• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    MRTVY_KENNY: me to vcera slo uplne normalne...penize tam hned byly a hned sem zadala prikaz k uhrade a bez problemu sel...
    VANEK
    VANEK --- ---
    E2E4: Heh, pobočkoví pracovníci :-)

MRTVY_KENNY: Na rozdíl od ADAM jsem stihl peníze do Zuna poslat tak, že 30. přišly, i založil jsem si tu jejich akci. Pak jsem dostal měsíční výpis: běžný ÚČET + Přijatá domácí platba, - Převod základního vkladu, zůstatek 0,00; na druhé stránce SPOŘENÍ s jiným číslem účtu bez pohybu... co? Až po přihlášení do IB jsem zjistil, že peníze mám na VKLADu a o tom mi neposlali nic.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    hm, zuno se chova divne, ze sporaku na ucet jde prevest ihned (ala mbank), ale kdyz chcu tu prevedenou castku pustit mimo banku, tak hlasi, ze tam penize vlastne nejsou.
    ADAM
    ADAM --- ---
    tak jednoduše to fio.

případně třeba moneybookers prepaid card může být šikovná (tuším jen eur/gbp)
    E2E4
    E2E4 --- ---
    ADAM: díky.. a ne, řeším kurzové riziko při pobytu v cizině.. :)
    ADAM
    ADAM --- ---
    E2E4: fio.
    ale pokud to máš jen na platby v zahraničí či na internetu, tak zvaž axu - má tak výhodné kurzy, že to je asi lepší než devizový účet.
    E2E4
    E2E4 --- ---
    V jaké bance se dá nějak bezbolestně a bezpoplatkově založit devizový účet s platební kartou?
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    Tak si mnou FIO zahrálo vtipnou hru vyzvedni si svou kartu :-)

Účet i kartu jsem kdysi získal na Senovážným, kde chodím občas okolo. Přišla mi výzva na vyzvednutí obnovené karty, ale nevím proč na Ječnou co sem nějak ve zprávě přehlédl a dovalil se na Senovážný. Tam po chvilce hledání mi maník dohledal, že si mám skočit do Ječný. Ok tak jsem tam dorazil, ale protože jsem neměl u sebe starou kartu tak jsem novou nedostal :-D Prý to bez ní nemohou vydat. Tak jsem je požádal o přesun karty na Senovážné a za pár týdnů si dám repete.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    Mimochodem, tak jsem si dnes přidal do svého portfolia účtů Equa bank. Na první pohled vypadá Internet banking docela fajn, založení konta rychlovka (imho i lepší než mBank nebo Zuno). Uvidíme. Zatím líbí, protočit 15k nebude problém... Asi si z toho udělám aktuální spořák :) jen ty kurzy mají prý ještě horší než mBank :( tím se výhoda výběru kdekoliv na světě za 9 Kč relativně nuluje ;]
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: To jako, když mi nabídnou účtovat platbu v CZK, tak si to mám vybrat? Protože horší to nebude? V bankomatech mi to přišlo naopak.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    GOR: no já si rozhodně nestěžuju, kurz je to v tomhle případě naprosto libovej :)
    GOR
    GOR --- ---
    ADAMM: To samy se mi stalo v Polsku u OMV, platil jsem a na listku z terminalu byla castka v CZK, s tim, ze pak na rozpisu transakce u mB byl obdobne sileny prepocet jako ukazujes.
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    MRTVY_KENNY: jj pak je to za běžných 1,75%. Ing dělá tyhle akce celkem pravidelně a pokud chce někdo zakládat Ing konto tak se vyplatí právě v době akce.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    BUNDA: "v prosinci" jako na mesic?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    hmm... tak teď jsem překvapil sám sebe... podíval jsem se a je tam tohle:

Částka v původní měně-70 368,00 CZK
    Částka v zúčtovací měně-2 953,16 EUR
    Směnný kurz 1 EUR/CZK
    Částka v měně účtu-70 368,00 CZK

S tím, že na Pelikánovi jsem to už viděl v korunách. Letenky do Indie pro šest lidí s pojištěním storna, btw.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: já k Axa kartě zapomněl pin, tak jsem ji používal jen pro online platby a střídavá spokojenost - několikrát se mi nepovedlo zaplatit letenky (určitě to byl wizzair a ještě něco, myslím, že norwegian nebo easyjet). ale kurz super. na islandu jsem s ní platil často, protože jsem viděl, že kamarád měl Axa kartu a kromě benzínek to nikdy nechtělo pin, jen podpis :) jedenkrát (termální lázně) to nefungovalo, jinak všude.

internet banking peklo, ale já tam prostě nechodím, nic nepotřebuju. papírový výpis je kupodivu zdarma a od původní podoby se výrazně vylepšil (dřív z toho nebylo vůbec jasné, co je to za transakci, minimálně já nedostával informace z pole popis platby, byl tam nějaký bullshit kód) - a snad už i s těma letenkama se to mohlo zlepšit :) poslední jsem musel kupovat s ne moc výhodným kurzem u mBank - 70k na kreditce, to jsem na Axe zrovna fakt neměl a bylo třeba jednat rychle ;) ale zrovna v tomhle případě jsem určitě na kurzu pěkně zakrvácel, ani se mi nechce se dívat :D
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    BUNDA: Zuno karetní transakce účtuje přes EUR svým deviza prodej kurzem. Ten není tak zlodějský jako v mBank, ale jaké poplatky schovávají do VISA konverze mimo eurozónu je zatím nejasné. Lepší než AXA to každopádně nebude.
    ADAM
    ADAM --- ---
    axa - zadával jsem teď příkaz přes netbanking a nešlo to. nikdo neví proč, prostě to nešlo poslat. na infolince nevěděli, tak jsem to druhý den zadal přes telefon (zdarma).

nutno říci, že z jejich webu čiší hrozný amatérismus. ale naopak jednání lidí u telefonu je skvělé.

jednou mi dokonce volali, že mám na kartě nějaký pohyb v polsku, zda je to OK. celkově hodnotím kladně.

BUNDA: zuno mi nepřipomínej, v pátek jsem si vzpoměl, že bych měl na spořák převést peníze, aby byly s tou jejich akcí - a už jsem to nestihl. v pondělí už to nešlo :-(
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    co Zuno? Osobní zkušenosti s kurzy tedy s Visou od nich ještě nemám.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    NELDE: Po odchodu HSBC zbývá jen Cetelem a Axa. Ale Cetelem má poplatky za vedení. Nutno nicméně říci, že Axa je dost nespolehlivá - několikrát se mi stalo, že v USA platba bez zjevného důvodu neprošla.
    ADAM
    ADAM --- ---
    NELDE: pokud by to bylo vyloženě na eura, tak může být vhodná moneybookers.

ale pokud to má být multi-měnové, tak nic než axa lepšího nevymyslíš - kurz střed prostě neseženeš nikde jinde...
    NELDE
    NELDE --- ---
    Silně přemýšlím o nějaké zahraniční platební kartě s dobrými kurzy. Optimálně bez poplatků za užívání a za výběry a optimálně takovou, kde vložím peníze před cestou a pak vyberu zbytek. Existuje něco lepšího než ten spořící účet od Axa?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam