• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MRTVY_KENNY: žeby to zrovna mBank, která si zakládá na jednoduchosti, srozumitelnosti a otevřenosti neměla dobře popsané?

Viz citace z webu Naše nabídka je jednoduchá a srozumitelná, pochopí ji každý.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ATAN: ano, viz grafek dole
    Průvodce kreditní kartou
    http://www.mbank.cz/osobni/mkreditky/pruvodce.html#tabs=1

je fakt, ze i kdyz to (ted) vim, tak v specifikaci produktu to vycist nejde, nebo jsem slepy. ale kreditku nemam. dale je fakt, ze za vyber hotovosti tam placnou 49kc poplatek, takze bych to asi neudelal i kdybych ji mel a o tehle vlastnosti nevedel..
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    ATAN: jistě jako u drtivé většiny kreditek.
    ATAN
    ATAN --- ---
    s tim vybiranim z bankomatu, kdy neplati bezurocne obdobi, je u mbank take?
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    VERONIKA22: to druhé naštěstí vím a z bankomatu nevybírám z kreditky nikdy (jednou jsem udělala výjimku, ale jen proto že jsem je nutně potřebovala a zapomněla jsem si doma kartu od normálního účtu, kde jsem prachy měla, takže mě to stálo snad akorát ten hnusnej poplatek za výběr z bankomatu (kterej mám u běžnýho účtu zdarma, prostě za blbost se platí).
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    VERONIKA22: pochopila
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    MRTVY_KENNY: no mě ty lidi taky přišli dost divný. Mě třeba vyděsilo ( snad jsem to pochopila správně ), že úroky rostou z celé částky vybrané na začátku a né z částky která mi momentálně zbývá k splacení.
    a že bezúročné období se vztahuje jen na peníze utracené placením kreditky v nějakém obchoďáku a né když si je vyberu z bankomatu :o(
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    resp. pro me je myslenka z toho, ze mesic freestylove utracim naslepo (nehlede na to, ze by mi do toho lezly nejake splatky pujcek, u kterych nemam ani poneti, kolik to tak muze radove byt) a nakonci mesice se mozna podivam na vypis z banky, jestli se vlastne zaplatilo inkaso, v oblasti hororu :)
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    VERONIKA22: videli. tusim, ze tam mezireci doporucili IZP (nebo to byl jiny dil, nevim) :)

ale pro lidi, jako byli ti v prikladu, je to asi ok. akorat si nejsem jisty, jestli se na to budou koukat, pze mi prislo, ze se akorat strasne divili, proc plati, co plati, ale tim veskera iniciativa skoncila. pani nevedela k tem kartam nic, jen to, ze se to strka do bankomatu a vylezou z nej prachy. dost strasny pripad.
    VERONIKA22
    VERONIKA22 --- ---
    když se tady tak hodně mluví o těch kreditkách, viděli jste už toto:

Suma sumárum aneb Kde jsou mé peníze — Česká televize
    http://www.ceskatelevize.cz/porady/10319299084-suma-sumarum-aneb-kde-jsou-me-penize/211562220100001/

já mám také kreditní karty a po shlédnutí tohoto pořadu jsem se přímo vyděsila co všechno nevím :o(
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    RETESKA: Na kurzech asi jo, protože ty má mBanka hodně špatné.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    WITTGENSTEIN: díky. a vyjde mě to lépe než kreditka od mBank kteoru mám teď? nevím přesně jaké jsou tam podmínky, jen že je tam 2 % měsíčně.
    a jakou jinou možnost než kreditku, pokud nemívám žádné stálé peníze na účtu? spořicí momentálně taky nemám, prostě peněz málo a občas je ta kreditka potřeba, většinou to splatím v bezplatném období, ale výjimečně i později.
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    RETESKA: Kdybych už chtěl kreditku, asi si vzal "Citi kreditkní kartu" (pozor, Citina jich má přehršel, tahle jediná mi připadá výhodná). Zřízení i vedení zdarma, trvalé inkaso (člověk nemusí hlídat splátky), kurs Citi střed + 2 procenta taky není špatný.
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    BUNDA: nakupuju dost z Anglie
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    RETESKA: kreditka s dobrým kurzem je tuším Cetelem, ale pokud by to nemusela být kreditka tak Axa debetka ke spořáku. Ale nákupy po netu kvůli clu už nebudou často tak výhodné :-(
    RETESKA
    RETESKA --- ---
    doporučili byste mi nějakou banku a typ karty když chci kreditní kartu dejme tomu do 20 000 s co nejlepším kurzem na nákupy na netu? a samozřejmě pokud možno dlouhým bezúročným obdobím, ale ten kurz je důležitější. prachy bych tam vracela ze svého konta v mBank.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    CMLKA: jj ;+)
    ADAM
    ADAM --- ---
    CMLKA: ty fungují i s ne-embosovanou kartou.

KERB: obojí by mělo fungovat celosvětově, ale na telefonu ti to přímo oni řeknou nejpřesněji.
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ENTENTYKY: super, tkaze platby pres net predpokladam fungujou :DD
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    CMLKA: ja s nima spokojena jsem :)
    KERB
    KERB --- ---
    ADAM: to se tyka jen prevodu v Evrope ne? viz. ...

Zajistíme pro Vás převod Vašich finančních prostředků do/z vybraných evropských zemí RYCHLE, LEVNĚ A SPOLEHLIVĚ.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam