• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    VANEK
    VANEK --- ---
    TURF: Fio celou historii.
    TURF
    TURF --- ---
    MUNIN: super dekuju, uz jsem neco nastudoval a byl jsem rozhodnutej pro mbanku, blbyho kurzu jsem si vsimnul. znova prepocitam vsechny vydaje spojeny se zalozenim, vedenim a zrusenim uctu + poplatky za vyber vs nevyhodnej kurz.

jeste bych se chtel zeptat, jeslti nekdo nevite jak dlouho do historie standardne nabizej banky nahled v online bankovnictvi do pohybu penez na ucte. napr. komerecni banka nabizi 3 mesice, delsi vypis jen za poplatek na pobocce. (nenapadl me vhodnej vyhledavaci retezec, abych si to srovnal sam)
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    TURF: mBank má výběry z bankomatu mZdarma, ale poplatky má schované v bezkonkurečně nejhorším kurzu. Vyplatí se jen pro velmi malé částky. Záleží na destinaci. Pro některé země je výhodné Expres konto unicretina. Za zvážení stojí i účet u FIO a přeposílání peněz po eurozóně za 2 EUR.
    TURF
    TURF --- ---
    ahoj, chtel bych si zalozit ucet pro ucely studia v zahranici. skola 'nabizi' tohle:

"Vzhledem k tomu, že poplatky za převod finančních prostředků na účty studentů hradí škola, jednotlivé splátky odesíláme pouze na české korunové účty. Všichni studenti vyjíždějící v rámci programu Erasmus do zahraničí tedy musí mít založen korunový účet v některé z českých bank popř. mohou mít euroúčet v Komerční bance."

mate nekdo s podobnou situaci zkusenosti? budu muset tak 2-4x mesicne vybirat z bankomatu, tzn u KB zaplatim minimalne 2400kc za vybery. Mbank ma vyber v zahranici zdarma, jestli jsem to dobre pochopil. Je o tolik vyhodnejsi mit ucet v eurech (kdyz jde o celkove protocenou castku kolem 4000€), nebo ne? ppr nevyplati se mi kvuli tomu zalozit ucet primo v dany zemi (belgie) a penize na nej prevadet?
    momentalne zadnej ucet, od kteryho bych se mohl odrazit nevlastnim. dik!
    VANEK
    VANEK --- ---
    Mam pocit, ze moc lidi z bank, kteri muzou schvalit takove vydaje, tady neni :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Kdyby to tady někoho zajímalo, budu tam např. já nebo id BARD ;)

SmithNovak Sociální média ve finančních službách
    http://www.smithnovak.com/konference/socialni-media-ve-financnich-sluzbach.html
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    jakou nemeckou banku a konto si vybrat?

bezne konto -> mzda + vybery z bankomatu
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SKORZ: hledaj lidi do týmu a motivační pokec máš dostat do 140 znaků :) ale jinak by to nemuselo být špatné, nejvíc jsem zvědavý na IB, prý to bude mazec.
    SKORZ
    SKORZ --- ---
    Ví už se něco bližšího o Air Bank?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    STEPNI_VLK: platim, onehdy brblala zenska na cerpacce, ze chcu platit kartou mattonku. psychicky strasny problem pro ni. a na karte odblokovane na netove platby neni ani koruna, pokud se neco nechystam zaplatit.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ANTIHERO: Nevím, jak tomu říkali. Ale fakt je, že třeba pro použití automatů to bylo senzační. Drobné používali jen cizinci.
    BUDDHA
    BUDDHA --- ---
    Mám dotaz ohledně služby Servis 24, potřeboval bych poslat peníze na zahraniční bankovní účet v Tureckých lirách - (TRY). Jaký he poplatek za transakci a jaký bude kurz převodu z CZK na TRY? Děkuji
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    NELDE: myslis chipknip?
    NELDE
    NELDE --- ---
    STEPNI_VLK: Už před mnoha lety v Holandsku měli elektronické peněženky, určené právě na ty mikroplatby. Strčila se karta do mašinky, zmáčklo OK a šlo se. A když došly peníze (ekvivalent denního limitu), tak se došlo do bankomatu a dobylo. V kantýně třeba vůbec nebrali hotovost. Kdo neměl el. peněženku musel ke speciální pokladně, kde brali i normální karty. Rychlé a bezpečné.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ADAMM: Ale jo, chápu, každý to máme hozeno jinak. Jako ten blázen z Měšce, co si s kartou běžně vybíral po dvoustovkách. Mně prostě přijde zbytečné, aby o mně kterýkoliv obchod a má banka věděli pomalu o každém mém finančním uprdnutí. :)

Jinak samozřejmě souhlasím s tím, co jsi napsal o té paní s fotografickou a pravděpodobnosti. Ale tak nějak předpokládám, že fotografická paměť není jediný způsob, jak si rychle zaznamenat informace z cizí karty. Další věc je ta, že na spoustě karet prostě žádné limity pro internetové převody nenastavíš, kdyby ses rozkrájel..

TRISSIE: Jo, skutečnost popsanou v druhé větě znám moc dobře. ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    STEPNI_VLK: Mne prijde normalni rano v zabce platit kartou kafe a dve koblihy, tak proc ne zubni pastu?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    STEPNI_VLK: nemám-li u sebe hotovost a čas někde vybírat, pak ano, klidně zaplatím kartou částku pod 100,- Kč.
    Zaplatit kartou jen za zubní pastu se mi ovšem nepovedlo nikdy, jako správný "nákupčí s kartou" vždycky najdu ještě něco, co nutně potřebuju :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    STEPNI_VLK: další důvod, proč mít rozumně nastavené limity - šance, že natrefíš na pokladní s fotografickou pamětí, která hraje na automatech, je srovnatelná s tím, že tě trefí meteorit imho... a ano, občas platím kartou částky pod 50 Kč, a co má být? prostě mi došla hotovost a nevšiml jsem si toho, nebo mám dvě kila, co vím, že budu potřebovat v hospodě, tak proč neplatit kartou...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ADAMM: Další jeden důvod, proč neplatit kartou. Je to sice mimo téma klubu, ale tak před měsícem mne absolutně dostala vyfintěná paní s (falešnou?) kabelkou LV, která v DM platila kartou toliko zubní pastu za 25 Kč. To už mi fakt přijde normálně úchylné. Nebo to děláváte také?
    VXP
    VXP --- ---
    ADAMM: spis je mi divne, ze si nikdo niceho nevsiml a "platby" nereklamoval...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam