• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    HARALDBanky, bankovnictví, bankovní operace
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    NELDE: ZUNO má příchozí zdarma, ne?
    NELDE
    NELDE --- ---
    DARUMA: Asi nejvýhodnější pro příchozí platby ze zahraničí v EURech je FIO. Zejména až bude mít vlastní karty.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    S474N: Mám GE a připadají mi docela drahý. Platím měsíčně něco kolem 120 korun za balíček služeb. SMS, internet banka etc.

FLAD: Asi bych to dal. ;-)
    S474N
    S474N --- ---
    DARUMA: co mas aktualne a kolik te stoji mesicni provoz?
    FLAD
    FLAD --- ---
    DARUMA: Trváš na tom, že všechno bude u jedný banky, nebo zvládneš např. kreditní kartu od jiný banky s nastaveným 100% inkasem?
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    Dá se říci, která česká banka je nejvýhodnější (poměr cena/služby) pro člověka, který pracuje v zahraničí (EU), na český účet si občas pošle nějaké peníze ze zahraničního účtu a potom z českého účtu platí mobil a pár dalších drobností, používá platební karty a internet banku? Výběry z bankomatů (Čr i zahraničí) minimální.
    JANITA
    JANITA --- ---
    ADAMM: ani jedno ani druhé.. občas je fajn mít i naivní představy a ono to třeba jednou vyjde .)
    JANITA
    JANITA --- ---
    NELDE: mockrát ti děkuji..!!!!
    NELDE
    NELDE --- ---
    ADAMM: Mně to spíše přijde, že tu banku už mají (-; a teď hledají business case. Nicméně pokud si představím jednoduchý model, že je prostor a náklady sdílené mKioskem a kavárnou, tak proč ne.
    NELDE
    NELDE --- ---
    JANITA: Sice to zní sympaticky - dát si kafe k vyplnění formulářů - ale banky obvykle lidi nebaví (protože jsou o důvěře a komikovi peníze nebudeš půjčovat, že).
    Problém je, že ty potřebuješ hlavně benefity pro klienty - které vesměs musí někdo zaplatit. Třeba tisk za hubičku (zadarmo pro bankovní tisky jako jsou potvrzení o platbách a výpisy). Ale hlavně by ta pokladna kavárny mohla sloužit jako pokladna banky s dlouhou otevírací dobou (nebo aspoň jako vkladomat, bankomat může být v rohu).
    A možná bych přidal výdejní místo Zásilkovny.
    Nebylo by špatné tak mít kukaně - místo, kde se dva až tři lidé mohou zavřít a diskutovat diskrétně a bez rušení (například klient a poradce banky).
    Možná bych to spojil s frančízou pošty (pošta připravuje projekt, kdy malé pošty už nebudou pošty) - odeslat dopis/balíček je také občas potřeba. Nemluvě o možnosti tam mít CzechPoint.
    ADAMM
    ADAMM --- ---
    JANITA: na to se ti imho žádná banka nechytne :) a rozhodně to jen tak ze sponzoringu nezaplatí. podle mě extrémně naivní představa, pokud není autor projektu synem/dcerou šéfa marketingu České spořitelny.
    S474N
    S474N --- ---
    JANITA: poptat nekolik bankovnich ustavu a uvidite, kdo se vubec ozve.
    JANITA
    JANITA --- ---
    Ahoj,
    delam ve firme, ktera chce otevrit takovej kulturne-vzdelavaci prostor v centru Prahy, ve kterym bude rychlej internet, budou se tam delat ruzny vystavy a workshopy, prednasky a koncerty na nejruznejsi temata.. bude tam citarna a kavarna... atd.
    No a tohle by nam mela zafinancovat bankovni instituce.. , ktera tam zaroven ale chce figurovat svymi sluzbami.. no a my tam potrebujeme zahrnout nejaky aktivity, vyhody a benefity, kteri by meli klienti banky a banka samotna - napr. osobni poradce, bezhotovostni pobocka atd.
    Ja se v bankovnictvi vubec nepohybuju.. mam ucet a to je vsechno, takze nevim, co by treba lidi mohlo oslovit, bavit a tak.. Poradili byste? Byla bych moc vdecna..
    S474N
    S474N --- ---
    DARUMA: tak to je o domluve. Ale pokud je to jednorazova transakce, tak bych to nehrotil a normalne poslal.
    STEPNI_VLK
    STEPNI_VLK --- ---
    Fio banka: 6 hlavních změn v novém internetovém bankovnictví - FinExpert.cz
    http://finexpert.e15.cz/fio-banka-6-hlavnich-zmen-v-novem-internetovem-bankovnictvi

O záměru modernizace internetového bankovnictví Fio banka hovořila už dlouho. Jedni se proto radovali, že konečně zmizí postarší vzhled, jiní se naopak začali bát, co z toho ve výsledku vznikne. Banka byla maximálně obezřetná.

Změnila vzhled, vylepšila některé funkce, ale zase tak nic moc zásadního se nestalo. Což je dobře, aspoň nedala konzervativním uživatelům důvod ke zbytečným nářkům. Přesto by si ovládání zasloužilo drobné doladění, protože obsahuje pár absurdních chyb. Podívejte se na to nejdůležitější, co se v nedávné době změnilo.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    S474N: No jo, ale devizovka mně vezme jen když budu posílat peníze pravidelně, ne? Já to potřebuju poslat jednonárazově a MB mi připadají pořád levnější než banka - banka.
    S474N
    S474N --- ---
    DARUMA: Moneybookers nejsou zadna devizovka, ti te taky oskubou na kurzu.
    DARUMA
    DARUMA --- ---
    S474N: Jojo, čekám od moneybookers dopis s verifikačním kódem, ale pořád nic.
    NELDE
    NELDE --- ---
    DARUMA: Hlavně Británie není v Eurozóně, takže to bude dražší (v Eurozóně je tlak na to, aby poplatky byly stejné jako lokální). Jinak nejlepší je asi přivézt libry a jít tady s nimi do směnárny.
    S474N
    S474N --- ---
    DARUMA: pokud ti mohu poradit, domluv se s nejakou devizovkou, protoze te banka oskube i na kurzovnim listku :-)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam