S474N: No, dovolím si nesouhlasit. Pokud ti každý měsíc přijdou peníze od několika subjektů a ty platíš za každou příchozí platbu několik korun, tak to dělá i několik set ročně. Možno řešit jednou pro vždy změnou banky. Pokud ti někdo za výběr 100GBP při pobytu v UK jednou za rok naúčtuje o 100 více kvůli kurzům, ale odpustí 59,- až já nevím kolik za poplatek za výběr, tak tratíš méně. Navíc když použiješ jinou banku (předpokládejme, že bez poplatku za kartu a transakce a s výrazně lepšími kurzy, tak to znamená převod peněz tam a zbytku zpět, což tě nějaký čas stojí. Nemluvě o čase, když musíš dojít směnárny pro hotovost. Navíc v mém případě při služebních cestách účtuji firmě náklady podle mé karty, tedy ten špatný kurz mi nevadí. Pro soukromé si beru hotovost. Nicméně jsem rozhodnut si pořídit axu protože na tom něco málo mohu vydělat a navíc (nebo možná dokonce jako hlavní důvod) tím chci eliminovat riziko, že mám karty od jedné banky a od jedné instituce. Takže k Visa od mBank a Amexu od Amexu chci dát MC od Axy. Více karet mi na druhou stranu přijde jako větší riziko.
BUNDA: Stíháš číst zprávy ze všech těch bank a jejich změny sazebníků a služeb?