• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    Vaše zkušenosti s českými bankami. V čem jste spokojeni, v čem ne. Zajímá vás, jak funguje banka uvnitř?

[ mBank ] - klub spravovaný ADAMMem, kde lze získat odpovědi na dění uvnitř této banky
    rozbalit záhlaví
    VXP
    VXP --- ---
    ZUK: v cem je lepsi air bank? co mi vadi na prvni pohled je poplatek za platbu do cizi banky, trvalaky, inkasa a sipo za 5,-/ks nebo vedeni uctu za 150,-

coz mi v dnesni zaplave bank ktere to maji za 0,- prijde docela zvlastni na novou banku ktera chce nalakat lidi :)
    ZUK
    ZUK --- ---
    VLASTIS: takovouhle možnost nabízí u spořáku Air Bank, sám si je vytvoříš, napíšeš cíl a cpeš tam peníze a vidíš, kolik ti chybí k dosažení cíle
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VLASTIS: Ještě snad dodám, že jakmile si otevřeš BÚ u Zuno, můžeš si v internetovém bankovnictví libovolně vytvářet ty spořicí "účty". V přehledu vidíš celkový stav na spoření, v detailu to máš rozdělené na ty jednotlivé "kupičky".
    A úročí se každá ta kupička zvlášť každý den.
    VXP
    VXP --- ---
    VLASTIS: s tim, ze pokud mas na vsech uctech dohromady vice nez 200.000 a nebo kartou zaplatis vice nez 5000 mesicne, tak muzes mit ucet plus zdarma...
    VXP
    VXP --- ---
    VLASTIS: TP a Inkasa jsou taky zdarma...
    VXP
    VXP --- ---
    VLASTIS: navenek mas jenom jeden ucet... k temhle virtualnim zadny cisla uctu mit nebudes... vsechno si resis ve velice prehlednem internetovem bankovnictvi...

tady jsou poplatky... http://www.zuno.cz/pomoc/uzitecne-informace/cenik/
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    VXP:

jeste k nakladum
    ty jednotlive ucty jsou zdarma nebo jen do urciteho poctu - zahledl jsem padesat, ale nejsem si jist, jestli se to tykalo vsech uctu?

Lze si je zrizovat bez nejakeho sloziteho reseni s bankou?

zatim na uctu nebudu resit TP inkasa, takze by to melo vychazet zdarma, ze?
    VXP
    VXP --- ---
    MRTVY_KENNY: nejde o fixace... proste si vytvoris virtualni ucty ktery si pojmenujes jak chces a pak si na ne cpes penize, takze v prehledu vidis, kolik mas na co nasporeno a kolik ti teda jeste chybi...
    VXP
    VXP --- ---
    VLASTIS: ma :) posli mi email :D
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    VLASTIS: takhle udelane fixace asi neumi nikdo, ale moc tomu nerozumim, to neni ani fixace, protoze ty mluvis i o penezich, ktere tam jeste treba nejsou..

pri tom nize uvedenem prikladu [ VXP @ Banky, bankovnictví, bankovní operace ]
    lednicka ... 5.000,-
    auto ... 10.000,-
    prostitutky 8.000,-

kdyz bys mel na konte 9000, co by to melo delat? nejak ti barevne ukazat, ze sis vyslouzil lednici? pri 16000, ze mas na lednici i auto? na to snad nepotrebujes zadny tool, to vidis na prvni pohled, leda bys mel sklerozu, cos to chtel koupit. anebo mas tech cilu treba deset, to uz muze byt problem s odcitanim :)

v zunu je blbe to, ze zvenci se dostanes jen na klasicke konto a na ty sporaky si to musis presoupavat rucne. ale myslim, ze ty kupicky vetsina lidi resi samostatnyma kontama, ono to pak mene svadi utratit penize na auto za ty prostitutky treba :))

nez jsem se vymack, jste to vyresili, koukam.

VLASTIS: melo.
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    btw nemelo/nema ted zuno nejakou akci, ze kdyz si u nich zridim ucet na neci radu, tak ten onen dostane bonus?
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    no tohle je furt lepsi nez to co ma KB - kde mam moznost pouze printscreen a zamazat ostatni platby..

diky
    VXP
    VXP --- ---
    VXP: tak slo upravit v illustratoru pomerne snadno :)

zuno-transakce-20120131-SRZ268908.pdf (231746 B)
    VXP
    VXP --- ---
    VLASTIS: a pak si muzes stahnout soubour zuno-transakce-20120131-SRZ268908.pdf kterej vypada takhle :)

akorat teda asi PDF nebude digitalne podepsany...

VXP
    VXP --- ---
    VLASTIS: kliknes na detail dane transakce...

VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    VXP: diky, tak asi vyzkousim zuno a po nejake dobe se rozhodnu jestli skoncit v KB

btw jeste k ZUNU - umoznuji posilat "potvrzeni platby" - u CS byla moznost si nechat digitalne podepsane PDF o platebni transakci - idelani pro dokazovani provedeni platby, u KB jsem nic takoveho nenasel a na helplince mi nebyli schopni poradit. ZUNO je na tom jak?
    VXP
    VXP --- ---
    VLASTIS: v zunu je to tak, ze mas navenek jenom jeden ucet... beznej, ke kterymu mas cislo uctu...

vsechny ostatni "ucty" jsou virtualni... at uz se jedna o sporeni, sporeni+ ci vklad...
    ke kterym se ti nikdo nijak nedostane, pokud nema prihlasovaci udaje a telefon pro overeni :)

moznost pojmenovani tam je...
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    VXP: nejak takhle to myslim, ale vic uctu mi neprijde uplne prakticke

nebo je mozne ke vsem uctum pristupovat "najednou"?
    to by to asi resilo - by default si zalozit treba pet uctu (pokud je mozne si je pojmenovat, je to idealni )
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    PISTA1: neni, protze je to oddelene - na uctu mam "vzdy aktualni stav"
    VXP
    VXP --- ---
    PISTA1: lepsi je mit ty kupicky v zunu ;)

proste tam budes mit ucty ...

lednicka ... 5.000,-
    auto ... 10.000,-
    prostitutky 8.000,-

nez mit ucet 23.000,-
    a nekde v excelu hledat na co ze to vlastne je a kolik :)
    VLASTIS
    VLASTIS --- ---
    VXP: to je ale kanon na vrabce - a neni to flexibilni

neni to nic funkcne duleziteho, ale bylo by fajn mit trochu jiny pohled na ucet s moznosti kupickovani (napr. mam ted urcity objem penez a vim, ze na podzim cast z nich budu poterbovat na nakup auta. takze bych se virtualne zaalokoval k tomuto ucel a videl bych, ze mi prebyva nebo chybi jeste X)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam