• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: A co přesně jsi teda zadával?

NELDE: A kolik je to v ČSOB? Fií karty jsou stejně přes ně...
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: Možná debetní embosovaná karta? Možná zahraniční výběr? Zkusil jsem dát výběry do vlastní banky a bez zahraničního. Tady jsou výsledky:
    mBank mKONTO 0,- Kč
    PS Online účet 0,- Kč
    Fio běžný 25,- Kč
    Equa bank 27,- Kč
    ZUNO účet 54,- Kč
    Airbank Malý tarif 55,- Kč
    Osobně u Fio uvažuji jako o alternativě pro vklady/výběry na pobočce, ale ve skutečnosti je nepotřebuji.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Nevím. Zadal jsem, co užívám u mBank.
    HARALD
    HARALD --- ---
    NELDE, NAVARA: To by mne taky zajímalo. Ta FIO musí být, že jsi si nahodil nějakou placenou službu. Myslím, že patřím k náročnějším klientům, ale platím jenom a pouze za nadstandardní platební kartu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NAVARA: Hádám výběry v cizích bankomatech.

ADAMM: Obávám se, že to bude mít fakt boj s Goliášem - ČNB pokud vím stížnosti bere dost byrokraticky a nechá se obulíkovat jakkoli.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: čím ti tolik nastoupaly poplatky u FIO? mně snad jediné co mi účtují je karta a nezrovnalevný smsky
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak jsem si na Kalkulátoru na stránkách bankovnípoplatky vyjel, kolik by mě stálo vedení účtu jinde. Zajímavé výsledky

mBank 35,- Kč
    Equa bank 36,- Kč bez kreditky
    Airbank 150,- Kč bez kreditky
    ZUNO účet 194,- Kč bez kreditky a bez embosované karty
    Fio běžný 210,- Kč bez kreditky

Když jsem viděl ty nové "banky", tak jsem zjistil, že mě moc nelákají - každá má jednu, dvě výhody a to je všechno, mBank u mě stále vede, jen čekám s čím přijde, aby odrazila nápor.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    zajímavá zkušenost s Českou spořitelnou:

Profesionálové z České spořitelny. Blog - Pavel Chlumský (blog.iDNES.cz)
    http://chlumsky.blog.idnes.cz/c/210996/Profesionalove-z-Ceske-sporitelny.html
    MITSU
    MITSU --- ---
    MUNIN: jo, máš pravdu, prodej, jsem blbej.. nicméně ta odpověď se primárně týkala toho, že je to kurz banky, co vydá kartu (v některých případech kurz MUZO)..
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    STARDAY: I naopak platí, že vybere-li někdo z českého bankomatu librovou kartou, použije se - nestanoví-li vydávající banka něco jiného - kurz deviza prodej banky, která vydala kartu, + poplatky.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    MUNIN: otazka ale byla presne naopak
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    MITSU: Při výběru valut ze zahraničního bankomatu česká banka klientovi s korunovým účtem devizy prodává, a tedy se zpravidla použije kurz "deviza prodej" (nebo střed + fixní přirážka, nebo kurz asociace + přirážka, nebo přepočet kurzem asociace na zúčtovací měnu + některý z předchozích mechanismů) - rozhodně ale nikoli "deviza nákup". Plus poplatky za výběr.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MITSU: jak myslíš. poboček mají řádově víc než ty "nové banky", služby jsou imho OK, pro běžný podnikatelský účet (bavíme-li se o menší firmě, nikoliv o nějaké akciovce) je to podle mě zcela pohodová volba. ale samozřejmě dle libosti. i když to pro mě byla dlouho největší konkurence, rozhodně jsem nikdy nepoužíval argument "je to jenom záložna", to je imho kravina (= stejně se tím v podstatě nic nemění).
    MITSU
    MITSU --- ---
    ADAMM: Kvuli rozsahu produktu a sluzeb..a porad ji mam tak nejak zazitou jako druzstevni zaloznu..
    JPI
    JPI --- ---
    MITSU:
    > v cechach bys diky vynosum ze zahr. plateb pak dost usetril, dostal bys o dost
    > nizsi sazbu

Jako, že bych jim roky posílal tisíce na poplatcích a oni by mi pak možná dali levnější úvěr? Nepracuješ náhodou v bance? :) Myslím, že to by jiný nevymyslel :).

Svět tak myslím nefunguje, čím více se necháš škubat, tím více tě škubat budou.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MITSU: můžu se zcela bez ironie zeptat, proč FIO nepovažuješ za banku, když to banka je?
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    jsem narazil na

Auf Wiedersehen Raiffeissen! Blog - Ivan Pilný (blog.iDNES.cz)
    http://pilny.blog.idnes.cz/c/213822/Auf-Wiedersehen-Raiffeissen.html
    MITSU
    MITSU --- ---
    Nejsem si jistej, jestli ti to rekli uplne spravne..kazdopadne slovensko je dobra volba..pokud nebudes chtit v budoucnu uver, kterej ti slovaci vetsinou nedaji..v cechach bys diky vynosum ze zahr. plateb pak dost usetril, dostal bys o dost nizsi sazbu (kdyby sis o to sam rekl, ve vetsine pripadu:)
    MITSU
    MITSU --- ---
    Jinak SEPA platby jsou pro cesky banky vybornej byznys..stoji je podstatne min nez europlatby a klientum uctujou podstatne vic, nez za europlatby..klasickej error evropsky komise, ktera zavedla SEPA system s cilem usetrit klientum penize:)
    JPI
    JPI --- ---
    MITSU: Podle toho jak mi to všude v bankách vysvětlovali, tak jsou SEPA a TARGET2 dva odlišné systémy. TARGET2 (který je výrazně levnější) má implemetováno většina bank evropské unie. Bohužel, pokud odesílatel nezvolí při odesílání, že chce TARGET2 (to mi odesílatele nutit nemůžeme), tak to banky posílají přes SEPA, protože tam mají větší provize na úkor klienta.

Za těch pár dní co to zjišťuju jsem dospěl k názoru, že v ČR není kde brát a účet založím v jiné zemi při nejbližší cestě za hranice. Přičemž tím zahraničím myslím i Slovensko. Kde firemní účet stojí 0,- Sk a příjem libovolné platby ze zahraničí 0,13 EUR. O něčem takovém si můžu nechat v ČR jen zdát.
    MITSU
    MITSU --- ---
    Ad vybery z bankomatu - nepouzije je nejnevyhodnejsi kurz..pouzije se kurz deviza nakup banky, ktera kartu vydala, nikoliv te, ktere je bankomat..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam