• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    PISTA1: neni, protze je to oddelene - na uctu mam "vzdy aktualni stav"
    VXP
    VXP --- ---
    PISTA1: lepsi je mit ty kupicky v zunu ;)

proste tam budes mit ucty ...

lednicka ... 5.000,-
    auto ... 10.000,-
    prostitutky 8.000,-

nez mit ucet 23.000,-
    a nekde v excelu hledat na co ze to vlastne je a kolik :)
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    VXP: to je ale kanon na vrabce - a neni to flexibilni

neni to nic funkcne duleziteho, ale bylo by fajn mit trochu jiny pohled na ucet s moznosti kupickovani (napr. mam ted urcity objem penez a vim, ze na podzim cast z nich budu poterbovat na nakup auta. takze bych se virtualne zaalokoval k tomuto ucel a videl bych, ze mi prebyva nebo chybi jeste X)
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    VXP: daň, ne úrok :)
    PISTA1
    PISTA1 --- ---
    VLASTIS: není jednoduší si udělat virtuální kupičky třeba v excelu?
    VXP
    VXP --- ---
    VLASTIS: treba zuno... tam muzes mit tusim az 50ks sporicich uctu... urok je tam 2,3% rocne (uroky se pripisujou denne, takze pokud na tom uctu mas do 127 tisic, tak je urok 0,-)
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    o vikendu jsem tak nejak promyslel, co mi nejvic chybi v elektronickem bankovnictvi oproti klasicke slamnikove metode, a nasel jsem zasadni vec:

moznost vytvareni obalek/krabicek/kupicek s konkretnim cilem

Nabizi toto nejake e-bankovnictvi/banka?

diky
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    Raiffeisenbank čistí portfolio. Klientům nabízí výhody za to, že dobrovolně odejdou! - Peníze.cz
    http://www.penize.cz/hypoteky/230136-raiffeisenbank-cisti-portfolio-klientum-nabizi-vyhody-za-to-ze-dobrovolne-odejdou!
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    ANDR3_I: no slusna banka by mela zavolat, jestli je ta platba v poradku...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    BUNDA: tedy kredit :-D Koukam z nyxdroidu nelze mazat...
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: přesně tak na otázku kredit or debit ve státech vždy debit :-)
    NELDE
    NELDE --- ---
    ANDR3_I: Já vím, že se mě kdysi ptali a když jsem řekl, že je to non-US, tak to raději zadala jako kreditní a všechno bylo OK. Když dala debetní, tak to neprošlo, protože tam se reviduje zůstatek na účtě (u kreditní jen limit) a ten prostě od české banky nedostanou včas nebo vůbec.

Jinak doporučuji jako rizikový faktor mít jednu kartu navíc, zejména když to nestojí ani korunu.
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    NELDE: stačilo zavolat řediteli banky.

Do budoucna samozrejme porizuju kartu asi jen na internetovy bankovnictvi, ale to si zaridim radsi rovnou ucet v US.
    Jinak pro pobaveni - zablokovali to pry kvuli nakupu z tehle http://www.agentprovocateur.com/ stranky. Vse jinak nakupuju pres paypal, tady to bohuzel neslo, i tak si myslim ze tohle je zrovna firma ktera ma svoje stranky zabezpeceny dobre.

NELDE: normalni VISA debetni karta mi v US funguje uplne v pohode... a jako kreditku ji rozhodne v obchodech nezadavali, tak nevim.
    NELDE
    NELDE --- ---
    MUNIN: Není to tím, že tak AXA karta je VISA electron? S normální VISA od mBank jsem neměl jediný problém. Mimochodem nemohlo to být proto, že zadávali špatný typ? Všechno non-US karty je třeba zadávat jako kreditky (jak zadají debetní, tak to neprojde).
    NELDE
    NELDE --- ---
    ANDR3_I: Tak to jedině půjčka a vzít si hotovost. A těmi příchozími penězi zaplatit tu půjčku. Kontokorent by ti měli zvládnout rychleji.
    A zařídit si pro příště druhou kartu od jiné banky. Optimálně od jiné asociace (VISA vs. MC).
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ANDR3_I: Zavolat CSOB, proc ti kartu zablokovali.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    NELDE: Měl jsem s AXA kartou často potíže ve Státech - platby na nechipových terminálech, což jsou tam skoro všechny, selhávaly častěji než by mi bylo milé. Ale ty kurzy jsou bezkonkurenční.
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    nemáte někdo zkušenosti s touto institucí?
    http://www.citfin.cz
    KEJML
    KEJML --- ---
    ADAM: To starý bylo designově dost oldschool, o tom žádná, ale tohle mi přijde takový nepříjemně divoký :) Ale člověk si asi zvykne.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Rozhodl jsem se, že kvůli kartě na placení v zahraničí půjdu do Axa účtu (jednoduše tam před cestou pár tisíc pošlu a po cestě pošlu zbytek zpět). Nějaký seznam, co dělat a čemu se vyhnout by nebyl?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam