• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: A nesouvisí to náhodou víc než s kurzy mBank s tím, že na tebe Švýcaři zkusili celosvětově známý ojeb http://www.nationwide.co.uk/mediacentre/PDF/Dynamic_Currency_Conversion_Factsheet1105.pdf ?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: visa CHF-EUR, mBank EUR-CZK + 2% :-) Takže s Axa by to bylo o cca 4,5-5% lepší.
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    NELDE: jojo, tohle si pamatuji ze svycarska, ale vybiral jsem tam v dobe, kdy mbank nemela limity/poplatky kolem vyberu z bankomatu v zahranici, takze jsem ten kurz mohl otestovat na nizsich castkach.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Ad kurzy při výběru mBank - vybíral jsem v CH z bankomatu CHF. A měl jsem nabídku na zaúčtování v CZK nebo CHF. Zvolil jsem CHF a udělal dobře - kurz, co mi mBank dala byl lepší než ten od CH banky. Na 150 CHF to dělalo 100 korun rozdíl.
    YNZA
    YNZA --- ---
    omg, co vsechno je v cene karty za 2500 korun?
    DANII_DP
    DANII_DP --- ---
    konec trial verze... :)
    EARL
    EARL --- ---
    hm, tak mi citibank poslala novou kreditku (pouzivam tu vernostni CSA, ktera sama o sobe neni uplne nejlevnejsi - 850 rocne). dopis zacinal informaci, ze schvalili moji zadost (zadnou jsem nedaval) a menej moji stavajici kartu za novej typ Mastercard World a to za stejnou cenu, pricemz standardni cena ty karty je 2500. Nova karta ale mela platnost jenom do cervna jako ta moje stara. Radsi jsem si teda zavolal na infolinku, kde mi slecna na neodbytne dotazy sdelila, ze zvyhodnena cena opravdu plati pouze do cervna, pak ze budu platit plnou cenu... takze asi adios, citi...
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TURF: mbank taky neomezeně (respektive, listopad 2007 tam mám, ale třeba bude limit pět let).
    ADAM
    ADAM --- ---
    tak víšco, vybírat můžeš minimálně - kartou zaplatíš všude. a to je zadarmo...
    TURF
    TURF --- ---
    ADAM: jestli jsem to dobre pochopil, tak axa ma za vyber poplatek 59 korun / ppr 1%, tzn pri vyberu 120 euro (prece jenom -student na erasmu ;)) platim stejne jako u mbank, pri nizsim vyberu platim vic, pri vyssim min? hmm, stve me, ze by to byl fakt jednorazovej ucet pro erasmus, protoze na normalni pouzivani v cechach (nesporim a par let jeste nebude) je vyzname horsi.
    ADAM
    ADAM --- ---
    TURF: pro výběry v zahraničí je nejvýhodnější účet u AXA - výhodnějším kurzem to tam dostaneš velmi velmi těžko.

jako jediná alternativa mě napadá: fio/mbank > peníze hromadně převést přes směnárnu (exchange.cz nebo devizy.cz) > konto v EUR s kartou (buďto v belgické bance, nebo u přímo u fio, nebo by šly možná i ty moneybookers).

úspora varianty č. 2 je diskutabilní a složitost mnohonásobně vyšší...
    VANEK
    VANEK --- ---
    TURF: Fio celou historii.
    TURF
    TURF --- ---
    MUNIN: super dekuju, uz jsem neco nastudoval a byl jsem rozhodnutej pro mbanku, blbyho kurzu jsem si vsimnul. znova prepocitam vsechny vydaje spojeny se zalozenim, vedenim a zrusenim uctu + poplatky za vyber vs nevyhodnej kurz.

jeste bych se chtel zeptat, jeslti nekdo nevite jak dlouho do historie standardne nabizej banky nahled v online bankovnictvi do pohybu penez na ucte. napr. komerecni banka nabizi 3 mesice, delsi vypis jen za poplatek na pobocce. (nenapadl me vhodnej vyhledavaci retezec, abych si to srovnal sam)
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    TURF: mBank má výběry z bankomatu mZdarma, ale poplatky má schované v bezkonkurečně nejhorším kurzu. Vyplatí se jen pro velmi malé částky. Záleží na destinaci. Pro některé země je výhodné Expres konto unicretina. Za zvážení stojí i účet u FIO a přeposílání peněz po eurozóně za 2 EUR.
    TURF
    TURF --- ---
    ahoj, chtel bych si zalozit ucet pro ucely studia v zahranici. skola 'nabizi' tohle:

"Vzhledem k tomu, že poplatky za převod finančních prostředků na účty studentů hradí škola, jednotlivé splátky odesíláme pouze na české korunové účty. Všichni studenti vyjíždějící v rámci programu Erasmus do zahraničí tedy musí mít založen korunový účet v některé z českých bank popř. mohou mít euroúčet v Komerční bance."

mate nekdo s podobnou situaci zkusenosti? budu muset tak 2-4x mesicne vybirat z bankomatu, tzn u KB zaplatim minimalne 2400kc za vybery. Mbank ma vyber v zahranici zdarma, jestli jsem to dobre pochopil. Je o tolik vyhodnejsi mit ucet v eurech (kdyz jde o celkove protocenou castku kolem 4000€), nebo ne? ppr nevyplati se mi kvuli tomu zalozit ucet primo v dany zemi (belgie) a penize na nej prevadet?
    momentalne zadnej ucet, od kteryho bych se mohl odrazit nevlastnim. dik!
    VANEK
    VANEK --- ---
    Mam pocit, ze moc lidi z bank, kteri muzou schvalit takove vydaje, tady neni :-)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Kdyby to tady někoho zajímalo, budu tam např. já nebo id BARD ;)

SmithNovak Sociální média ve finančních službách
    http://www.smithnovak.com/konference/socialni-media-ve-financnich-sluzbach.html
    MELOUN
    MELOUN --- ---
    jakou nemeckou banku a konto si vybrat?

bezne konto -> mzda + vybery z bankomatu
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    SKORZ: hledaj lidi do týmu a motivační pokec máš dostat do 140 znaků :) ale jinak by to nemuselo být špatné, nejvíc jsem zvědavý na IB, prý to bude mazec.
    SKORZ
    SKORZ --- ---
    Ví už se něco bližšího o Air Bank?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    STEPNI_VLK: platim, onehdy brblala zenska na cerpacce, ze chcu platit kartou mattonku. psychicky strasny problem pro ni. a na karte odblokovane na netove platby neni ani koruna, pokud se neco nechystam zaplatit.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ANTIHERO: Nevím, jak tomu říkali. Ale fakt je, že třeba pro použití automatů to bylo senzační. Drobné používali jen cizinci.
    BUDDHA
    BUDDHA --- ---
    Mám dotaz ohledně služby Servis 24, potřeboval bych poslat peníze na zahraniční bankovní účet v Tureckých lirách - (TRY). Jaký he poplatek za transakci a jaký bude kurz převodu z CZK na TRY? Děkuji
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam