• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAM
    ADAM --- ---
    axa - zadával jsem teď příkaz přes netbanking a nešlo to. nikdo neví proč, prostě to nešlo poslat. na infolince nevěděli, tak jsem to druhý den zadal přes telefon (zdarma).

nutno říci, že z jejich webu čiší hrozný amatérismus. ale naopak jednání lidí u telefonu je skvělé.

jednou mi dokonce volali, že mám na kartě nějaký pohyb v polsku, zda je to OK. celkově hodnotím kladně.

BUNDA: zuno mi nepřipomínej, v pátek jsem si vzpoměl, že bych měl na spořák převést peníze, aby byly s tou jejich akcí - a už jsem to nestihl. v pondělí už to nešlo :-(
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    co Zuno? Osobní zkušenosti s kurzy tedy s Visou od nich ještě nemám.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    NELDE: Po odchodu HSBC zbývá jen Cetelem a Axa. Ale Cetelem má poplatky za vedení. Nutno nicméně říci, že Axa je dost nespolehlivá - několikrát se mi stalo, že v USA platba bez zjevného důvodu neprošla.
    ADAM
    ADAM --- ---
    NELDE: pokud by to bylo vyloženě na eura, tak může být vhodná moneybookers.

ale pokud to má být multi-měnové, tak nic než axa lepšího nevymyslíš - kurz střed prostě neseženeš nikde jinde...
    NELDE
    NELDE --- ---
    Silně přemýšlím o nějaké zahraniční platební kartě s dobrými kurzy. Optimálně bez poplatků za užívání a za výběry a optimálně takovou, kde vložím peníze před cestou a pak vyberu zbytek. Existuje něco lepšího než ten spořící účet od Axa?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    tak tu máme opět akci ING, pokud ještě někdo nemá ING konto a chce mít v prosinci 3,5% (do 200 tis. nad tuto částku je standardních 1,75%) tak vám v poště předám unikátní kód. Já dostanu odměnu a vy vyšší úročení :-D
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Air, Era, Equa, Fio, mBank, Zuno: Kterou si vybrat? - FinExpert.cz
    http://finexpert.e15.cz/air-era-equa-fio-mbank-zuno-kterou-si-vybrat_1
    HIMIX
    HIMIX --- ---
    No oni taky nemaj jinou moznost, u nas jeste porad neni placeni kartou tak rozsirene jako v zahranici, takze lidi slysej na bankomaty a poplatky s tim spojene, proto taky spousta lidi ma rada CS, protoze proste ma bankomat na kazdem rohu. A Equa bank asi moc bankomatu mit zatim nebude, tak potrebujou lakadlo...
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Je pravda, že pokud je výběr za 9,- tak se chování spotřebitelů moc nezmění, tedy dotace bude stejná, nebo možná nižší než u mBank. Jen v případě, že člověk potřebuje jeden měsíc vícekrát, tak to pak tolik nemrzí.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NYX: Většina českých bankomatů si bere taky víc než 9 Kč; proč by to nedotovali?
    NELDE
    NELDE --- ---
    NYX: Spíše to bude jako, když jsem před pár dny platil $2 v Atlantě - prostě bankomat si účtuje poplatek sám a banka pak přidá jen svůj - já dostal $200 na ruku a na výpisu je $202.
    NYX
    NYX --- ---
    by me spis zajimalo, jak tyhle sliby splni...treba v thajsku si vetsina bank bere 150B (asi 90Kc) za vyber, takze to EB bud bude dotovat nebo lzou :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: A říkají, co je jejich cílem (-;
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MRTVY_KENNY: co nemaj co skrývat :-D
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    konecne banka, ktera ma na reklame normalni lidi :o))

ATAN
    ATAN --- ---
    Nevite jak levne prevest penize z Ruska?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NAVARA: ano na PP a net platby není emboss třeba ten využiješ nejčastěji v půjčovnách aut a občas někde, kde ještě mají žehličku a ty místa ubývají.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ADAM: chci mit pro kazdou menu dva ucty - na jednom mam penize ale bez karty, na druhem mam prd a kartu s povolenymi platbami; pokud mi k tomu u axy budou stacit jen dva ucty, pak super

BUNDA: jeden (CZK) mam kvuli kompatabilite, ostatni samozrejme pokud vystacim pro paypal&spol s non-emboss, tak mohou byt obyc
    ADAM
    ADAM --- ---
    NAVARA: me jde přes web taky otevřít jen EUR.
    na časté placení v různých měnách na webu je ideální axa.

mají tak dobrý kurzy, že tě to vyjde levněji než účty pro každou měnu zvlášť a oser to je nulovej (jediný účet navíc).
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: No, třeba bez embossu bych zůstal před pár dny na letišti.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam