• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    MRTVY_KENNY: Hlavně by měl exekutor vědět dopředu, kolik to bude stát. Zřejmě se domníval, že bezpoplatkovitost se vztahuje i na něj.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    "Ale zároveň rozhodli, že banka si sama nemůže stanovovat, jaké náklady jí vznikly." toto ji rozhodne nekdo jiny? nechapu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAMM: Hodinové náklady 135, to jsou z lacinho kraje :-) Ale ano, mohl by to být zajímavý precedent.
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ADAMM: Zřejmě nový zdroj příjmů doplňující bankovní poplatky :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Bývalý šéf exekutorů Podkonický prohrál spor s mBank u Ústavního soudu - Aktuálně.cz
    http://aktualne.centrum.cz/ekonomika/penize/clanek.phtml?id=700586
    KIDLI
    KIDLI --- ---
    mě by jen zajímalo, která banka tvrdí, že výpis z účtu není průkazný, ať se jí můžu zdaleka vyhnout
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    FEDAJKIN: podat reklamaci na platbu, at mu teda jeho banka vrati penize zpet, protoze prijemce tvrdi, ze platbu neobdrzel
    FEDAJKIN
    FEDAJKIN --- ---
    cau,
    kamarád poslal platbu na učet jednoho slevového serveru, má výpis z učtu všechno, ale oni tvrdí že platba nedošla a voucher dát nechtějí. Podle banky prý výpis z učtu není průkazný. A dokumet který by platbu potvrdil prý stojí asi litr. Nějaké nápady? Dík.
    ENTENTYKY
    ENTENTYKY --- ---
    TOM_HOST: ja to od nich mela ve zprave v inet bankovnictvi
    VANEK
    VANEK --- ---
    MUNIN: Většinou se používá spíš předčasná výměna za stovku dle http://www.mesec.cz/clanky/s-platebnimi-kartami-maestro-uz-jde-platit-na-internetu/ (ale jasně, tam není stejné číslo).
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    VANEK: Přesně tak, je to předčasná obnova za 250.-
    VANEK
    VANEK --- ---
    TOM_HOST: Zjevně protože nesleduješ [ VANEK @ mBank ] nebo nějaká oborová média.

MUNIN: Nějakým způsobem se dá dostat i ke stávajícím kartám, ale to je AFAIK de facto zpoplatněná výměna za novou.
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    ADAMM: MUNIN: a proc to nevim? :) platim visu jak blb ...
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    TOM_HOST: Zhruba od půlky dubna je na jejich (=ČSOB) nově vydaných Maestro kartách CVV kód a dá se s nimi platit na netu.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    TOM_HOST: Maestrem se teď už dá platit on-line :)
    TOM_HOST
    TOM_HOST --- ---
    SHADOWALKER: fio ma internetovou kartu zdarma? Odkdy?
    SHADOWALKER
    SHADOWALKER --- ---
    HARALD: Dospěla jsem do stejného bodu a zřídila si účet u Fio. Internetovou kartu mají, měla by mi přijít za 14 dnů na pobočku - provoz zdarma. Embosku jsem zatím neřešila. Po dobu testování Fio (a než dorazí poslední fakturované platby) si ještě nechávám RB.
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: U mBank můžeš internetové transakce povolovat a zakazovat sám přímo v IB s okamžitou platností. Tedy pokud chceš nakupovat, tak ji povolíš a pak zakážeš.
    HARALD
    HARALD --- ---
    COMMANCHE: Když mi někdo ukradně běžnou debetní kartu, nebude ji moct použít k nakupování v inetových shopech, protože tam jsou inetové transakce zakázány. Na netové kartě mám navíc poměrně nízký limit, nižší, než využívám při platbách běžnou kartou.
    COMMANCHE
    COMMANCHE --- ---
    K cemu je dobre mit kartu specialne na internetove platby? Ja pouzivam na to kreditku od Citibank - je taky zadarmo, neni spojena s uctem, da se platit i v obchodech a ma bezurocnou dobu 55 dni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam