• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    LUDWIG_: nebo vubec :) chodi mi jen vypisy neaktivovaneho konta kazdy mesic :o)
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    jak momentalne funguje zalozeni sporicitu uctu u axy a vydani platebni karty, resp. jak dlouho to trva? vim, ze jsem ruzne cetl drive divoke zkusenosti, ze aktivace dosla az po mesici nebo dvou, s kartou obdobne atp.
    YNZA
    YNZA --- ---
    EARL: cili uplne nahovno, misto aby v tom bylo aspon treba nejaky zakladni cestovni pojisteni
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Nová karta vám zlevní volání v síti Vodafone. Šetřit můžete i v dalších sítích - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/kreditni-karta-vam-zlevni-volani-v-siti-setrete/
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    VANEK: http://www.citibank.com/czech/consumer-banking/czech/files/concierge.pdf

Ale nejpodstatnější rozdíl je kvalitní cestovní pojištění.
    VANEK
    VANEK --- ---
    EARL: WTF concierge služby?
    EARL
    EARL --- ---
    YNZA: samy picoviny, jako treba concierge sluzby zdarma (fakt netusim, k cemu bych je vyuzil...) nebo vyhodnejsi nacitani mil za utraceny penize. jediny, co bych oproti puvodni karte ocenil, je chip, ale ten uz snad vsude jinde davaj na kreditky standardne...
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Může být (a asi bude). Znělo to lákavě, vyhnout se kurzu mBank, jenže ten bankomatí byl ještě horší. Možná v případě velkých poplatků za výběr v cizí měně, jenže pak se aplikují poplatky za cizí bankomat, ne?
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: A nesouvisí to náhodou víc než s kurzy mBank s tím, že na tebe Švýcaři zkusili celosvětově známý ojeb http://www.nationwide.co.uk/mediacentre/PDF/Dynamic_Currency_Conversion_Factsheet1105.pdf ?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: visa CHF-EUR, mBank EUR-CZK + 2% :-) Takže s Axa by to bylo o cca 4,5-5% lepší.
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    NELDE: jojo, tohle si pamatuji ze svycarska, ale vybiral jsem tam v dobe, kdy mbank nemela limity/poplatky kolem vyberu z bankomatu v zahranici, takze jsem ten kurz mohl otestovat na nizsich castkach.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Ad kurzy při výběru mBank - vybíral jsem v CH z bankomatu CHF. A měl jsem nabídku na zaúčtování v CZK nebo CHF. Zvolil jsem CHF a udělal dobře - kurz, co mi mBank dala byl lepší než ten od CH banky. Na 150 CHF to dělalo 100 korun rozdíl.
    YNZA
    YNZA --- ---
    omg, co vsechno je v cene karty za 2500 korun?
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    konec trial verze... :)
    EARL
    EARL --- ---
    hm, tak mi citibank poslala novou kreditku (pouzivam tu vernostni CSA, ktera sama o sobe neni uplne nejlevnejsi - 850 rocne). dopis zacinal informaci, ze schvalili moji zadost (zadnou jsem nedaval) a menej moji stavajici kartu za novej typ Mastercard World a to za stejnou cenu, pricemz standardni cena ty karty je 2500. Nova karta ale mela platnost jenom do cervna jako ta moje stara. Radsi jsem si teda zavolal na infolinku, kde mi slecna na neodbytne dotazy sdelila, ze zvyhodnena cena opravdu plati pouze do cervna, pak ze budu platit plnou cenu... takze asi adios, citi...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TURF: mbank taky neomezeně (respektive, listopad 2007 tam mám, ale třeba bude limit pět let).
    ADAM
    ADAM --- ---
    tak víšco, vybírat můžeš minimálně - kartou zaplatíš všude. a to je zadarmo...
    TURF
    TURF --- ---
    ADAM: jestli jsem to dobre pochopil, tak axa ma za vyber poplatek 59 korun / ppr 1%, tzn pri vyberu 120 euro (prece jenom -student na erasmu ;)) platim stejne jako u mbank, pri nizsim vyberu platim vic, pri vyssim min? hmm, stve me, ze by to byl fakt jednorazovej ucet pro erasmus, protoze na normalni pouzivani v cechach (nesporim a par let jeste nebude) je vyzname horsi.
    ADAM
    ADAM --- ---
    TURF: pro výběry v zahraničí je nejvýhodnější účet u AXA - výhodnějším kurzem to tam dostaneš velmi velmi těžko.

jako jediná alternativa mě napadá: fio/mbank > peníze hromadně převést přes směnárnu (exchange.cz nebo devizy.cz) > konto v EUR s kartou (buďto v belgické bance, nebo u přímo u fio, nebo by šly možná i ty moneybookers).

úspora varianty č. 2 je diskutabilní a složitost mnohonásobně vyšší...
    VANEK
    VANEK --- ---
    TURF: Fio celou historii.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam