• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    NELDE
    NELDE --- ---
    VXP: Já vím. Nicméně třeba Fio tu možnost poskytuje. Je to prostě minus pro mBank a další nízkopoplatkové banky, které to neumí.

Stěžovat si můžeš na cokoli, třeba, že ti nedají ke každé větší úložce plyšovou hračku. (-; Já mBank používám jako hlavní účet a zatím nevidím důvod proč jít jinam.
    VXP
    VXP --- ---
    NELDE: to s tou hotovosti je u bezhotovostnich bank docela bezne... zuno to taky nema a nikdo si na to nestezuje, protoze do toho rovnou jdes s tim, ze tu hotovost tam proste musis dostat nejak jinak :-)

to by si taky mohli lidi stezovat, ze ta banka nema kamenou pobocku na kazdem rohu :D
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Na druhou stranu je třeba přiznat, že mBank má svoje mouchy v práci s hotovostí - zejména v nemožnosti fyzické peníze vložit (žádný slibovaný vkladomat). Rovněž chápu, že osobní zkušenosti jsou o lidském faktoru a já měl (možná štěstí) na vynikajícího pracovníka (mohu doporučit), se kterým i věci, které jsou v každé bance složité, šly nesmírně hladce.

Já bych rovněž mBank svému nepříteli nedoporučil, na to mám GE (-;
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    MRTVY_KENNY: od "mBank není vhodnou bankou pro práci s hotovostí" k "mBank bych nedoporucil ani svemu nepriteli" je imho ještě dlouhá cesta :) já si dotyčného samozřejmě pamatuju ze startu mBank. sice už nevím, čím jsme ho tehdy tak strašně popudili, ale od té doby píše všude možně (zejména FinExpert), jak je mBank nejhorší banka na světě, pokud se nepletu, tak ji ovšem nevyužívá, proto moje otázka.

vzhledem k tomu, na co se SM3 účet potřebuje, nemyslím, že by absence hotovostních pokladen představovala nějaký zásadní problém :)
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    CMLKA: jo tak tohle presne me u CS pekne sere, kdyz vim ze sem neco platil , nebo je den trvalych prikazu tak si vecer ztisuju mobil (coz normalne nedelam), protoze jejich sms v 7:05-7:15 me privadej k zurivosti
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    ADAMM: tak operace s hotovosti mbank neumi ani dneska, ne?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    S474N: vida, oficiální mBank hater konečně na Nyxu. mohu se zeptat, zda máš s mBank zkušenosti z roku 2007 nebo i nějaké relevantní ze současnosti?
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    CMLKA: u mBank jde taky nastavit (nikoliv ovšem rozdělení všední den / víkend), na rozdíl od Zuno jde taky nastavit CO chceš posílat, v Zuno je to všechno nebo nic, což mě osobně nevyhovuje.
    SUNSET
    SUNSET --- ---
    HEAVYN: Ano, mám, co potřebuješ?
    CMLKA
    CMLKA --- ---
    ty smsky mi pripomnely super feature kterou jsem objevila ze ma Zuno, a to ze je mozne si nastavit, aby ty smsky chodily jen v nejakem casovem obdobi...sporka mi stav uctu totiz chodil pravidelne v 7 rano a dost casto me to vzbudilo, u Zuna si jde nastavit od kdy do kdy to ma chodit a dokonce rozslisit vsedni den a vikend! :)
    (zdarma jsou ovsem pouze k uctu plus)
    NELDE
    NELDE --- ---
    BUNDA: To nevím, ale bylo tam. Jinak Pharro samo na webu to popisuje jen jako partnerství
    "Partnerem Pharro se v únoru 2011 stala Fio banka, která v rámci co-brandové spolupráce nabídla svým klientům možnost vybírat hotovost ze sítě bankomatů Pharro za zvýhodněných podmínek. Ve spolupráci s Fio bankou plánuje Pharro rozvoj bankomatové sítě, především instalaci bankomatů na pobočky banky nebo do jejich nejbližšího okolí."
    BUNDA
    BUNDA --- ---
    NELDE: proč tam je logo mBank?
    NELDE
    NELDE --- ---
    VANEK: Koupená na podzim. Mea culpa, že jsem to nezaregistroval. To je ovšem velké plus pro Fio. Budu muset ověřit, zda tam je nadálo také logo mBank (-;
    SM3
    SM3 --- ---
    MRTVY_KENNY:
    NELDE:
    LEDOFREDO:

SMS - Jedná se mi o to, že když se připíše nějaká částka, resp. změní se stav účtu, tak mi přijde okamžitě sms - což mi dneska v mBance tvrdil, že chodí během minuty (nějaká minuta mi je jedno, ale aby to přišlo do půl hod je ok a né za 10hod apod.)

Ten účet budu mít vyloženě jen na přijímání plateb, tzn. bude mi stačit odtamtud příkaz 1x max 2x za měsíc a pokud by byl ten příkaz zadarmo, tak by to bylo fajn, ale klidně něco málo zaplatím.

SMS o pohybech jsem schopný si zaplatit v řádu deseti korun (viz. balíčky od mBanky např.)

- k účtu si nebudu brát žádnou kartu, nepotřebuji, podmínka je pro mě mj. internetové bankovnictví.

- O úroky mi jde až v poslední řadě, ale jde i o to, abych bance nedával měsíčně xy když jsou možnosti, že nebudu dávat téměř nic. (krom "zůstatkových" sms)

Ten účet zakládám kvůli jedné aplikaci, aby mohli klienti posílat prachy a nechci to mít přes svůj účet, chci to oddělené a mít v tom přehled... takže nějaký podnikatelský s min. náklady?

Nechám si poradit jsem v tomhle docela lama, do celého projektu jdu stím, že se bud utopím a nebo se naučím plavat tak se uvidí... :)
    takže všem děkuji za rady a tipy i ty budoucí ;)

VANEK
    VANEK --- ---
    NELDE: Ovšem síť firmy vlastněné Fiem; http://www.mesec.cz/aktuality/pocet-bankomatu-v-cesku-stoupa/

Vlastní karty budou někdy v létě.
    NELDE
    NELDE --- ---
    S474N: Pharro nejsou jejich bankomaty, ale síť se kterou mají smlouvu. Všimni si, že na těch bankomatech je logo i mBank (-;

Jinak mBank mohu doporučit (jsem u nich od začátku), ale jak jsem psal, v části karty a výběry/vklady se ty banky hodně liší.
    S474N
    S474N --- ---
    SM3: mBank bych nedoporucil ani svemu nepriteli, naopak FIO doporucuji. Hlavni vyhodou FIO proti mBank je to, ze se daji realizovat vklady/vybery v hotovosti. To u stanku v Tesco asi tezko nekdo udela.

NELDE: pokud je mi znamo, tak zdarma lze vybrat na jakekoliv pobocce castku od 1000 Kc a taky v jejich bankomatech Pharro.
    LEDOFREDO
    LEDOFREDO --- ---
    fio ma 10 vyberu mesicne zdarma z bankomatu pharro - mapa zde kdyztak http://www.pharro.cz/bankomaty
    NELDE
    NELDE --- ---
    SM3: Nulové náklady na vedení účtu myslíš včetně transakcí nebo bez? A v nějakém počtu transakcí nebo libovolném?
    SMS o pohybu jsou vesměs placené.
    Úroky jsou vesměs jen na spořícím účtě, kam musíš peníze přesouvat (na běžném jsou nulové nebo zanedbatelné)
    S výhradami nahoře to všechno víceméně splňuje mBank i Fio (ale i Zuno a Equa (u té poslední je nějaký limit od kdy je to za nula)). Hlavní rozdíl je v nabídce platebních karet a výběrů z bankomatů a síti poboček a pokladen. Fio nemá zatím vlastní karty, nabízí MC od ČSOB a nemá výběry zdarma. mBank nabízí jen Visu a výběry zdarma jsou max tři měsíčně za předpokladu, že kartu užíváš. Pokud nehodláš kartu užívat, tak asi podmínky splňují obě. Fio má pokladny; mBank nemá je nutné peníze poslat z jiné banky a vybírat v bankomatech (tedy ta karta je docela potřeba). Opět pokud hotovostní operace nepotřebuješ, tak žádný rozdíl.
    MRTVY_KENNY
    MRTVY_KENNY --- ---
    SM3: nevim, co je okamzita sms, ale na zbytek sedi zuno.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam