• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ADAM
    ADAM --- ---
    TURF: pro výběry v zahraničí je nejvýhodnější účet u AXA - výhodnějším kurzem to tam dostaneš velmi velmi těžko.

jako jediná alternativa mě napadá: fio/mbank > peníze hromadně převést přes směnárnu (exchange.cz nebo devizy.cz) > konto v EUR s kartou (buďto v belgické bance, nebo u přímo u fio, nebo by šly možná i ty moneybookers).

úspora varianty č. 2 je diskutabilní a složitost mnohonásobně vyšší...
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    TURF: mBank má výběry z bankomatu mZdarma, ale poplatky má schované v bezkonkurečně nejhorším kurzu. Vyplatí se jen pro velmi malé částky. Záleží na destinaci. Pro některé země je výhodné Expres konto unicretina. Za zvážení stojí i účet u FIO a přeposílání peněz po eurozóně za 2 EUR.
    TURF
    TURF --- ---
    ahoj, chtel bych si zalozit ucet pro ucely studia v zahranici. skola 'nabizi' tohle:

"Vzhledem k tomu, že poplatky za převod finančních prostředků na účty studentů hradí škola, jednotlivé splátky odesíláme pouze na české korunové účty. Všichni studenti vyjíždějící v rámci programu Erasmus do zahraničí tedy musí mít založen korunový účet v některé z českých bank popř. mohou mít euroúčet v Komerční bance."

mate nekdo s podobnou situaci zkusenosti? budu muset tak 2-4x mesicne vybirat z bankomatu, tzn u KB zaplatim minimalne 2400kc za vybery. Mbank ma vyber v zahranici zdarma, jestli jsem to dobre pochopil. Je o tolik vyhodnejsi mit ucet v eurech (kdyz jde o celkove protocenou castku kolem 4000€), nebo ne? ppr nevyplati se mi kvuli tomu zalozit ucet primo v dany zemi (belgie) a penize na nej prevadet?
    momentalne zadnej ucet, od kteryho bych se mohl odrazit nevlastnim. dik!
    VANEK
    VANEK --- ---
    Mam pocit, ze moc lidi z bank, kteri muzou schvalit takove vydaje, tady neni :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Kdyby to tady někoho zajímalo, budu tam např. já nebo id BARD ;)

SmithNovak Sociální média ve finančních službách
    http://www.smithnovak.com/konference/socialni-media-ve-financnich-sluzbach.html
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    jakou nemeckou banku a konto si vybrat?

bezne konto -> mzda + vybery z bankomatu
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SKORZ: hledaj lidi do týmu a motivační pokec máš dostat do 140 znaků :) ale jinak by to nemuselo být špatné, nejvíc jsem zvědavý na IB, prý to bude mazec.
    SKORZ
    SKORZ --- ---
    Ví už se něco bližšího o Air Bank?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    STEPNI_VLK: platim, onehdy brblala zenska na cerpacce, ze chcu platit kartou mattonku. psychicky strasny problem pro ni. a na karte odblokovane na netove platby neni ani koruna, pokud se neco nechystam zaplatit.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ANTIHERO: Nevím, jak tomu říkali. Ale fakt je, že třeba pro použití automatů to bylo senzační. Drobné používali jen cizinci.
    BUDDHA
    BUDDHA --- ---
    Mám dotaz ohledně služby Servis 24, potřeboval bych poslat peníze na zahraniční bankovní účet v Tureckých lirách - (TRY). Jaký he poplatek za transakci a jaký bude kurz převodu z CZK na TRY? Děkuji
    ANTIHERO
    ANTIHERO --- ---
    NELDE: myslis chipknip?
    NELDE
    NELDE --- ---
    STEPNI_VLK: Už před mnoha lety v Holandsku měli elektronické peněženky, určené právě na ty mikroplatby. Strčila se karta do mašinky, zmáčklo OK a šlo se. A když došly peníze (ekvivalent denního limitu), tak se došlo do bankomatu a dobylo. V kantýně třeba vůbec nebrali hotovost. Kdo neměl el. peněženku musel ke speciální pokladně, kde brali i normální karty. Rychlé a bezpečné.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ADAMM: Ale jo, chápu, každý to máme hozeno jinak. Jako ten blázen z Měšce, co si s kartou běžně vybíral po dvoustovkách. Mně prostě přijde zbytečné, aby o mně kterýkoliv obchod a má banka věděli pomalu o každém mém finančním uprdnutí. :)

Jinak samozřejmě souhlasím s tím, co jsi napsal o té paní s fotografickou a pravděpodobnosti. Ale tak nějak předpokládám, že fotografická paměť není jediný způsob, jak si rychle zaznamenat informace z cizí karty. Další věc je ta, že na spoustě karet prostě žádné limity pro internetové převody nenastavíš, kdyby ses rozkrájel..

TRISSIE: Jo, skutečnost popsanou v druhé větě znám moc dobře. ;)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    STEPNI_VLK: Mne prijde normalni rano v zabce platit kartou kafe a dve koblihy, tak proc ne zubni pastu?
    TRISSIE
    TRISSIE --- ---
    STEPNI_VLK: nemám-li u sebe hotovost a čas někde vybírat, pak ano, klidně zaplatím kartou částku pod 100,- Kč.
    Zaplatit kartou jen za zubní pastu se mi ovšem nepovedlo nikdy, jako správný "nákupčí s kartou" vždycky najdu ještě něco, co nutně potřebuju :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    STEPNI_VLK: další důvod, proč mít rozumně nastavené limity - šance, že natrefíš na pokladní s fotografickou pamětí, která hraje na automatech, je srovnatelná s tím, že tě trefí meteorit imho... a ano, občas platím kartou částky pod 50 Kč, a co má být? prostě mi došla hotovost a nevšiml jsem si toho, nebo mám dvě kila, co vím, že budu potřebovat v hospodě, tak proč neplatit kartou...
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ADAMM: Další jeden důvod, proč neplatit kartou. Je to sice mimo téma klubu, ale tak před měsícem mne absolutně dostala vyfintěná paní s (falešnou?) kabelkou LV, která v DM platila kartou toliko zubní pastu za 25 Kč. To už mi fakt přijde normálně úchylné. Nebo to děláváte také?
    VXP
    VXP --- ---
    ADAMM: spis je mi divne, ze si nikdo niceho nevsiml a "platby" nereklamoval...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Hezké - ale hrozně naivní ;)

Pokladní si pamatovala čísla karet a vybírala zákazníkům konta – Novinky.cz
    http://www.novinky.cz/krimi/229132-pokladni-si-pamatovala-cisla-karet-a-vybirala-zakaznikum-konta.html
    NELDE
    NELDE --- ---
    VXP:Pokud vím, tak těch obchodníků, co si u nás poplatky účtuje je jen pár. A banky a karetní asociace se tomu brání, protože potom lidé vyzvedávájí v bankomatu a platí hotově (-;
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    VANEK: Zmotal jsem to. Ve starém ZoPS přirážky za platbu kartou nebyly řešeny, takže asociace měly smluvní volnost je obchodníkům zakázat. Nový ZoPS explicitně zakazuje přirážky za platbu kartou zakazovat. (Par. 77 odst. 3)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam