• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ADAMM: Akorát že nevím, jak u mBank či Zuno, ale u Poštovky za ně platím 3 Kč (stejně tak jako za jakékoliv jiné informační sms).. a bez zůstatku..

CMLKA: Ve srovnání s ČS je snad každá banka lepší. ;) A když už mluvím o ČS, nesnáším ty jejich stupidní reklamy s tím stále stejným pohodově stupidním párem. Ty když vidím, tak mi vstávají vlasy hrůzou a mám chuť vraždit..
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ADAMM: jasny, to urcite nerikam...porovnavam s CS moji dosud jedinou bankou :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CMLKA: smsky po každé operaci (a se zůstatkem) jdou nastavit odjakživa i v mBank - a určitě i ve spoustě jiných bank :) takže dobrý, ale fakt žádná revoluce :D
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    hrozne se mi libi system sms zasilani zustatku na uctu u Zuno, neposilaj mi kazdy rano v sedum (!) jako sporka pouze stav uctu, ale posilaj mi smsku po kazdy platbe kartou, vyberu z bankomatu, prikazu k uhrade - pisou, udelali jste to a to a zbejva vam tolik a tolik...takze kdyby mi chtel nekdo zneuzit kartu, tak o tom vim okamzite!

jo a je fajn, ze z bankomatu jde vybirat rovnou i ze sporiciho uctu, to jsem netusila, nejdriv sem si to prevedla na normalni,a le nebylo to potreba!
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    Minulý týden měla KB smolný týden. 1.11. několikahodinový výpadek internetového bankovnictví a u 3 pražských bankomatů skimming (kopírovací) zařízení.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    vytocila me pekelne csob

na osobnim mam kontokorent 15 bez poplatku.. jen uroky z cerpaneho uveru
    zrizovala jsem si KK u firemniho na 50
    ani Ň o nejakym mesicnim poplatku, a to jsem tam kvuli tomu byla asi 3x osobne
    a oni za to hrabaji 100 mesicne jenom proto, ze mam tu moznost cerpat

jsem napsala nasranej email a pozadala je, at si ten poplatek laskave zrusi nebo zrusim ja je.. grrr
    ATAN
    ATAN --- ---
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: vlastní nemají, protože rozjet karetní centrum není taková prdel, prej na tom pracují a pak budou mít - jsem zvědav, jestli příslušně k tomu zvednou poplatky ostatních bankomatů apod.

každopádně to, že nejsou vidět blokace a že karta nemá vždy stejný zůstatek jako účet, saje...
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: V téhle nižší variantě mělo ČSOB 105,- (PS tam máš za 0,-)
    Ad zadání - zadej svoje a uvidíš. Mě u Fia vadí právě to, že nemá vlastní karty (optimální by bylo, kdyby měli na výběr jestli vlastní nebo ČSOB, resp. klidně obě).
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: A co přesně jsi teda zadával?

NELDE: A kolik je to v ČSOB? Fií karty jsou stejně přes ně...
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: Možná debetní embosovaná karta? Možná zahraniční výběr? Zkusil jsem dát výběry do vlastní banky a bez zahraničního. Tady jsou výsledky:
    mBank mKONTO 0,- Kč
    PS Online účet 0,- Kč
    Fio běžný 25,- Kč
    Equa bank 27,- Kč
    ZUNO účet 54,- Kč
    Airbank Malý tarif 55,- Kč
    Osobně u Fio uvažuji jako o alternativě pro vklady/výběry na pobočce, ale ve skutečnosti je nepotřebuji.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Nevím. Zadal jsem, co užívám u mBank.
    HARALD
    HARALD --- ---
    NELDE, NAVARA: To by mne taky zajímalo. Ta FIO musí být, že jsi si nahodil nějakou placenou službu. Myslím, že patřím k náročnějším klientům, ale platím jenom a pouze za nadstandardní platební kartu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NAVARA: Hádám výběry v cizích bankomatech.

ADAMM: Obávám se, že to bude mít fakt boj s Goliášem - ČNB pokud vím stížnosti bere dost byrokraticky a nechá se obulíkovat jakkoli.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: čím ti tolik nastoupaly poplatky u FIO? mně snad jediné co mi účtují je karta a nezrovnalevný smsky
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak jsem si na Kalkulátoru na stránkách bankovnípoplatky vyjel, kolik by mě stálo vedení účtu jinde. Zajímavé výsledky

mBank 35,- Kč
    Equa bank 36,- Kč bez kreditky
    Airbank 150,- Kč bez kreditky
    ZUNO účet 194,- Kč bez kreditky a bez embosované karty
    Fio běžný 210,- Kč bez kreditky

Když jsem viděl ty nové "banky", tak jsem zjistil, že mě moc nelákají - každá má jednu, dvě výhody a to je všechno, mBank u mě stále vede, jen čekám s čím přijde, aby odrazila nápor.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    zajímavá zkušenost s Českou spořitelnou:

Profesionálové z České spořitelny. Blog - Pavel Chlumský (blog.iDNES.cz)
    http://chlumsky.blog.idnes.cz/c/210996/Profesionalove-z-Ceske-sporitelny.html
    MITSU
    MITSU --- ---
    MUNIN: jo, máš pravdu, prodej, jsem blbej.. nicméně ta odpověď se primárně týkala toho, že je to kurz banky, co vydá kartu (v některých případech kurz MUZO)..
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    STARDAY: I naopak platí, že vybere-li někdo z českého bankomatu librovou kartou, použije se - nestanoví-li vydávající banka něco jiného - kurz deviza prodej banky, která vydala kartu, + poplatky.
    STARDAY
    STARDAY --- ---
    MUNIN: otazka ale byla presne naopak
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    MITSU: Při výběru valut ze zahraničního bankomatu česká banka klientovi s korunovým účtem devizy prodává, a tedy se zpravidla použije kurz "deviza prodej" (nebo střed + fixní přirážka, nebo kurz asociace + přirážka, nebo přepočet kurzem asociace na zúčtovací měnu + některý z předchozích mechanismů) - rozhodně ale nikoli "deviza nákup". Plus poplatky za výběr.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam