to byla loterie. Prošla tak každá druhá platba.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RETESKA: nojo, co s tím nadělám? ale pamatuju si, že na začátku fungování mBank byly taky problémy se zaplacením letenek na RyanAiru - takže beru, že to nemusí být nutně chyba na straně banky. takže jim ještě dám šanci, když to bude pořád špatné, no tak nic, aspoň mají slušný spořák. v cizině jsem s tím platit nezkoušel, takže o tom nemůžu poreferovat (schoval jsem si PIN někam hodně bezpečně - natolik, že ho teď nemůžu najít)...
    TANTRAMAN
    TANTRAMAN --- ---
    RETESKA: jo, mam. mbanku pouzivat normalne v obchode. na web mam virualni od kb.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    ADAMM: to je ale teda dost bída, ne? ještě se mi nestalo, aby mi s mBank kartama nešlo něco zaplatit, to nevim jestli mám teda hledat jinou :)) ale jinak právě hledám alternativu ze stejného důvodu.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    aha, tak to jo
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LEDOFREDO: ne, platil jsem kartou. letenky u wizzairu, easy jetu ani u norwegian.com bohužel zaplatit nešly. na amazonu jsem zaplatil. celkově tedy skóre 1:3.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    ADAMM: pockej to si jako pres axa IB poslal platbu a ona nebyla provedena ? nekolikrat ? to maj jeste bankovni licenci ? :p
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    RETESKA: no byl to jeden z důvodů, proč jsem si pořizoval AXA konto - měli by mít téměř nejlepší možné kurzy, což v kombinaci s dost nevýhodným kurzem (speciálně na jinou měnu než Euro) u mBank, kterou mám jako primární banku, znělo jako dobrý nápad. ale zatím se mi nepodařilo zaplatit třikrát ze čtyř pokusů :( jejich IB je za trest a zákaznická podpora očividně neschopná. aspoň že je to zadarmo, takže rušit to nebudu, ale už na to moc nespoléhám.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    máte na nákupy po netu zařízenou kreditní nebo debetní kartu u nějaké jiné banky, než kde máte běžný účet, protože se to vyplatí s ohledem na procenta co si banka přidává a na její kurz?
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    Klient žaluje banku. Tvrdí, že mu koupila jiné cenné papíry, než mu nabízela – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/krimi/227775-klient-zaluje-banku-tvrdi-ze-mu-koupila-jine-cenne-papiry-nez-mu-nabizela.html
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    STEPNI_VLK: já si jen říkám, jestli to není nějaká promyšlená taktika - zdražovat a zhoršovat služby RB co to jen půjde (o svém odchodu psalo poměrně dost on-line známých lidí, Martin Malý - šéfredaktor Zdrojáku, Marek Lutonský - MF, Petr Pixy Staníček a další) a pak spustit slavně ZUNO, jako protiklad?? :)

Z jiného soudku:
    Jestli bude vypadat IB Air Bank tak, jak jsem jedním očkem zahlédl nějaké staré návrhy, tak to bude geniální věc, za kterou budu rád platit :)
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Změnám bankovních sazebníků se na apríla nezasmějete - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/zmenam-bankovnich-sazebniku-se-na-aprila-nezasmejete/
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    BUTHRAKAUR: Aha, tak ted jsem si precetl, na co to potrebujes ... s tim bohuzel neporadim :/.
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    BUTHRAKAUR: moneybookers kartu pouzivam uz pres rok, uz jsem to tu psal. Kamos taky, zadnej hacek v tom neni, funguje to pohodove. Dokonce jsem tu kartu jednou ztratil a bez problemu ji okamzite zablokoval pres ucet. Za tejden mi prisla za 10 euro servisniho poplatku nova karta. Dokonce, kdyz si zridis ucet u FIO v Eurech, tak si tam muzes posilat rovnou Eura na jejich sbernej ucet na slovensku a neplatis zadny transakcni poplatky, jenom u FIO 3E za slozeni hotovosti na ucet (FIO ma jinak obecne blby kurzy na devizy, prebrany od CSOB).

Navic vyber z jakyhokoliv bankomatu v Eurozone je jen za 1,80E.

Nevyhoda: limit na transakci je jenom 1000 Euro.

Jako bonus navic je, ze pokud nekam litas s Ryanairem, tak ti neuctujou ten extra poplatek 10E za jeden leg.

Vyhody: Pin na karte si muzete zmenit na co chcete + kdyz mi kartu ukradnou, tak presne vim, o kolik maximalne prijdu - a podle toho, do jak ryzikovy zeme jedu, podle toho si tam necham tolik penez.

Takze moneybookers MasterCard vrele doporucuju.

Jedinej hacek je, ze MB nejsou zatim banka, takze vklad u nich neni pojistenej. A kdyby se nekdy polozili, tak nic nedostanes. Jednou jsem si k nim poslal vic jak 1000 Euro najednou a prisel mi email, ve kterym sem musel kliknout na potvrzovaci link, ze s tim, ze kdyz se polozej, tak nic nedostanu, souhlasim.

Karta je jinak vedena u nejaky skotsky banky, takze to celkem splnuje ten tvuj pozadavek, aby byla z nejaky akceptovany zeme. Divil bych se, kdyby UK nebylo akceptovany.
    YNZA
    YNZA --- ---
    no to rozhodne podej, protoze tohle urcite hleda vic lidi, nejen kuli live sluzbam
    BUTHRAKAUR
    BUTHRAKAUR --- ---
    YNZA: to jde udajne zmenit i dodatecne.. nevim - ted jsem si o kartu zazadal, tak uvidime. muzu potom podat report, jak jsem dopad ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam