• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    KRONDOL
    KRONDOL --- ---
    ADAM: jojo tam mela pobocku IPB ale jestli to prevzala CSOB?
    SOWA_VYPALENA: Jinak ale asi mimo nicmene napriklad HSBC ti umozni kdyz se stehujes otevrit do predu konto v jakekoliv zemi kde maji pobocku, spravni jednorazovy poplatek je 100 GBP,
    ADAM
    ADAM --- ---
    csob by pobočku v londýně měla mít ještě od totality.
    KRONDOL
    KRONDOL --- ---
    SOWA_VYPALENA: Tak na odpovedi jsem zvedav "nase" jako pusobici na uzemi Cr, ja vim jenom o HSBC ale u te si v CR ucet asi neotevres pokud jsem nepodcenil tvoji financni situaci a potom RBS, pak ING ale to nevim jak presne funguje v CR a pak jiste rada dalsich nadnarodnich firem. Mozna jsou dalsi. Nicmene pokud myslis "nase" jako ceska tak asi zadna. Jinak k cemu to potrebujes?
    SOWA_VYPALENA
    SOWA_VYPALENA --- ---
    Nevite nekdo, ktera nase banka ma pobocky ve Velke Britanii? Jsem z toho jelen:-P
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    VIDOCQ: Tak ještě zkusit toho finančního arbitra: http://www.finarbitr.cz/ nebo i ten se nějak vyjádřil?
    VIDOCQ
    VIDOCQ --- ---
    Před pár měsícema jsem slíbil, že napíšu jak dopadlo to vykradení bankovního účtu [ VIDOCQ @ Banky, bankovnictví, bankovní operace ] Takže bylo vybíráno(vykradeno) ze dvou bankomatů. Z jednoho v Mostě a z druhého, o pár hodin později, v Děčíně. Ten mostecký nemá žádnou kameru (ČSOB), ten v Děčíně (KB tuším) sice kameru má ale v tu chvíli byla mimo provoz. Takže pachatel neznámý, případ se odročuje a Komerční banka samozřejmě peníze nevrátí :( Táta si založil účet u jiné banky, to je asi tak jediné co na svou obranu může udělat.
    NELDE
    NELDE --- ---
    LEDOFREDO: Musím přiznat, že pokud budou bankéřky v plavkách, tak asi nakouknu do pobočky, ale bude o důvod méně si tam otevřít účet (-;
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    HARALD: musim rict ze pokud srovnam dojem z tohohle rozhovoru (cetl sem teda jen zacatek) s tema velkohubejma recma z twiteru tak to je nebe a dudy - tohle na me pusobi dostatecne profesionalne na to abych byl alespon zvedavy co se z toho vyvine
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    WITTGENSTEIN: Věř tomu, že Erich jo.
    NELDE
    NELDE --- ---
    WITTGENSTEIN: Je hezké, že mBank nepovažují za konkurenci. Jenže klienti to srovnávat budou (-;
    HARALD
    HARALD --- ---
    WITTGENSTEIN: Neznám nikoho, kdo by pozitivně reagoval na dosavadní projevy Air Bank. Můj dosavadní dojem je "jsme nafoukaní, arogantní a nepříjemně familierní hajzlíci a vy si z nás koukejte sednout na zadek".
    WITTGENSTEIN
    WITTGENSTEIN --- ---
    Šéf Kellnerovy Air Bank: Chceme být osinou v zadku velkých bank | byznys.ihned.cz - Lidé
    http://byznys.ihned.cz/lide/c1-52052620-sef-kellnerovy-air-bank-chceme-byt-osinou-v-zadku-velkych-bank

Na to mě napadá jen: "You talk the talk, but can you walk the walk?"
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LEDOFREDO: viz: http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/faq-otazky-a-odpovedi/?category=85

Podmínky mBank umožňují být vlastníkem (či spoluvlastníkem) pouze jednoho osobního účtu mKONTO, ale až 4 spořících účtů eMAX a eMAX Plus. Chcete-li např. mít s manželem či manželkou dva společné účty, nezadávejte se jako spolumajitelé, ale po otevření účtu nahlaste druhou osobu jako disponenta (to provedete přes mLinku).
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    LEDOFREDO: ano, v tomto se nezměnilo nic.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    ma porad mbank pouze jedno mkonto na cloveka ? nejak to nemuzu na webu najit
    SKORZ
    SKORZ --- ---
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Co konkrétně? (-;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: díky - to je kvalitní zpětná vazba - předávám dál :)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Souhlas - také si myslím, že mBank ještě neskončila. Ale problém je, že na přitažení dalších klientů (které potřebuje), je nutné přijít s novou kampaní a to znamená nový produkt. A prohlašovat za nový produkt něco, co mají dávno všichni, není nejlepší strategie. Tedy kontokorent super na převedení více současných zákazníků z "druhé" banky do "jediné" banky (neboť díky kontokorentu si nechávají dva účty - tak jako já si nechávám druhý kvůli zahraničním platbám), nicméně se to nedá prodávat marketingově. Zejména, když jízlivé jazyky by mohly vracet úder odkazem na sliby.
    Nechápu ale, proč mBank nedělá reklamu na svoji debetní kartu - bez poplatku (naprostá většina bank nějaký poplatek má, i když ho první rok odpouští) s výběry z bankomatů bez poplatku (za určitých podmínek). Třeba formou té reklamy na MasterCard. Nebo prostým PR - udělat velký srovnávací průzkum jako poplatky v průměru platí klienti té které banky a pak udělat velký článek na srovnání nikoli "modelových" klientů (kteří neexistují), ale prostě vybrat vzorek obyvatel a projít jejich bankovní výpisy za jeden rok.
    Optimální by bylo nabídnout i karetní pojištění "zadarmo" - za jistých podmínek - velká útrata kartou. Třeba formou bonusového programu - za každou platbu kartou body a ty body se dají užít k platbě dodatečných poplatků - třeba jednorázové platby ve větším počtu, výběry z bankomatu, pojištění, úrokové zvýhodnění. Atd. Optimálně metodou "mám-li platit poplatek, prvně se použijí body".
    VANEK
    VANEK --- ---
    Potěší i "Chceme vám říci: ačkoliv jsme již získali bankovní licenci, není komunikace pod značkou Air Bank do okamžiku zápisu do obchodního rejstříku možná. Proto všechna ostatní místa včetně sítí typu Twitter, Facebook, kde s vámi budeme mluvit, zatím mlčí." A pod tím "http://Facebook.com/airbank | http://Twitter.com/air_bank" - aha, ono je to prázdný a tohle byla http://twitter.com/airbanka ! Tím se vysvětlují ty twíty "nikdy jsme neříkali, že tohle je náš oficiální účet, a nikdy, že to není náš účet". Bože bože...

Bože, bože: "Ajtakrajta, co jsme provedli? My jsme někdy rozverní, ale nemyslíme to zle." 19 hours ago
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam