• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    CMLKA: Nevím, co znamená příjemný kontokorent. Jako každá půjčka to není nic příjemného. Osobně mám raději kreditku, protože umožňuje bezplatnou půjčku (do výše měsíční útraty)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    btw me by se hodila asi nejaka jina - levnejsi banka nez je CS, protoze kdyz vidim, co platim kazdej mesic, ale mam u nich kontokorent a docela prijemnej, takze bych potrebovala takovej ucet, kterej taky kontokorent nabizi, nemate nekdo zkusenosti s tou Fio a kontokorentem? treba jak vysokej daj? jinak jsem koukala na ty poplatky za nej a z toho moc moudra nejsem teda - krome uroku taky pristaveni...
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    BUNDA: ale ano, je fakt, ze jsem to resil hned pri startu axy.
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    ok, diky - a takovy ty dalsi mouchy (zabugovany internet banking, nesouhlasici zustatky...) uz nejsou? :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LUDWIG_: posílá normálně, aktivuje se až následně - to je plus. ve tvém případě se může hodit - já teď kupoval trička na threadless.com a výsledný kurz byl skoro jako ČNB, musím říct, že tentokrát příjemně překvapili.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    LUDWIG_: posílá normálně.
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    nebo vubec :) no, co jsem ted procital mforum, tak mi prislo, ze axa to i po tom roce porad nevychytali.
    o co mi jde: jsem vetsinu roku v zahranici, takze by se ta jejich platebni karta, kdyz ma teda tak skvely kurz podle stastlivcu, kterym se podarilo to konto aktivovat, urcite sikla... v dohledne dobe budu v cechach tak na necely dva tydny v cervnu, takze jestli bych to stihl vyridit, resp. i s tim treba, ze aktivaci/kartu by prevzal nekdo z rodiny a pak mi to preposlal - takze je pro me asi hlavni otazka, jak to axa posila, ze pokud by to bylo nejak do vlastnich rukou, tak by to nemohl nikdo z pribuznych za me prevzit.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    LUDWIG_: nebo vubec :) chodi mi jen vypisy neaktivovaneho konta kazdy mesic :o)
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    jak momentalne funguje zalozeni sporicitu uctu u axy a vydani platebni karty, resp. jak dlouho to trva? vim, ze jsem ruzne cetl drive divoke zkusenosti, ze aktivace dosla az po mesici nebo dvou, s kartou obdobne atp.
    YNZA
    YNZA --- ---
    EARL: cili uplne nahovno, misto aby v tom bylo aspon treba nejaky zakladni cestovni pojisteni
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Nová karta vám zlevní volání v síti Vodafone. Šetřit můžete i v dalších sítích - Měšec.cz
    http://www.mesec.cz/clanky/kreditni-karta-vam-zlevni-volani-v-siti-setrete/
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    VANEK: http://www.citibank.com/czech/consumer-banking/czech/files/concierge.pdf

Ale nejpodstatnější rozdíl je kvalitní cestovní pojištění.
    VANEK
    VANEK --- ---
    EARL: WTF concierge služby?
    EARL
    EARL --- ---
    YNZA: samy picoviny, jako treba concierge sluzby zdarma (fakt netusim, k cemu bych je vyuzil...) nebo vyhodnejsi nacitani mil za utraceny penize. jediny, co bych oproti puvodni karte ocenil, je chip, ale ten uz snad vsude jinde davaj na kreditky standardne...
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Může být (a asi bude). Znělo to lákavě, vyhnout se kurzu mBank, jenže ten bankomatí byl ještě horší. Možná v případě velkých poplatků za výběr v cizí měně, jenže pak se aplikují poplatky za cizí bankomat, ne?
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: A nesouvisí to náhodou víc než s kurzy mBank s tím, že na tebe Švýcaři zkusili celosvětově známý ojeb http://www.nationwide.co.uk/mediacentre/PDF/Dynamic_Currency_Conversion_Factsheet1105.pdf ?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: visa CHF-EUR, mBank EUR-CZK + 2% :-) Takže s Axa by to bylo o cca 4,5-5% lepší.
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    NELDE: jojo, tohle si pamatuji ze svycarska, ale vybiral jsem tam v dobe, kdy mbank nemela limity/poplatky kolem vyberu z bankomatu v zahranici, takze jsem ten kurz mohl otestovat na nizsich castkach.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Ad kurzy při výběru mBank - vybíral jsem v CH z bankomatu CHF. A měl jsem nabídku na zaúčtování v CZK nebo CHF. Zvolil jsem CHF a udělal dobře - kurz, co mi mBank dala byl lepší než ten od CH banky. Na 150 CHF to dělalo 100 korun rozdíl.
    YNZA
    YNZA --- ---
    omg, co vsechno je v cene karty za 2500 korun?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam