• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    ANDR3_I
    ANDR3_I --- ---
    NELDE: stačilo zavolat řediteli banky.

Do budoucna samozrejme porizuju kartu asi jen na internetovy bankovnictvi, ale to si zaridim radsi rovnou ucet v US.
    Jinak pro pobaveni - zablokovali to pry kvuli nakupu z tehle http://www.agentprovocateur.com/ stranky. Vse jinak nakupuju pres paypal, tady to bohuzel neslo, i tak si myslim ze tohle je zrovna firma ktera ma svoje stranky zabezpeceny dobre.

NELDE: normalni VISA debetni karta mi v US funguje uplne v pohode... a jako kreditku ji rozhodne v obchodech nezadavali, tak nevim.
    NELDE
    NELDE --- ---
    ANDR3_I: Tak to jedině půjčka a vzít si hotovost. A těmi příchozími penězi zaplatit tu půjčku. Kontokorent by ti měli zvládnout rychleji.
    A zařídit si pro příště druhou kartu od jiné banky. Optimálně od jiné asociace (VISA vs. MC).
    GHOSTSTALKER
    GHOSTSTALKER --- ---
    ANDR3_I: Zavolat CSOB, proc ti kartu zablokovali.
    MUNIN
    MUNIN --- ---
    NELDE: Měl jsem s AXA kartou často potíže ve Státech - platby na nechipových terminálech, což jsou tam skoro všechny, selhávaly častěji než by mi bylo milé. Ale ty kurzy jsou bezkonkurenční.
    HEAVYN
    HEAVYN --- ---
    nemáte někdo zkušenosti s touto institucí?
    http://www.citfin.cz
    KEJML
    KEJML --- ---
    ADAM: To starý bylo designově dost oldschool, o tom žádná, ale tohle mi přijde takový nepříjemně divoký :) Ale člověk si asi zvykne.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Rozhodl jsem se, že kvůli kartě na placení v zahraničí půjdu do Axa účtu (jednoduše tam před cestou pár tisíc pošlu a po cestě pošlu zbytek zpět). Nějaký seznam, co dělat a čemu se vyhnout by nebyl?
    VANEK
    VANEK --- ---
    ADAM: Až na některé aspekty stávajících výpisů :-) A názory na hezkost se taky různí.
    ADAM
    ADAM --- ---
    fio má ode dneška nový IB. vcelku hezký. funkčnost zůstala zachována.
    COQUINE
    COQUINE --- ---
    NELDE: jeste v ul. Pol. veznu
    VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: Jsem spokojen s Kaprovkou; před pár lety se mi jako druhá nejlevnější zdála jedna na ochoze ve Světozoru, ale kdo ví, kde té je konec.
    NELDE
    NELDE --- ---
    Potřebuju Eura, doporučíte nějakou směnárnu v centru Prahy? Kromě té v Kaprově ulici?
    DYNK
    DYNK --- ---
    Mně přišlo obojí nedoporučeně. Ale vzhledem k tomu, že karta přišla neaktivní, zdá se mi to v pohodě.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    mam pocit, ze karta prisla nedoporucene a PIN dostala manzelka
    OTAKAR_KUBIN
    OTAKAR_KUBIN --- ---
    VLASTIS:
    DYNK: a chodí to aspoň (narozdíl od smluv a ostatních papírů) doporučeně, doufám?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    DYNK: stejna zkusenost - a byl jsem docela nasrany na stejnou metodu distribuce karty a PINu.. ;/
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    hm, tak zuno uz neni tak cool, jak byvalo

DYNK
    DYNK --- ---
    DYNK: Tak dnes dorazila karta od AXA a zároveň i PIN. V oddělených obálkách, ale ve stejný den:)

Takže od odeslání obálky po aktivaci karty 19 dní.
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    LUDWIG_: a k tomu dalsi neprimy faktory vzhledem k zavislosti cesky ekonomiky na eurozone (a predevsim nemecku)
    LUDWIG_
    LUDWIG_ --- ---
    OTAKAR_KUBIN: co jsem slysel, tak kvuli pruserum v eurozone (a simulacim, jak by ruzne katastroficke scenare ovlivnily chod bank) zacaly ruzny banky stahovat prachy ze svych dcerinek v cesku do materskych (cs do erste, csob do kbc atp.) a ten odliv penez se pak promitnul do kurzu czk/eur
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam