• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    VANEK: Tu samou funkci splní i posílání via email. Kdo má chytřejší telefon (ani vlastně nemusí) má info "SMS" bez poplatku. Zajímejte se, zda vaše banka umí posílat tyto zprávy emailem...
    VANEK
    VANEK --- ---
    STEPNI_VLK: Chápu-li dobře http://www.zuno.cz/pomoc/uzitecne-informace/cenik/ , je to služba SMS Plus - paušál 18 měsíčně nebo zahrnuto v paušálu 68 za Účet Plus. Dle http://www.mbank.cz/informace-k-produktum/sazebnik-osobni-finance/?tabs=6 je 1,40 za SMS, ale dá se koupit výhodnější balíček s cenou klesající pod korunu; ve Fiu je 2,40 za SMS.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    ADAMM: Akorát že nevím, jak u mBank či Zuno, ale u Poštovky za ně platím 3 Kč (stejně tak jako za jakékoliv jiné informační sms).. a bez zůstatku..

CMLKA: Ve srovnání s ČS je snad každá banka lepší. ;) A když už mluvím o ČS, nesnáším ty jejich stupidní reklamy s tím stále stejným pohodově stupidním párem. Ty když vidím, tak mi vstávají vlasy hrůzou a mám chuť vraždit..
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ADAMM: jasny, to urcite nerikam...porovnavam s CS moji dosud jedinou bankou :)
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CMLKA: smsky po každé operaci (a se zůstatkem) jdou nastavit odjakživa i v mBank - a určitě i ve spoustě jiných bank :) takže dobrý, ale fakt žádná revoluce :D
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    hrozne se mi libi system sms zasilani zustatku na uctu u Zuno, neposilaj mi kazdy rano v sedum (!) jako sporka pouze stav uctu, ale posilaj mi smsku po kazdy platbe kartou, vyberu z bankomatu, prikazu k uhrade - pisou, udelali jste to a to a zbejva vam tolik a tolik...takze kdyby mi chtel nekdo zneuzit kartu, tak o tom vim okamzite!

jo a je fajn, ze z bankomatu jde vybirat rovnou i ze sporiciho uctu, to jsem netusila, nejdriv sem si to prevedla na normalni,a le nebylo to potreba!
    STOURAL
    STOURAL --- ---
    Minulý týden měla KB smolný týden. 1.11. několikahodinový výpadek internetového bankovnictví a u 3 pražských bankomatů skimming (kopírovací) zařízení.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    vytocila me pekelne csob

na osobnim mam kontokorent 15 bez poplatku.. jen uroky z cerpaneho uveru
    zrizovala jsem si KK u firemniho na 50
    ani Ň o nejakym mesicnim poplatku, a to jsem tam kvuli tomu byla asi 3x osobne
    a oni za to hrabaji 100 mesicne jenom proto, ze mam tu moznost cerpat

jsem napsala nasranej email a pozadala je, at si ten poplatek laskave zrusi nebo zrusim ja je.. grrr
    ATAN
    ATAN --- ---
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: vlastní nemají, protože rozjet karetní centrum není taková prdel, prej na tom pracují a pak budou mít - jsem zvědav, jestli příslušně k tomu zvednou poplatky ostatních bankomatů apod.

každopádně to, že nejsou vidět blokace a že karta nemá vždy stejný zůstatek jako účet, saje...
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: V téhle nižší variantě mělo ČSOB 105,- (PS tam máš za 0,-)
    Ad zadání - zadej svoje a uvidíš. Mě u Fia vadí právě to, že nemá vlastní karty (optimální by bylo, kdyby měli na výběr jestli vlastní nebo ČSOB, resp. klidně obě).
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: A co přesně jsi teda zadával?

NELDE: A kolik je to v ČSOB? Fií karty jsou stejně přes ně...
    NELDE
    NELDE --- ---
    HARALD: Možná debetní embosovaná karta? Možná zahraniční výběr? Zkusil jsem dát výběry do vlastní banky a bez zahraničního. Tady jsou výsledky:
    mBank mKONTO 0,- Kč
    PS Online účet 0,- Kč
    Fio běžný 25,- Kč
    Equa bank 27,- Kč
    ZUNO účet 54,- Kč
    Airbank Malý tarif 55,- Kč
    Osobně u Fio uvažuji jako o alternativě pro vklady/výběry na pobočce, ale ve skutečnosti je nepotřebuji.
    NELDE
    NELDE --- ---
    NAVARA: Nevím. Zadal jsem, co užívám u mBank.
    HARALD
    HARALD --- ---
    NELDE, NAVARA: To by mne taky zajímalo. Ta FIO musí být, že jsi si nahodil nějakou placenou službu. Myslím, že patřím k náročnějším klientům, ale platím jenom a pouze za nadstandardní platební kartu.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NAVARA: Hádám výběry v cizích bankomatech.

ADAMM: Obávám se, že to bude mít fakt boj s Goliášem - ČNB pokud vím stížnosti bere dost byrokraticky a nechá se obulíkovat jakkoli.
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    NELDE: čím ti tolik nastoupaly poplatky u FIO? mně snad jediné co mi účtují je karta a nezrovnalevný smsky
    NELDE
    NELDE --- ---
    Tak jsem si na Kalkulátoru na stránkách bankovnípoplatky vyjel, kolik by mě stálo vedení účtu jinde. Zajímavé výsledky

mBank 35,- Kč
    Equa bank 36,- Kč bez kreditky
    Airbank 150,- Kč bez kreditky
    ZUNO účet 194,- Kč bez kreditky a bez embosované karty
    Fio běžný 210,- Kč bez kreditky

Když jsem viděl ty nové "banky", tak jsem zjistil, že mě moc nelákají - každá má jednu, dvě výhody a to je všechno, mBank u mě stále vede, jen čekám s čím přijde, aby odrazila nápor.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    zajímavá zkušenost s Českou spořitelnou:

Profesionálové z České spořitelny. Blog - Pavel Chlumský (blog.iDNES.cz)
    http://chlumsky.blog.idnes.cz/c/210996/Profesionalove-z-Ceske-sporitelny.html
    MITSU
    MITSU --- ---
    MUNIN: jo, máš pravdu, prodej, jsem blbej.. nicméně ta odpověď se primárně týkala toho, že je to kurz banky, co vydá kartu (v některých případech kurz MUZO)..
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam